Studera vid Aalto

Studentlivet

Aalto har sex högskolor med nästan 11 000 studerande och 4 000 medarbetare, varav 400 är professorer. Vårt campus finns i Esbo, Finland. Cirka 40 % av den akademiska personalen kommer utanför Finland, vilket gör oss till ett mycket internationellt nätverk med en stark akademisk ställning.
Page Break Studies

Aalto-universitetets värderingar är passion, frihet, mod, ansvarskänsla och integritet.

Vi lyfter fram friheten att tänka självständigt och att ta initiativ. Frihet är grundpelaren av akademiskt tänkande. Frihet innebär tillåtelse eller ansvar att be om och ifrågasätta saker – men även viljan att ta ställning.

Mod innebär att vi vid Aalto-universitetet inte tycker om att se någonting som omöjligt. Försök, misstag och repetition trots misslyckanden har lett till många vetenskapliga genombrott.

När du ägnar dig åt dina studier är det viktigt att du hittar vägen till ett hälsosamt nätverk och stöd.

Snabblänkar

Organization & Management

Studentboende

Examensstuderande vid Aalto-universitetet måste själva hitta en lägenhet, men universitetet erbjuder stöd i sökandet.

Tjänster
Dipoli Kaleva Image: Tuomas Uusheimo / Aalto University

Campus

Universitetets campus i Otnäs är den innovativa Aalto-gemenskapens hem. Bekanta dig med campuset virtuellt på adressen virtualtour.aalto.fi.

Wide Open Uni

Aalto-universitetets öppna universitet

Öppna universitetet är till för alla. Det är en möjlighet till studier för vem som helst som är intresserad av Aalto-universitetets vetenskapsområden och undervisning. Studieutbudet består av kurser och studiehelheter inom olika läroämnen.

Photo of the Harald Herlin Learning Centre

Harald Herlin-lärcentret

Harald Herlin-lärcentret vid Otnäsvägen 9, som ritats av Alvar Aalto, betjänar studerande, personal och utomstående kunder. Dynamiska utrymmen stöder ämnesöverskridande inlärning, forskning och arbete.

Platser
Student Life

Studentkåren och andra studentorganisationer

Aalto-universitetets studentkår (AUS) är en organisation med 15 000 medlemmar. AUS är ett självstyrande nätverk som verkar under gällande offentlig rätt och dess status definieras i den finska studentkårslagen.

Alla studerande vid Aalto-universitetet som bedriver studier som leder till en lägre eller högre universitetsexamen är medlemmar i kåren. Doktorander och utbytesstudenter kan bli medlemmar i studentkåren om de vill. 

Flertalet studentorganisationer och nätverk, såsom ämnesföreningar, sektioner, gillen och fritidsklubbar verkar inom AUS.

Health Care

Sjukvård för studerande

Studenternas hälsovårdsstiftelse SHVS tillhandahåller allmän, psykisk och tandhälsovård för universitetsstuderande.

Aalto-universitetets studerande är berättigade att använda SHVS tjänster efter att ha betalat medlemsavgiften för studentkåren vilken innehåller en sjukvårdsavgift. Alla allmänna och psykiska hälsobesök, inklusive möten med specialister och fysioterapeuter samt gruppaktiviteter är kostnadsfria för studerande. Besök hos tandhygienister är också kostnadsfria men studerande måste betala en avgift för tandläkarbesök med undantag för den första tandläkarundersökningen hos en tandläkare.

Student Sport

Sporttjänster för studerande

UniSport är leverantör av motionstjänster för Aalto-universitetet. 

Vid sportcentren finns en rad olika sporter att välja mellan samt faciliteter för att träna ensam eller i grupp. UniSport träningskort är den bästa kompanjonen för alla som vill motionera. Studenter kan köpa det till ett rabatterat studentpris.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat