Uutiset

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Kuva: Maiju Thers/ Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu on saanut miljoonan euron lahjoituksen IoT Paja Säätiöltä, joka perustettiin tukemaan suomalaista innovaatiokykyä esineiden internetin (IoT) saralla. Myös LUT-yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu saavat vastaavat lahjoitukset, ja lahjoitusten myötä säätiön toiminta nykymuodossaan päättyy. 

”Uskomme, että yhteensä lähes kolmen miljoonan euron investointimme vahvistaa kotimaista teknologiaosaamista sekä koulujen opetusohjelmissa että yritysmaailmassa ja on samalla merkittävä panostus Suomen tulevaisuuden kilpailukykyyn”, säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrén sanoo. 

Alan tutkimus ja opetus vahvistuvat

Lahjoituksen tuella Insinööritieteiden korkeakouluun perustetaan viisivuotinen työelämäprofessuuri. Osa lahjoituksesta käytetään teolliseen internetiin ja digitaalisiin kaksosiin liittyvien uusien kurssien ja tutkimuksen tukemiseen. 

”Olemme erittäin kiitollisia IoT Pajan lahjoituksesta. Teollinen internet sovelluksineen kehittyy nopealla tahdilla, ja lahjoituksen myötä saamme vahvistettua osaamistamme tällä tärkeällä alalla. Samalla voimme lisätä opetustarjontaamme – kiinnostuneita opiskelijoita on paljon”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Kari Tammi näkee, että Suomella on mahdollisuus olla edelläkävijä teolliseen internetiin liittyvässä osaamisessa ja liiketoiminnassa. 

”Suomi elää valmistavasta teollisuudesta, joka digitalisoituu hurjaa vauhtia. Meillä on myös vahva telekommunikaatiosektori, joka on löytänyt valmistavan teollisuuden asiakkaakseen. Teollinen metaversumi, eli fyysisen ja virtuaalitodellisuuden yhdistävä ympäristö, on todennäisesti tulevaisuuden kilpailutekijä. Siitä voi syntyä Suomelle uusi telekommunikaatiota, suunnittelua ja valmistusta yhdistävä kärki”, Tammi sanoo. 

Digitaalisia kaksosia teollisen internetin sovelluksena tutkitaan Aalto-yliopiston teollisen internetin kampuksella. Teollinen internet rakentaa maailmaa, jossa kaikki teolliset esineet ja palvelut on liitetty verkkoon. Digitaalisilla kaksosilla puolestaan viitataan fyysisen kokonaisuuden digitaaliseen vastineeseen. Digitaaliset kaksoset tarjoavat rakennus- ja kiinteistöteollisuudelle monia mahdollisuuksia tehokkuuden, kestävyyden ja kannattavuuden parantamiseen.

Lisätietoja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Ville Miikkulainen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Apulaisprofessori Ville Miikkulainen

Ville Miikkulainen siirtyy professoriksi Aalto-yliopiston yliopistonlehtorin tehtävästä.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!