Uutiset

Elizaveta haluaa tehdä elämästä helpompaa biotekniikan avulla

Elizaveta Sidorova aloitti syksyllä 2022 maisteriopinnot Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa. Aiemmin solubiologian ja biotuotteiden parissa työskennellyt Elizaveta keskittyy nyt opinnoissaan biotekniikan alaan. Hän toivoo pääsevänsä tulevaisuudessa tekemään työtä, jolla voi olla aidosti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvoinnille.
Elizaveta sitting on a rock at the seaside. There is a small green ferry in the background.

Elizaveta Sidorova oli ennen Aaltoon hakemista laatinut listan sopivista eurooppalaisista yliopistoista, joissa on laadukas biotekniikan maisteriohjelma. Aalto ei kuitenkaan vielä ollut listalla. Elizavetan lista meni uusiksi, kun hän tajusi, että pelkkä hakeminen oli useisiin listan yliopistoihin maksullista.

"En halunnut päästä mihinkään tiettyyn yliopistoon niin kovasti, että olisin maksanut pelkästään hakemisesta, ilman mitään takeita sisäänpääsystä. Jatkoin biotekniikan pääaineiden etsimistä Euroopan alueelta, ja Aalto ponnahti esiin Google-hakujeni alussa", Elizaveta kertoo.

Elizaveta haki opiskelemaan myös muun muassa Tanskaan, Englantiin ja Alankomaihin. Hänelle tarjottiin paikkaa kaikista yliopistoista, joihin hän haki – joskus myös stipendiä. Mutta hän päätyi valitsemaan Aallon ja kemian tekniikan korkeakoulun.

"Onneksi itse hakuprosessi Aaltoon oli melko helppo. Aloin oikeastaan vasta hakemisen jälkeen lueskella lisää Aallosta. Aika pian tajusin, että oli hyvä päätös hakea, ja aloin kovasti toivoa, että hakemukseni hyväksyttäisiin."

Biotekniikan pääaineen täydentämistä biotuotteiden kursseilla

Aiemmin Elizaveta on työskennellyt biotuotteiden sovellusten parissa, kuten kroonisten haavojen sidosten suunnittelussa. Työ oli niin palkitsevaa, että hän ajatteli aluksi hakevansa johonkin biotuotteiden maisteriohjelmaan. Elizaveta aikoo suorittaa varsinaisten pääaineopintojensa lisäksi joitakin biotuotteisiin liittyviä valinnaisia kursseja.

"Työskentelin kandivaiheessa myös solubiologian parissa, ja odotan innolla tulevaa solubiologian kurssia. Valitsin kuitenkin pääaineekseni biotekniikan, koska se on hyvä risteytys biologiaa ja kemiaa, ja sen avulla voin auttaa ihmiskuntaa."

Tällä hetkellä Elizaveta suorittaa kursseja aineenvaihdunnasta ja mikrobifysiologiasta sekä laboratoriotyöskentelystä.

"Olen nauttinut erityisesti erilaisten kokeiden tekemisestä laboratoriossa. Voin sanoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen biotekniikan pääaineeseen kokonaisuutena."

Otaniemen kampus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja

Opiskelun ohella Elizaveta nauttii musiikista, laulamisesta ja elokuvista. Hän on myös kiinnostunut kokeilemaan joitakin Aallon eri kerhojen ja järjestöjen tarjoamia aktiviteetteja.

"Aallossa on niin paljon mahdollisuuksia kaikenlaiseen harrastamiseen! Haluaisin kokeilla jotain uutta, ehkä tanssia? On melkein vaikea päättää mitä kokeilisi, koska vaihtoehtoja on niin paljon."

Elizaveta on ollut yleisestikin iloisesti yllättynyt opiskelijatapahtumien määrästä Otaniemessä, missä hän myös tällä hetkellä asuu.

"Joka viikko tapahtuu jotain ja olen iloinnut Aallon opiskelijaelämän laadusta. Olen myös Kemistikillan jäsen, ja killan avulla olen saanut paitsi yhteisöllisyyden kokemuksia, myös päässyt osallistumaan hauskoihin tapahtumiin ja juttelemaan esimerkiksi alan työnäkymistä."

Elizaveta on myös opiskellut suomen kieltä itsenäisesti toukokuusta lähtien ja käy parhaillaan suomen kielen alkeiskurssia.

"Alussa minun oli hyvin vaikeaa ymmärtää suomea lainkaan. Esimerkiksi saksan kielessä saan yksittäisistä sanoista selvää, vaikka en kieltä juuri osaakaan. Mutta suomalaiset lauseet kuulostivat aluksi vain yhdeltä pitkältä sanalta. Mutta ymmärtäminen on koko ajan helpompaa ja tunnen jo jonkin verran sanastoa ja joitakin lyhyitä lauseita."

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää!
CHEM-opiskelijoita haalareissaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.