Avoimet työpaikat

Apulaisprofessori, kestävä maankäytön ja liikenteen suunnittelu (tenure track)

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

Insinööritieteiden korkeakoulun rakennetun ympäristön laitos hakee

Apulaisprofessoria, kestävä maankäytön ja liikenteen suunnittelu (tenure track)

Haemme kunnianhimoista ja innostunutta apulaisprofessoria (tenure track) vahvistamaan Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimusryhmää (Spatial planning and transportation engineering, SPT). Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urapolusta löytyy alla.

Tehtävänkuva ja odotuksemme

SPT-tutkimusryhmä luo kytkentöjä alueellisen ja maankäytön suunnittelun sekä liikennetekniikan välille ja etsii keinoja luoda yhä houkuttelevampia, saavutettavampia, oikeudenmukaisempia ja resurssitehokkaampia kaupunkiympäristöjä. SPT:n kolme päätutkimusaluetta ovat: i) Ihmisten elinympäristöön liittyvät arvot ja käyttäytyminen, ii) Uudet suunnittelun ja hallinnan menetelmät ja prosessit ja iii) Uusien teknologisten ratkaisujen ja palvelujen kehittäminen ja hallinta – katso https://www.aalto.fi/fi/rakennetun-ympariston-laitos/maankayton-suunnittelu-ja-liikennetekniikka

Olemme rekrytoimassa kunnianhimoista ammattilaista, joka tuo vahvan panoksen uudistavaan akateemiseen työhön kestävän maankäytön ja liikenteen suunnittelun rajapinnassa.

Odotamme hakijoilta:

  • Vahvaa asiantuntemusta joillakin seuraavista aihealueista: terveellisten ja saavutettavien lähiympäristöjen suunnittelu; turvallisten ja oikeudenmukaisten järjestelmien kehittäminen ihmisten ja tavaroiden liikkuvuudelle; biologisen monimuotoisuuden ja ilmastoneutraaliuden edistäminen kaupunkikehityksessä; työpaikkojen, palveluiden ja muiden toimintojen saavutettavuuden edistäminen erityisesti ei-moottorikäyttöisen liikkuvuuden keinoin; osallistuminen ja paikallistiedon hyödyntäminen maankäytön ja liikenteen suunnittelussa; kaupunkien luonnon- ja kulttuuriperinnön vaaliminen ja edistäminen. Hakijalla tulisi myös olla kiinnostusta näiden teemojen käsittelemiseen pohjoismaisessa kontekstissa.

  • Olla mukana kandidaatti- ja maisteritason opetuksessa (yleensä noin 10–15 opintopistettä vuodessa) erityisesti Kestävät yhdyskunnat -kandidaattipääaineessa sekä Spatial Planning and Transportation Engineering- ja Sustainable Urban Mobility Transitions -maisteriohjelmissa.

  • Käynnistää tutkimushankkeita kestävän maankäytön ja liikenteen suunnittelun alalta, erityisesti liittyen sosioekologisten järjestelmien rajoihin, terveyteen, onnellisuuteen, elämänlaatuun, biosfäärin eheyteen ja ilmastonmuutokseen.

  • Ohjata väitöskirjatutkijoita ja tuottaa laadukasta tutkimusta, jota julkaistaan vertaisarvioiduissa julkaisuissa.

  • Disseminoida tutkimustuloksia ja edistää Aalto-yliopiston, Insinööritieteiden korkeakoulun ja Rakennetun ympäristön laitoksen kansainvälistä näkyvyyttä ja vaikuttaa yhteiskuntaan laajemmin.

  • Olla valmis ja kykenevä yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa, sekä kollegojen kanssa Aalto-yliopistossa että globaalisti. Hakijoiden olemassa olevat yhteistyöverkostot arvioitaisiin positiivisesti.

