Studera vid Aalto

Studenttjänster

Aalto har sex högskolor med nästan 11 000 studerande och 4 000 medarbetare, varav 400 är professorer. Vårt campus finns i Esbo, Finland. Cirka 40 % av den akademiska personalen kommer utanför Finland, vilket gör oss till ett mycket internationellt nätverk med en stark akademisk ställning.
Two Aalto University students on campus cafe

Aalto-universitetets värderingar är passion, frihet, mod, ansvarskänsla och integritet.

Vi lyfter fram friheten att tänka självständigt och att ta initiativ. Frihet är grundpelaren av akademiskt tänkande. Frihet innebär tillåtelse eller ansvar att be om och ifrågasätta saker – men även viljan att ta ställning.

Mod innebär att vi vid Aalto-universitetet inte tycker om att se någonting som omöjligt. Försök, misstag och repetition trots misslyckanden har lett till många vetenskapliga genombrott.

När du ägnar dig åt dina studier är det viktigt att du hittar vägen till ett hälsosamt nätverk och stöd.

Snabblänkar

Organization & Management

Studentboende

Examensstuderande vid Aalto-universitetet måste själva hitta en lägenhet, men universitetet erbjuder stöd i sökandet.

Tjänster
Image from remote site: virtualtour.aalto.fi

Virtuella campus-rundturen (extern länk)

Bekanta dig med Aalto-universitetets Otnäs campus genom att delta i vår virtuella rundtur. Språket på rundturen är engelska.

Student Life

Studentkåren och andra studentorganisationer

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en organisation med 15 000 medlemmar. AUS är ett självstyrande nätverk som verkar under gällande offentlig rätt och dess status definieras i den finska studentkårslagen.

Alla studerande vid Aalto-universitetet som bedriver studier som leder till en lägre eller högre universitetsexamen är medlemmar i kåren. Doktorander och utbytesstudenter kan bli medlemmar i studentkåren om de vill. 

Flertalet studentorganisationer och nätverk, såsom ämnesföreningar, sektioner, gillen och fritidsklubbar verkar inom AUS.

Health Care

Sjukvård för studerande

Studenternas hälsovårdsstiftelse SHVS tillhandahåller allmän, psykisk och tandhälsovård för universitetsstuderande.

Aalto-universitetets studerande är berättigade att använda SHVS tjänster efter att ha betalat medlemsavgiften för studentkåren vilken innehåller en sjukvårdsavgift. Alla allmänna och psykiska hälsobesök, inklusive möten med specialister och fysioterapeuter samt gruppaktiviteter är kostnadsfria för studerande. Besök hos tandhygienister är också kostnadsfria men studerande måste betala en avgift för tandläkarbesök med undantag för den första tandläkarundersökningen hos en tandläkare.

SHVS tillhandahåller inte akuthjälp. Under kvällar, nätter och helger kan studerande använda sjukvårdstjänsterna som tillhandahålls av den egna kommunen. SHVS hälsocentraler finns i Tölö, Otnäs och Vik.

Student Sport

Sporttjänster för studerande

UniSport är leverantör av motionstjänster för Aalto-universitetet. 

Vid sportcentren finns en rad olika sporter att välja mellan samt faciliteter för att träna ensam eller i grupp. UniSport träningskort är den bästa kompanjonen för alla som vill motionera. Studenter kan köpa det till ett rabatterat studentpris.

Aalto-universitetets studentkår AUS organiserar även olika sportevanemang och har cirka 60 sportklubbar som specialiserar sig på olika sporter.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat