Uutiset

Englanninkielisten kandidaattiohjelmien hakijamäärä jatkaa kasvuaan

Aalto-yliopisto kiinnostaa kansainvälisiä opiskelijoita ympäri maailman.
Kolme opiskelijaa tapahtumassa kampuksella, käsissään esitteitä.
Kuva: Aalto-yliopisto / Ari Toivonen.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku eli haku englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin päättyi 17.1.2024. Aalto-yliopistoon tuli 9 236 hakemusta, mikä tarkoittaa 6 prosentin kasvua edelliseen vuoteen nähden. Yhteensä hakijoita oli 5 210. Hakemuksista 5 438 oli tekniikan alan koulutusohjelmiin, 742 taiteiden alalle ja 3 056 kauppatieteiden alalle. Mittava kansainvälinen kiinnostus näkyi myös haussa maisteriohjelmiin, jossa hakemusmäärä kasvoi peräti 46 %

“Monet kiitokset kaikille hakijoillemme! On ollut upeaa nähdä, kuinka suurta globaali kiinnostus tutkinto-ohjelmiamme kohtaan on. Aalto-yliopistosta on tullut vuosien saatossa yksi Euroopan kansainvälisimmistä yliopistoista. Haluamme jatkossakin vaalia monimuotoisuutta ja kansainvälisyyttä Aallossa ja luoda akateemisen ympäristön, johon opiskelijat ympäri maailman ovat tervetulleita”, sanoo Aalto-yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

70 % hakemuksista Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tuli hakijoilta, joilla on muu kuin Suomen kansalaisuus. Hakemuksia tuli yhteensä 126 eri kansalaisuuden edustajalta. Maisterihaussa 87 % hakijoista oli kansainvälisiä opiskelijoita. 

Taiteiden alan Design-kandidaattiohjelmaan tuli 742 hakemusta. Kauppatieteiden alalla Economics-ohjelma houkutteli 1 596 hakemusta ja International Business 1 460 hakemusta. Jälkimmäisen ohjelman opetus järjestetään Kauppakorkeakoulun Mikkelin toimipisteessä. Tekniikan alalla on kaiken kaikkiaan viisi kandidaattitason hakukohdetta, joiden opetus on englanniksi. Näistä Chemical Engineering sai 773 hakemusta, Computational Engineering 1 284 hakemusta, Data Science 1 663 hakemusta, Digital Systems and Design 940 hakemusta ja Quantum Technology 778 hakemusta. 

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2024. Hakuaika joihinkin Aallon kansainvälisiin yhteistutkinto-ohjelmiin sekä tohtoriohjelmiin on edelleen käynnissä. Ohjelmien hakuajat ilmoitetaan kunkin ohjelman verkkosivulla. Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 13.–27.3.2024. 

Päivitä osaamistasi ilman tutkintokoulutusta 

Tutkintokoulutuksen lisäksi Aalto-yliopisto tarjoaa opintoja, joita varten ei tarvitse olla kirjoilla korkeakoulussa. Elämänlaajuisen oppimisen sisällöt ovat erinomainen tapa kehittää osaamista muuttuvaan työelämään sopivaksi, täydentää nykyistä tutkintoa tai oppia silkasta uteliaisuudesta. 

“Laajennamme ja parannamme Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen kokonaisuutta jatkuvasti, jotta voimme vastata koulutuksen kasvavaan kysyntään. Haluamme luoda väyliä henkilökohtaiseen sekä ammatilliseen kasvuun tarjoamalla yliopisto-opintoja myös niille, jotka eivät tarvitse muodollista tutkintoa”, kertoo Petri Suomala. 

Opintoja on mahdollisuus suorittaa joko etä- tai lähiopetuksessa, ohjatusti tai omaan tahtiin. Matalan kynnyksen verkkokursseillamme saat kurkistuksen Aallon keskeisiin osaamisalueisiin, kuten teknologiaan, kestävyyteen ja liiketoimintaan. Avoimet verkkokurssit palvelevat akuuttia tiedontarvetta ja oppimisen voi aloittaa heti. Täydennyskoulutukset ja tutkinnot taas sopivat osaamisen kehittämiseen pidemmällä aikajänteellä. 

Lue lisää:

Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin huikea kiinnostus ympäri maailman – Hakijoita ennätysmäärä

Elämänlaajuinen oppiminen 

Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat 

Tohtorinkoulutus 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista