Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

Vattenstrålskärning

Vattenskärning kan användas för att figurskära nästan vilket fast material som helst. Det används främst inom möbel- och objektdesign och för konstnärliga aktiviteter. Vattenskärning erbjuder studerande, forskare och lärare utrymme, utrustning och tekniskt kunnig personal för att skapa prototyper och utöva konstnärliga aktiviteter samt för snabb produktion med en mängd material.
Arts_Infra - Waterjet Cutting workshop by Jaakko Kahilaniemi

Lokaler, utrustning, verktyg och material

Vattenskärning är en digitalt kontrollerad arbetsmetod där en högtrycksvattenstråle används tillsammans med ett abrasivmedel för att skära igenom materialet. Vattenskärning kan användas för att figurskära nästan vilket fast material som helst, såsom metall, sten, betong, glas, keramik, trä eller plast. Det kan användas för att skära former med hög precision och detaljrikedom. 

Vattenskäraren Omax 55100, maximal skäryta 1397 X 2540 X 200. Skäraren har ett avfasningshuvud.

Arbetstillstånd och orienteringsutbildning:

Verkstadsföreståndarna arrangerar orienteringsutbildning vid början av terminen och kurser. Självständigt arbete med maskinerna är inte möjligt och arbetet kräver färdigheter inom 3D-modellering.

Plats: Otnäsvägen 14, Väre, G-våningen, rum K006.

Öppettider: mån 13.00-16.00, tis-ons 9.00-12.00 och 13.00-16.00

Feedback:

Du kan skicka feedback angående verksamheten och utvecklingsförslag för verkstaden till följande adress: [email protected]. Skriv “Feedback on waterjet cutter” i ämnesfältet. För att se kontaktuppgifter och boka utrymme i verkstaden, var god logga in på Aalto-hemsidan.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat