Uutiset

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Designers' Nest.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Tuuli-Tytti Koivulan mallistoa

Pääpalkintona on 50 000 Tanskan kruunua (n. 6 700 euroa), opintomatka UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin ja taiteilija Karl Moniesin luoma ainutlaatuinen pokaali. Koivula saa töitään esille myös tulevaan Nordic Fashion Now: Knitwear and Print -näyttelyyn Röhsska Museoon Göteborgiin yhdessä toisen finalistin, Ruotsin tekstiilikoulun Sasha Heinsaarin kanssa.

Myös Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta tuleva finalisti Kaapo Sinervo palkittiin kilpailussa harjoittelupaikalla MM6 Margielassa, Pariisissa.

Tänä vuonna kymmenen finalistin joukossa oli kolme Aalto-yliopistosta valmistuvaa/valmistunutta: Hanna Hanhela, Tuuli-Tytti Koivula ja Kaapo Sinervo. Muita finalisteja olivat Hedvig Ljungström, Marie-Louise Guldbæk Andersen, Desirée Bjurinder Fritzon, Elma Leminen, Julie Lundgaard Christophersen, Samuel Westerberg ja Sasha Heinsaar.

ALPHA on lahjakkuushautomo, joka esittelee ja tukee Pohjoismaiden parhaita nousevia suunnittelijoita ja valmistuneita muotisuunnittelijoita. ALPHA-muotikilpailu on suunnattu pohjoismaisista muotikouluista valmistuneille BA- ja MA-opiskelijoille. Mukana ovat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Suomi), Beckmans College of Design (Ruotsi), Kolding School of Design (Tanska), Oslon kansallinen taideakatemia (Norja), Tanskan kuninkaallinen akatemia, muotoilun korkeakoulu (Tanska) ja The Swedish School of Textiles (Ruotsi).

Lue lisää:

Alpha-muotikilpailu 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Catwalkilla kävelevä malli esittelee muotisuunnittelijan luomaa asua, katsojat istuvat katsomassa näytöstä
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Näytös24 oli luovuuden ja persoonallisuuden juhlaa

Aalto-yliopiston vuosittaisessa muotinäytöksessä jaettiin kaikkiaan seitsemän palkintoa muodin opiskelijoiden mallistoille ja projekteille. Palkintoperusteluissa korostuivat etenkin innovatiivisuus, korkea tekninen taso ja kestävyysarvot.
Muotoilija Noora Yaun suunnittelemia kimaltavia puukristalleja. Kuva: Mikko Raskinen
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avaruusteknologiaa, kimaltavaa puuta ja muotoaan vaihtavia tekstiilejä - tutustu maailmaa muuttavaan tutkimukseen upouudessa Marsio-rakennuksessa

Mahdottoman tekijät -näyttelyt ja Designs for a Cooler Planet -festivaali käynnistävät Aalto-yliopiston uuden kohtaamispaikan syyskauden.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
Excellence-laatuleiman logo
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aalto-yliopisto sai excellence-laatuleiman

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen tunnustus myönnetään poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.