Uutiset

Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään

Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.

Lukion jälkeen Venla Kaislo pohti esimerkiksi lääkärin uraa ja liikuntatieteitä, mutta innostui lopulta bioinformaatioteknologiasta, koska pääaineessa pääsee yhdistämään tekniikkaa ja lääketiedettä. Hän arvostaa yliopisto-opintojen vapautta, joka on opettanut hänelle esimerkiksi ajanhallintaa ja mahdollistaneet aktiivisen harrastamisen. 

Miksi valitsit bioinformaatioteknologian?

Lukiossa minua kiinnostivat erityisesti biologia, terveystieteet ja matikka. Päädyin tekemään liikuntatieteen avoimen opintoja, mutta ne eivät olleetkaan minun juttuni. Olen aina ajatellut lääkistä vaihtoehtona ja päätinkin hakea sinne. Lukiessani pääsykokeisiin, innostuin vielä lisää matikasta ja fysiikasta ja aloin miettimään, mitä sellaisia vaihtoehtoja olisi, joissa pääsisi syventymään näihin vielä lisää. Selailin vaihtoehtoja ja bioinformaatioteknologia pisti silmään, sillä siinä pääsee yhdistämään teknillistä puolta lääketieteeseen. 

Millasta opiskelijaelämä on ollut käytännössä?

Aallossa on eniten yllättänyt se, miten aktiivinen opiskelijaelämä täällä on. Täältä löytyy joka lähtöön erilaisia kerhoja ja harrastelijaporukoita, joihin pääsee matalalla kynnyksellä mukaan. Myös meidän kiltamme Inkubio on tosi aktiivinen ja olenkin päässyt tekemään ja kokemaan vaikka mitä kivaa tämän ekan puolen vuoden aikana.

Millaista opiskelu on käytännössä?

Yliopistossa on opiskelu tosi vapaata ja oppiminen on pitkälti omalla vastuulla. Olen tykännyt tästä tosi paljon, koska opin paljon paremmin itse tekemällä ja lukemalla kuin esimerkiksi istumalla luennoilla. Tämä on mahdollistanut myös sen, että olen voinut käydä koko opiskeluajan töissä sekä kerennyt harrastamaan yhtä aktiivisesti kuin ennen opintojen alkua. 

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Monet kurssit ovat olleet mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjä! Erityisesti olen tykännyt syksyllä olleesta ohjelmointi 1 -kurssista sekä nyt pyörivästä fysiologian kurssista! Yleisesti ekan vuoden kurssit lähtevät liikkeelle ihan perusjutuista, ja monilla kursseilla on esimerkiksi laskuharjoitusryhmiä. Sieltä saa matalalla kynnyksellä apua, eli ei ole tarvinnut stressata, että heti heitettäisiin syvään päätyyn.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Olen saanut jo tähän mennessä monia hyviä eväitä työelämään. Varmaan tärkein ja hyödyllisin juttu, jonka olen oppinut yliopisto-opintojen aikana, on oman arjen aikataulutus. Kun on paljon deadlineja ja muita menoja, on täytynyt oppia priorisoimaan sekä aikatauluttamaan tekemisiään. Tämä on vähentänyt huomattavasti stressiä, kun pysyy koko ajan kärryillä omista tekemisistään ja menoistaan. Vuorovaikutustaidot ovat myös kehittyneet.

Millaisena näet alan tulevaisuuden?

Tällä alalla on paljon mahdollisuuksia ja pääaineesta riippuen voi päästä tekemään vaikka mitä mielenkiintoista ja merkittävää. Oma urapolku on vielä avoin, mutta odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mitä kaikkea siistiä pääsee tekemään.

Kenelle suosittelisit bioinformaatioteknologiaa?

Suosittelen pääainetta kaikille, joilla on kiinnostusta ongelmanratkaisuun erityisesti ihmisen ja terveyden näkökulmasta. Kannustan myös ottamaan selvää pääaineen tarjoamista kursseista sekä olemaan avoin ja aktiivinen selvittämään alan tarjoamia mahdollisuuksia.

Lue lisää

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!

Koulutustarjonta
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.

Uutiset
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.

Uutiset

Katso Sähkötekniikan päivän tallenne

Venla oli mukana Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa, jossa opiskelijamme keskustelivat muun muassa opinnoistaan, Otaniemen kuuluisasta opiskelijaelämästä ja tulevaisuuden haaveistaan.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.