Muodolliset vaatimukset

Hakijoilla on oltava tohtorin tutkinto relevantilta tutkimusalalta (esim. maankäytön suunnittelu, liikennetekniikka, arkkitehtuuri, maantiede). Hyvät yhteistyötaidot ja erinomainen englannin kielen taito ovat välttämättömiä. Hakijoiden arviointi perustuu heidän osaamiseensa ja potentiaaliinsa tieteellisessä tutkimuksessa ja opetuksessa sekä aktiiviseen rooliin kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Tieteelliset palkinnot ja tunnustukset sekä kokemus rahoituksen hankkimisesta, erityisesti kilpaillusta akateemisesta rahoituksesta, katsotaan merkittäväksi eduksi. Ansioiksi katsotaan myös monitieteinen tutkimustoiminta, tehtävät tieteellisissä elimissä, pedagogiset opinnot, opiskelijoiden ohjauskokemus sekä yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Tarjoamme

Aalto-yliopisto tarjoaa mahdollisuuden työskennellä hyvin resursoidussa oppimisyhteisössä, jossa opiskelijat ovat tarkoin valikoituja ja erittäin motivoituneita. Strategiamme mukaisesti Aalto-yliopisto pyrkii muovaamaan kestävää tulevaisuutta tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjähenkisyyden avulla. Ydinarvomme ovat vastuu, rohkeus ja yhteistyö.

Aloituspalkka määritellään Aalto-yliopiston palkkajärjestelmän mukaisesti hakijan kokemuksen ja pätevyyden perusteella. Aalto-yliopisto tarjoaa työntekijöilleen työterveyspalvelut. Tarjoamme uusille professoreillemme starttirahan sekä tukea ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hakemiseen oman tutkimustiimin perustamiseksi.

Suomi tarjoaa turvallisen ja terveellisen ympäristön elämiseen, jossa on erinomaiset valtion tukemat palvelut, mukaan lukien edullinen päivähoito, terveydenhuolto ja ilmaiset koulut, jotka on luettu maailman parhaiden joukkoon. Suomi on ollut YK:n tutkimuksen mukaan onnellisin maa maailmassa kuuden viime vuoden ajan. Suomi on yksi maailman luotettavimmista, vakaimmista ja turvallisimmista maista. Merkittävillä investoinneillaan tutkimukseen ja kehitykseen, vahvaan innovaatiokulttuuriin, avoimeen tietoon ja edistykselliseen digitalisaatioon, Suomi on innovatiivisuuden ja yrittäjyyden maa.

Pohjoismaiset tasa-arvon ja yhteistyön arvot ovat syvällä yhteiskunnassamme. Sukupuolinen tasa-arvo, joustavuus ja matala hierarkia muodostavat työympäristömme ytimen.

Valmis hakemaan?

Jos kiinnostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, pyydämme sinua toimittamaan hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 26.5.2024. Linkki rekrytointijärjestelmään löytyy tämän työpaikkailmoituksen lopusta "Hae nyt!".

(Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin).

Sisällytä hakemukseesi seuraavat pdf-asiakirjat englanniksi:

  • Motivaatiokirje, jossa on yhteenveto ansioista, tärkeimmistä saavutuksista ja motivaatiosta tehtävää kohtaan (enintään 2 sivua)

Yleiset ohjeet ja hakijoiden arviointikriteerit, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet hakemusaineiston koostamisesta, löytyvät myös verkosta: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/hae-aallon-tenure-trackille.

Aalto-yliopisto käyttää ulkopuolisia arvioitsijoita tukemaan hakijoiden arviointia rekrytointiprosessin aikana. Hakemusaineistojen ja ulkopuolisten arviointien pohjalta työryhmä valitsee sopivimmat hakijat vierailemaan Rakennetun ympäristön laitoksella ja pitämään opetusnäytteen.

Lisätietoja tehtävään liittyen antaa laitoksen johtaja, professori Raine Mäntysalo (raine.mantysalo[@]aalto.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa HR Partner Sanni Mero (sanni.mero[@]aalto.fi).

Aalto-yliopisto varaa oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa ja ottaa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuaikana.

*****************

Tenure track Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston professorien urapolku, tenure track, tarjoaa professoritason tutkijoille hyvin tuetun ja selkeän urapolun kohti vakinaista professorin tehtävää. Tenure track -ohjelma käynnistettiin vuonna 2010 ja se on houkutellut laajan kirjon kansainvälisiä hakijoita, mikä on antanut Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuasiantuntijoita ja nuoria tutkimuslahjakkuuksia Aalto-yliopiston yhteisöön. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmästä löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku-professoreille.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: