Uutiset

Kauppa- ja taloustieteet ja tietotekniikka sadan parhaan joukossa maailmassa

Times Higher Educationin vertailu perustuu muun muassa kansainvälisyyteen ja tutkimusviittauksiin.
Infografics showing the number 84 in businessa and economics area

Aalto-yliopisto nousi sijalle 84 maailmassa Times Higher Educationin (THE) kauppa- ja taloustieteiden alan (business & economics) tuoreessa yliopistojen vertailussa. Vuosi sitten sijoitus oli 86. Tietotekniikan alan (computer science) listauksessa Aalto-yliopisto sijoittui 86:nneksi, vuosi sitten sijoitus oli 73. Insinööritieteissä (engineering) viimevuotinen sijoitus välillä 101–125 säilyi. Humanististen ja taidealojen listauksessa Aalto nousi 125 parhaan joukkoon maailmassa.

Times Higher Education on yksi merkittävimmistä yliopistojen vertailuista eli ranking-listoista. Se mittaa menestystä kansainvälisyyden, tutkimuksen, viittausten, opetuksen ja yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen alueilla, yhteensä 13 indikaattorilla.

Ala- ja aihekohtaiset vertailut ovat Aallolle relevantimpia kuin yleiset vertailut, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää: 
THE World University Rankings by subject
 

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää vertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Liituraitapukuinen mies seisoo betoniseinän edessä kädet taskuissa
Yliopisto Julkaistu:

Vesa Kemppainen: ”Työelämässä tärkeä ominaisuus on mielenkiinto uusia asioita kohtaan”

Alumnitarina: Fiskars Groupin Art Director Vesa Kemppainen pitää tärkeänä työelämätaitona luovuutta ja kykyä luovaan päätöksentekoon.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.