Utbildningsutbud

Master's Programme in Management and International Business

Master’s Programme in Management and International Business förbereder de studerande för anställningar på sakkunnig- och chefsnivå i globala organisationer. MIB ger studenterna ett helhetsperspektiv på global företagsekonomi. De får de färdigheter och den kunskap som krävs av framtidens ledare och de erbjuds en unik möjlighet att avlägga ett dubbelmagistersprogram vid University of Queensland or South Carolina. Programmet formar dig till ett fördomsfritt och kompetent proffs som har de analytiska, begreppsmässiga och kommunikativa kunskaperna och den känsla för kulturella olikheter som behövs i en företagsvärld i snabb förändring.
School of Business Management and International Business

Examen:

Ekonomie magister

Ansökningsperiod:

1.12.2020 – 4.1.2021

Undervisningsspråk:

engelska

Längd:

2 år, heltidsstudier

Behörighet:

Lämplig lägre högskoleexamen

Utbildningsområde:

Det ekonomiska utbildningsområdet

Studiepoäng:

120 studiepoäng

Högskola:

Handelshögskolan

Läsårsavgifter:

€15000/år (magister studier) för studeranden från länder utanför EU/EES

Ansökningsperioden har slutat

Ansökan till magisterutbildning

Studiemål

MIB programmet ger dig långvariga kunskaper och kompetens. Programmet förser studenterna med i färdigheter i förvaltning och ledarskap samtidigt som de får en helhetsuppfattning om företagsekonomi. MIB examen ger: 

 • Sinne för strategi. Kompetens att analysera, leda och främja innovativt strategiskt arbete.
 • Ledarskap. Kunskap att lösa utmaningar inom organisationer på ett humant sätt och att uppmuntra organisationens intressenter och anställda.
 • Kompetens i hållbar förvaltning. Kunskaper och kännedom som behövs för att ta sig an kopplingar mellan företagsekonomi och hållbarhet.
 • Internationell inriktning. Omfattande kunskaper om internationell företagsekonomi och expertis på hur man bygger upp en mångkulturell och inspirerande arbetsplats.
 • Kunskaper i kommunikation. Utveckla förmågan att ta sig an och hantera komplexa utmaningar inom kommunikation i varierande sammanhang. 

Utexaminerade MIB studerande är klara för chefsposter i dagens internationella företagsvärld. Utexaminerade MIB studerande är klara för en karriär inom sitt specialiseringsområde, som kan vara allt från strategi, kommunikation och personaladministration till hållbarhet.

Läsårsavgifter och stipendier

Läsårsavgiften är 15 000 € för studerande som inte är medborgare i ett EU-/EEA-land. Presumativa studerande som utsätts för läsårsavgifter är berättigade att ansöka om Aalto-universitetets stipendium.

Undervisningsspråk

Undervisningsspråket är engelska.

Studiernas uppbyggnad

Management and International Business ordnas av handelshögskolan och det omfattar sammanlagt 120 studiepoäng. Det tvååriga programmet består av:

 • Studier som ingår i programmet (84 sp), inklusive pro gradu och seminar (36 sp)
 • Biämnesstudier (24 sp)
 • Valbara studier (12 sp)

Det är dessutom endast MIB studerande som kan välja alternativet med dubbel examen vid University of Queensland (Australien) eller University of South Carolina (USA).

Utbildningens innehåll

MIB programmet erbjuder dig en internationell och interaktiv studiemiljö. I våra utmanande kurser samarbetar vi nära med olika organisationer och erfarna sakkunniga inom företagsekonomi. Du får en inblick i de senaste trenderna och samtidigt verkliga fall att lösa. Du kan välja en av de föreslagna specialiseringsvägarna här nedanför, kombinera kurser från två av dem eller skräddarsy din egen kursportfölj genom att välja de kurser du vill ha bland de erbjudna kurserna.

Föreslagna specialiseringsvägar: 

 • Personalförvaltning
 • Internationell företagsekonomi
 • Företagskommunikation
 • Strategisk planering
 • Hållbarhetsförvaltning

Exempel från det breda kursutbudet:

 • Strategy Work (6 ECTS)
 • Business Negotiations (6 ECTS)
 • Strategic Human Resource Management (6 ECTS)
 • Gender and Diversity at Work (6 ECTS)

Se alla kurser 

Internationella möjligheter

Med ett brett utbud av kurser i internationell företagsekonomi, som inkluderar kulturell kommunikation och internationell strategi, erbjuder MIB en internationell studieomgivning och förbereder studerande för en internationell karriär. MIB studerande har möjlighet att tillbringa en termin utomlands som utbytesstuderande. Det är dessutom endast MIB studerande som kan välja alternativet med dubbel examen vid University of Queensland (Australien) eller University of South Carolina (USA). 

