Uutiset

Ensimmäinen YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio Aalto-yliopiston A Gridiin

Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen.

YK:n ensimmäisen innovaatio- ja teknologialaboratorion (UNTIL) perustaminen Suomeen julkistetaan torstaina 30.11.2017 Slushin sivutapahtumassa, jonka ovat järjestäneet yhteistyössä ulkoministeriö ja YK:n tieto- ja viestintäteknologiatoimisto. Ensimmäinen laboratorio sijoittuu Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle juuri avautuvaan A Grid -kasvuyrityskeskukseen. Vuonna 2017 perustetaan myös kaksi muuta laboratoriota Aasiaan ja Afrikkaan, ja globaali verkosto kasvaa vuoden 2018 aikana. 

Ensimmäisen laboratorion sijaintipaikka Suomessa valittiin yhteistyössä Suomen hallituksen kanssa. Laboratorio keskittyy kiertotalouteen, kasvatukseen, rauhaan ja turvallisuuteen sekä terveyteen. Kukin globaaleista UNTIL-laboratorioista tulee keskittymään eri teema-alueisiin kyseisen laboratorion maantieteellisestä sijainnista johtuvien keskeisten tarpeiden perusteella. UNTIL-laboratoriot luovat foorumin, jolla YK:n, yksityisen sektorin, yliopistojen ja kansalaisyhteiskunnan edustajat voivat ratkaista ongelmia start-up-yritysten tuella.

”Aalto-yliopiston vahva tutkimus- ja innovaatiokeskittymä houkuttelee luovia aloja, uusia yrityksiä ja kansainvälisiä toimijoita. Olen iloinen ja ylpeä, että myös YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio UNTIL haluaa osaksi yhteisöämme ja sijoittuu kampuksellemme juuri avautuvaan A Grid -kasvuyrityskeskukseen”, sanoo Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori Tuija Pulkkinen.  

Sivutapahtumassa keskustellaan teknologian roolista kehityksen edistämisessä kohti YK:n Agenda 2030 -asiakirjan tavoitteita. Tilaisuudessa on myös paneelikeskustelu ja pääpuheenvuoron pitäjinä kuullaan Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen sekä työ- ja elinkeinoministeriön elinkeino- ja innovaatio-osaston osastopäällikkö Ilona Lundströmin esitykset. Aalto-yliopistosta paneeliin osallistuvat vararehtori Eero Eloranta ja Aalto Global Impactin Irena Bakic.  

Lisätiedot:

Tuija Pulkkinen
vararehtori
+358 50 5916013
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tummatukkainen nainen tummassa asussa, taustalla kesäinen Otaniemi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Satu Lähteenoja: ”Kestävyysmurroksen edistämiseen tarvitaan tulevaisuusajattelua ja yhteissuunnittelua”

Minä väitän -sarjassamme Satu Lähteenoja osoittaa, että yhteissuunnitteluun perustuva murrosareena-menetelmä lisää hallinnon ja päättäjien ymmärrystä systeemisestä muutoksesta ja auttaa ajattelemaan pidemmälle tulevaisuuteen.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.
Timo Vuori
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka johtajien on hyvä tietää tunteiden voimasta murroshetken päätöksenteossa

Tuotantotalouden laitoksen professori Timo Vuori tutkii radikaalien teknologisten- ja markkinamuutosten herättämiä voimakkaita tunteita yritysjohdossa sekä näiden vaikutusta strategiseen päätöksentekoon. Nyt hän kertoo, miten haitallinen ahdistus voidaan kääntää rakentavaksi energiaksi.