Uutiset

Alumni Bismoy Jahan: Aallossa opitut asiat ovat sidoksissa työelämän oikeisiin ongelmiin

Bismoy Jahan valitsi automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman, koska hän uskoo, että tulevaisuudessa automaatio on merkittävä osa elämäämme.
Alumna Bismoy Jahan, automation and electrical engineering
Alumni Bismoy Jahan haluaa luoda uraa tutkijana. Kuvalähde: Bismoy Jahan.

Bismoy Jahan muutti Suomeen Bangladeshista, kun hän tuli Aalto-yliopistoon opiskelemaan automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelmaan. Hänen mielestään kurssit olivat käytännönläheisiä ja liittyivät työelämän oikeisiin ongelmiin. Suomesta hänelle on jäänyt erityisesti mieleen laadukas koulutusjärjestelmä ja kaunis luonto. 

Miksi valitsit automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman?

Kun olin valmistunut Bangladeshissa elektroniikan ja sähkötekniikan kandiohjelmasta, menin töihin Siemensille neljäksi vuodeksi. Siellä työskennellessäni tajusin, että lähitulevaisuudessa hyvin monet alat, kuten energia-ala, lääketiede ja teollisuus, ovat riippuvaisia automaatiosta. Halusin tietää lisää aiheesta, joten valitsin tämän maisteriohjelman. 

Olen aina halunnut opiskella Euroopassa. Aaltoon päädyin, kun tein taustatutkimusta eri yliopistoista ja lähes kaikkialla mainittiin, että Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. 

Mikä oli parasta opinnoissa?

Ohjelma opetti minulle realistisia ja käytännöllisiä asioita, jotka liittyivät ongelmiin, joita kohtaamme oikeassakin työelämässä. Esimerkiksi Electricity Market and Distribution -kurssilla tiimini sai tehtäväksi suunnitella naapurustoon sähkönjakeluverkosto sekä miettiä sähkönkulutuksen optimointia, kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Silloin koin, että teen asioita, joista on oikeasti hyötyä nyt ja tulevaisuudessa.

Tein diplomityöni älykkään talotekniikan tutkimusryhmässä. Siellä oli todella hyvä työilmapiiri ja työ- ja vapaa-aika olivat hyvin tasapainossa. Eniten pidin siitä, että tiimissä tehtiin paljon yhteistyötä. Kun törmäsin ongelmaan, muut halusivat auttaa minua ratkaisemaan sen. 

Muutin juuri takaisin Bangladeshiin valmistumiseni jälkeen, ja nyt haluaisin jatkaa työtä tutkimuksen parissa. Haluan työskennellä hajautettujen sähköjärjestelmien parissa, ja heijastaa Aallossa oppimiani asioita oman maani sähköjärjestelmään. 

Mikä oli parasta opiskelijaelämässä?

Aalto on paljon muutakin kuin pelkkä opiskelupaikka, Otaniemessä tapahtuu vaikka mitä koko ajan! Opintojeni alussa kävin järjestetyllä sieniretkellä ja kierroksella Nuuksion kansallispuistossa, joista molemmista tykkäsin kovasti. Valitettavasti korona vaikutti opiskelijaelämääni melko paljon. Silloin kuitenkin huomasin, että Aalto oikeasti välittää opiskelijoistaan. En tuntenut oloani yksinäiseksi edes sulkutilan aikana. 

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Automaatio tulee tärkeäksi osaksi myös tavallisen ihmisen arkea. Huolimatta siitä, millä alalla työskentelet, automaatio tulee olemaan osa sitä. Yhtenä esimerkkinä voisin mainita älykodit: tulevaisuudessa ulko-ovea ei enää avata mekaanisella lukolla ja avaimella, vaan älypuhelimella.

Millaisia vinkkejä antaisit maisteriopintoja aloittaville?

Ensimmäinen vuosi on ratkaiseva, ja aluksi saattaa tuntua hankalalta suunnitella opintoja. Kommunikoi opettajien, professorien ja opintokoordinaattorin kanssa, jotta saat apua. Esimerkiksi kesällä 2020, kun hain kesätyöpaikkaa, päätin ottaa yhteyttä professoreihini. Olen iloinen, että tein niin, koska siten pääsin kesätöihin erään professorin tutkimusryhmään. 

Mitä haluat sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat hakevansa Aaltoon?

Anna mennä! Aallossa on maailmanluokan tutkimustilat ja professorit ovat todella ystävällisiä. Kannustan ehdottomasti kansainvälisiä opiskelijoita hakemaan.

Suomi on kaunein maa, jonka tiedän. Koulutusjärjestelmä on todella hyvä, ja Suomi on hyvin tasa-arvoinen maa. Elämäntyyli on hyvin turvallinen myös naisille. Ihmiset ovat empaattisia, nöyriä ja kohteliaita. Toisaalta aluksi sää voi tuottaa hankaluuksia erityisesti Aasiasta ja muualta eteläisistä maista tuleville. 

Lue lisää maisteriohjelmasta

Students of School of Electrical Engineering around a robot.

Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)

Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.