Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija, kaupunkiliikenteen järjestelmien muutokset

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta, innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja yhteiskuntien suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulussa, Rakennetun ympäristön laitoksella on avoinna

Väitöskirjatutkijan tehtävä, kaupunkiliikenteen järjestelmien muutokset

Alue- ja liikennesuunnittelun tutkimusryhmä etsii erittäin motivoitunutta ja luovaa väitöskirjatutkijoita, jotka tekisivät tutkimusta kaupunkiliikenteen järjestelmien muutoksesta. Liikkuvuus tulkitaan tässä sosioteknoekologisena ilmiönä, joka on laajempi kuin liikenne tai kuljetus. Tutkimuksen aihetta ei ole etukäteen määritelty, vaan se sovitaan hakijan motivaation mukaan. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, mitä voidaan pitää uutta raivaavana tutkimuksena poikkeamalla nykyisestä valtavirtaliikennetekniikan paradigmasta. Tästä syystä hakijoita kehotetaan välttämään ehdotuksia perinteisistä aiheista, kuten liikenneturvallisuus, liikenteenhallinta tai perinteinen diskreetin valinnan mallintaminen. Hakijoita rohkaistaan sen sijaan ylittämään vähintään yksi tieteellinen raja ja perustamaan ajattelunsa käsitteisiin, jotka poikkeavat tavanomaisesta liikennetekniikasta. Hakijoille on eduksi, jos he osoittavat kykyä kriittiseen ongelmanmuotoiluun, analyysiin e luovaan ratkaisukeskeiseen ajatteluun.

Joitain esimerkkejä potentiaalisista tutkimusaiheista, mutta ei rajoitettuna eikä tärkeysjärjestyksessä, ovat: spekulatiivisten 'solar punk' ennustusmenetelmien kehittäminen, järjestelmädynamiikan mallien kehittäminen moniulotteisten vaikutusten arviointiin, tietämättömyyden normien historiallinen analyysi liikkuvuuskulttuureissa, teknologisen politiikan arviointi, analyysi hallinta- ja suunnittelukulttuureista hallinnon tasoilla, analyysi median ja taiteen vaikutuksesta liikkuvuusdiskursseissa, väkivallattomien kansalaistottelemattomuusliikkeiden analyysi, koulutustarpeiden analyysi seuraavan sukupolven suunnittelijoille, opetusmateriaalien kehittäminen nykyisille ammattilaisille jne.

Tehtävässä voi aloittaa syksyllä 2024 ja se on kokoaikainen. Valitut henkilöt saavat mentorointia professori Miloš N. Mladenovićin toimesta. Hakija pääsee yhteistyöhön maailmanluokan tutkijoiden kanssa sekä osallistuu tieteellisiin konferensseihin ja tapaamisiin. Tutkimusryhmä tarjoaa vahvaa tukea ja akateemista vapautta sekä mahdollisuuksia monitieteiseen yhteistyöhön sekä kansainvälisesti että Aalto-yliopiston sisällä. Ryhmämme pyrkii saavuttamaan sukupuolten välisen tasapainon ja hakemukset käsitellään ilman ennakkoluuloja.

Vaatimukset

Hakijan odotetaan täyttävän suuren osan seuraavista vaatimukset:

• Maisterin tutkinnon saaminen ajoissa jossakin seuraavista (tai niihin liittyvistä) aloista: liikennetutkimus, kaupunkisuunnittelu, maantiede, sosiologia, psykologia, ympäristötiede, organisaatiotutkimus, politiikkatutkimus, muotoilututkimus, tietojenkäsittelytiede, oppimistieteet

• Tietämys monitieteellisissä tutkimuksissa käytetyistä kvantitatiivisista ja kvalitatiivisista menetelmistä

• Hyvä analyyttinen, luova ja järjestelmällinen ajattelukyky

• Kyky hallita tehtäviä itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa

• Halu oppia lisää

• Erittäin hyvä englannin kielen taito

• Mahdollisesti jotakin työkokemusta yliopiston ulkopuolelta

Hakijan odotetaan:

• Julkaisevan huippujulkaisuissa ja -konferensseissa

• Halutessaan osallistuvan tutkimusehdotusten valmisteluun

• Ohjaavan soveltuvan maisteriohjelman opiskelijoita

• Opettavan soveltuvassa maisteriohjelmassa

• Osallistuvan soveltuviin ulkopuolisiin toimintoihin

Kesto ja palkkaus

Tohtoriopinnot Aalto-yliopistossa kestävät noin 4 vuotta. Tohtorin tutkintoa varten kirjoitetaan suhteellisen lyhyt yhteenveto tohtorin tutkielmasta (joka tyypillisesti perustuu opiskelijan julkaisuihin). Tällä hetkellä tohtoritutkijan bruttopalkka on noin 2700 euroa kuukaudessa, ja se kasvaa etenemisen myötä noin 3400 euroon kuukaudessa. Tuleva väitöskirjatutkijalle tehdään ensin vuoden mittainen sopimus ja jatketaan sen jälkeen kahdeksi vuodeksi riippuen saavutuksista sopimuskausien aikana. Työajat ovat joustavia, ja on mahdollisuus työskennellä etänä muutaman päivän viikossa. Kuitenkin läsnäolo Suomessa sopimuskauden ajan on pakollista. Sopimukseen sisältyvät työterveyspalvelut; Suomessa on kattava sosiaaliturvajärjestelmä. Helsingissä on korkea elämisen laatu, ja se on erityinen eurooppalaiskaupunki turvallisuuden, puhtauden ja luonnonläheisyyden ansiosta. Englannin kieli on kaikkialla käytössä. Lisätietoja asumisesta Suomessa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto/for-international-staff

Haku

Hakijalta vaaditaan maisterin tutkinto soveltuvalta alalta. Englannin kielen taito on pakollinen. Hakemukseen on sisällytettävä:

• Motivaatiokirje yhteystietoineen ja toivottu aloituspäivä (max yksi A4-sivu)

• CV ja yhteystiedot 2 suosittelijalle (max kaksi A4-sivua)

• Kuvaus vähintään yhdestä kiinnostavasta tutkimusaiheesta, mukaan lukien vähintään yksi visualisointi/kuvio liittyen aiheeseenai (max kolme A4-sivua)

• Maisteritutkielman tiivistelmä ja aikaisempien kurssien sisältö (max kaksi A4-sivua)

Kaikki materiaali on toimitettava yhdessä pdf-tiedostossa englanniksi (edelle mainitussa järjestyksessä). Hakemus on lähetettävä Workday-järjestelmän kautta (linkki "Hae nyt!") 31. 5.2024 mennessä. Jos olet jo töissä Aallossa, hae tehtävää Workdayn työntekijäprofiilisi kautta: Workday -> Find jobs. Sähköpostihakemuksia ei huomioida. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikan avoimeksi, laajentaa hakuaikaa ja harkita hakijoita, jotka eivät ole hakeneet hakuaikana.

Lisätietoja

Yleistä tietoa tohtoriopinnoista Aalto-yliopistossa löytyy “Into”-sivulta (https://into.aalto.fi/display/endoctoraleng/How+to+apply). Lisätietoja saa myös ottamalla yhteyttä apulaisprofessori Miloš N. Mladenovićiin. Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä HR Advisor Kirsi Kärkkäiseen. Sähköpostit: [email protected].

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu