Uutiset

Aalto Talent Expo -messut olivat menestys

”Nyt täytyy sanoa, että hyvä Aalto! Parhaat messut pitkästä aikaa, mielettömiä opiskelijoita!”
Aalto Talent Expo 2019. Kuva: Rasmus Karppinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Rasmus Karppinen

Ensimmäiset kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnatut rekrytointimessut täyttivät Otahallin lokakuun lopulla, kun 4 000 Aallon opiskelijaa ja 140 työnantajaa kohtasivat Aalto Talent Expossa.

Tapahtuma itsessään oli ainutlaatuinen, sillä ensimmäistä kertaa Aallon historiassa messut oli kohdennettu kaikille Aalto-yliopiston eri alojen opiskelijoille.

”Olemme todella iloisia, että sekä opiskelijat että myös työnantajat ottivat uudet messut näin hyvin vastaan ja palaute oli positiivisen rakentavaa”, kertoo messutiimiä luotsannut Annemari Rautio.

Uutta mahdollisuus kohdennettuun ennakkomarkkinointiin

Aalto Talent Expossa pilotoitiin niin ikään ensimmäistä kertaa messuhistoriassa uudenlaista verkkosovellusta, joka mahdollisti työnantajien ja opiskelijoiden kohtaamisen jo ennen varsinaista messupäivää. JobTeaser-verkkosovelluksen avulla näytteilleasettajat pystyivät kohdentamaan messumarkkinointiaan haluamilleen opiskelijaryhmille ja opiskelijat valitsivat tapaamiset niiden työnantajien kanssa, joiden tiesivät olevan kiinnostuneita juuri heistä.

”Työnantajilta saadun palautteen mukaan JobTeaser osoittautui sen verran toimivaksi ja hyödylliseksi, että tulemme jatkamaan sen käyttöä pienin parannuksin hyvin todennäköisesti myös ensi vuonna”, Rautio paljastaa.

”Hienoa, että etukäteen sai julkaista tietoa osallistumisestamme JobTeaserissa. Monet olivat niihin käyneet tutustumassa jo ennen messuja”, kiteytti eräs messuille osallistunut työnantaja.

Kauppakorkeakoulun partneriyritykset hyvin edustettuina messuilla

Kauppakorkeakoulun partneriyrityksistä jokainen oli edustettuna Aalto Talent Expossa. Useilla oli joko trainee-ohjelmien haku alkamassa heti alkuvuodesta, osa taas kertoi tulleensa rekrytoimaan jo tulevia kesätyöntekijöitä.

Hienoa oli myös huomata, että tänä vuonna lopputyöpaikkoja tarjottiin aiempia vuosia enemmän. Esimerkiksi Finavian ja K-ryhmän ständeillä opiskelijat pääsivät keskustelemaan väylistä, joiden kautta lopputyötoimeksianto olisi mahdollinen.

Toinen merkittävä painotus oli työnantajan arvojen vahva esilletuonti ständeillä. Kauppakorkeakoulun partneriyrityksistä mm. Alma Media kertoi ottaneensa käyttöön Tunto-palvelun, joka toimii työhyvinvoinnin tukena työpaikalla. Elisa taas painotti paikkariippumattoman työn merkitystä. ”Meillä tehdään vuosittain noin 72h töitä etänä/henkilö”, kertoi Emilie Sohlström Elisan HR:stä.

”Tosi hyvin järjestetyt messut! Ainakin meidän yrityksen kannalta toimi hyvin, että kaikilla Aallon kouluilla oli yhteiset messut tänä vuonna – saimme tavoitettua tehokkaasti samalla kertaa Kauppiksen ja tekniikan puolen opiskelijoita, jotka ovat molemmat tärkeitä kohderyhmiä meille. Opiskelijoita riitti ständillä koko messujen ajan ja kohtaamiset olivat miellyttäviä. Oli mukava huomata, että opiskelijat olivat aidosti kiinnostuneitanäytteilleasettajista ja olivat valmistautuneet kohtaamisiin. Kiitos vielä kaikille messuja järjestäneille!”

Lisätietoa: Aalto Talent Expo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.