Uutiset

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan. Opiskelijat tutkivat kasvipohjaisten tuotteiden kehittämistä taloudellisesta ja teknisestä näkökulmasta maisterin opinnäytetöidensä avulla.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Valio tekee runsaasti tuotekehitys- ja tutkimustyötä / kuva: Valio

Aalto Thesis on Aalto-yliopiston projektipohjainen ohjelma, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat partneriorganisaatioiden antamia haasteita maisterin opinnäytetöidensä avulla. Valio oli yksi Aalto Thesis -ohjelman vuoden 2020 yhteistyökumppaneista. Maitotuotteista pitkälti tunnettu yritys on ottanut yhdeksi tärkeäksi tutkimuskohteekseen myös kasvipohjaiset tuotteet.“Valio haluaa olla vahva pelaaja kasvipohjaisten tuotteiden maailmassa”, kertoo teknologiapäällikkö Niina Valkonen Valiolta. Kahden opiskelijan tiimi tutki kasvipohjaisia tuotteita yhdessä Valion asiantuntijoiden kanssa.

Projektin opiskelijat Julia Myllyviita sekä Perttu Karjalainen yhdistivät kemian sekä kauppatieteiden tutkimusta yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Valion Aalto Thesis -projektin laajana haasteena oli tutkia kasvipohjaisten tuotteiden valmistusprosessia ja sen kannattavuutta.

 “On ollut mukava tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Aalto Thesis on ollut hyvä ja opettavainen prosessi!” kiittää tutkija Mika Immonen Valiolta.

On ollut mukava tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Aalto Thesis on ollut hyvä ja opettavainen prosessi!

Mika Immonen, tutkija, Valio

Tieteidenvälisiä tutkimustuloksia kahdesta maisterin opinnäytetyöstä

Yhteistyöprojekti Valion kanssa oli käynnissä helmikuusta syyskuuhun 2020, minkä aikana opiskelijat saivat valmiiksi omat maisterin opinnäytetyönsä ja esittivät monitieteiset tulokset Valiolle. Opiskelijatiimi teki tutkimustensa perusteella suosituksia Valiolle kasvipohjaisten tuotteiden prosessien optimoinnista ja antoi tietoa investointipäätösten tueksi.

“Tulemme varmasti hyödyntämään projektin tuloksia!” kertoo Saara Pöyri, Valion teknologia- ja tuotekehitysjohtaja.

Kemian tekniikan korkeakoulun Industrial Energy Processes and Sustainability -maisteriohjelmasta valmistuvan Julia Myllyviidan työtä valvoi professori Pekka Oinas. International Design Business Management -ohjelmassa Kauppakorkeakoulun puolella opintojaan lopettavan Perttu Karjalaisen valvoja oli yliopistonlehtori Ville Eloranta

Lisätietoja yhteistyöstä:

Lue lisää ohjelmasta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa Alex-oppimisalustan, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista
Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.