Aalto-universitetet har internationell karaktär och tar emot tusentals studerande för examen och utbyte från utlandet varje år. De studerande förenas i den mångsidiga Aalto-gemenskapen, inte enbart genom studier utan också via många slag av fritidsevenemang, aktiviteter och festligheter runt om på campus. Aktiva tutorprogram och stödtjänster arbetar hårt för att hjälpa internationella studerande att anpassa sig till den nordiska kulturen och känna sig som hemma i Finland.

Tvärvetenskapliga möjligheter

Innehållet i MIB studierna passar bra ihop med ett antal olika biämnesprogram och valbara kurser på Aalto-universitetet.

Aalto-universitet är känt för att bygga broar mellan disciplinerna ekonomi, konst, teknik och vetenskap. Ett livligt campus och frihet att välja valbara kurser i hela universitetet samlar studerande från olika områden under samma tak. Denna spontana tvärvetenskaplighet föder nya idéer, samlar entusiaster kring dem och ger upphov till vänskap, nätverk och då och då startupföretag.

Möjligheter i framtiden

Karriärer med växlande uppgifter blir allt vanligare och programmet uppmuntrar till dynamiska karriärval. De utexaminerade från MIB programmet får ofta första anställningar som konsulter eller inom personaladministration, förvaltning och kommunikation. De utexaminerade har en mängd inspirerande karriärmöjligheter mot ställningar på toppen som direktörer, landsansvariga eller entreprenörer. 

Aalto Universitetet har väletablerade karriärtjänster som hjälper dig att få arbete i Finland och utomlands. Studerande från Aalto tenderar att lätt hitta bra arbetsplatser efter att de utexaminerats. Det finns också en aktiv företagaranda på Aalto och den kan fungera som språngbräda för dig som vill grunda ett företag. Slutligen, om du är intresserad av en akademisk karriär utgör Master’s programme in Management and International Business en stabil grund för doktorandstudier och för platser som kräver doktorsexamen.

Ansökning

Antagningarna till magisterprogrammen i ekonomi vid Aalto-universitetet ordnas en gång om året. Ansökningstiden för studier som börjar hösten 2021 pågår från 1 december 2020 till 4 januari 2021.

Här är de viktigaste datumen att komma ihåg:

 • 1 december 2020 – Ansökningstiden börjar, ansökningssystemet online öppnas
 • 4 januari 2021 – Ansökningstiden slutar, ansökningssystemet online stängs
 • 22 mars 2021 – Antagningsresultaten publiceras tidigast
 • 20 april 2021 – Deadline för att ta emot den erbjudna studieplatsen

Programme-specific Admission Requirements

In addition to these programme-specific admission requirements, applicants must also fulfill the general admission requirements.

Admission group 1

Bachelor’s degree from a university in Finland

Admission group 2

Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Kontakt

För frågor som gäller specifika program, vänligen kontakta [email protected]

Om du har öppna frågor om antagningarna och instruktionerna om ansökningar kan du kontakta oss på [email protected]

Bekanta dig med oss

School of Business

Handelshögskolan

Vid Handelshögskolan arbetar vi för ett bättre företagande och ett bättre samhälle. Vi utbildar framtidens experter och ledare och bidrar till samhället genom effektiv forskning, långsiktiga partnerskap och samhällsengagemang. Vi är en av de ledande handelsskolorna i Europa.

Aalto-yliopisto Oppismiskeskus / Tuomas Uusheimo

Otnäs är den finländska arkitekturens pärla

I centrum av Otnäs står campuset från 1950-talet skapat enligt Alvar Aaltos detaljplan och smyckat med flera byggnader designade av Aalto själv samt av andra kända finländska arkitekter, till exempel Reima och Raili Pietilä och Heikki och Kaija Sirén.

Campus
Stack of management books.

Institutionen för ledarskapsstudier

Institutionen för ledarskapsstudier erbjuder en dynamisk miljö för vetenskap och utbildning.

Ansökningsperioden har slutat

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat