Studera vid Aalto

Studentlivet

Page Break Studies

Aalto-universitetets värderingar är passion, frihet, mod, ansvarskänsla och integritet.

Vi lyfter fram friheten att tänka självständigt och att ta initiativ. Frihet är grundpelaren av akademiskt tänkande. Frihet innebär tillåtelse eller ansvar att be om och ifrågasätta saker – men även viljan att ta ställning.

Mod innebär att vi vid Aalto-universitetet inte tycker om att se någonting som omöjligt. Försök, misstag och repetition trots misslyckanden har lett till många vetenskapliga genombrott.

När du ägnar dig åt dina studier är det viktigt att du hittar vägen till ett hälsosamt nätverk och stöd.

Snabblänkar

Organization & Management

Studentboende

Examensstuderande vid Aalto-universitetet måste själva hitta en lägenhet, men universitetet erbjuder stöd i sökandet.

Tjänster
Dipoli Kaleva Image: Tuomas Uusheimo / Aalto University

Campus

Universitetets campus i Otnäs är den innovativa Aalto-gemenskapens hem.

Wide Open Uni

Aalto University Open University

Open University courses are open to everyone regardless of their background or age. Open University offers individual courses in Business, Technology, Languages and Art and Design. Students are admitted to individual courses in the order of registration.

Photo of the Harald Herlin Learning Centre

Harald Herlin Learning Centre

Otaniementie 9. Modern learning centre designed by Alvar Aalto, finished in 1969, and renovated in 2016.

Locations
Student Life

Studentkåren och andra studentorganisationer

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en organisation med 15 000 medlemmar. AUS är ett självstyrande nätverk som verkar under gällande offentlig rätt och dess status definieras i den finska studentkårslagen.

Alla studerande vid Aalto-universitetet som bedriver studier som leder till en lägre eller högre universitetsexamen är medlemmar i kåren. Doktorander och utbytesstudenter kan bli medlemmar i studentkåren om de vill. 

Flertalet studentorganisationer och nätverk, såsom ämnesföreningar, sektioner, gillen och fritidsklubbar verkar inom AUS.

Health Care

Sjukvård för studerande

Studenternas hälsovårdsstiftelse SHVS tillhandahåller allmän, psykisk och tandhälsovård för universitetsstuderande.

Aalto-universitetets studerande är berättigade att använda SHVS tjänster efter att ha betalat medlemsavgiften för studentkåren vilken innehåller en sjukvårdsavgift. Alla allmänna och psykiska hälsobesök, inklusive möten med specialister och fysioterapeuter samt gruppaktiviteter är kostnadsfria för studerande. Besök hos tandhygienister är också kostnadsfria men studerande måste betala en avgift för tandläkarbesök med undantag för den första tandläkarundersökningen hos en tandläkare.

Student Sport

Sporttjänster för studerande

UniSport är leverantör av motionstjänster för Aalto-universitetet. 

Vid sportcentren finns en rad olika sporter att välja mellan samt faciliteter för att träna ensam eller i grupp. UniSport träningskort är den bästa kompanjonen för alla som vill motionera. Studenter kan köpa det till ett rabatterat studentpris.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat