Services

Aktivering av ett Aalto-användar-ID

Varje student och anställd på Aalto-universitetet har ett användar-ID för Aalto-universitetet. Du kommer att få en inbjudningsmail när din digitala identitet skapas. Du måste aktivera din digitala identitet för att få användar-ID och lösenord. Med ditt användar-ID kan du logga in på Aaltos informationssystem och använda universitetets interna tjänster. Du kan aktivera ditt användar-ID antingen i självbetjäningsportalen på https://password.aalto.fi eller genom att besöka Service Desk -kundtjänstdisken vid Aalto-universitetets IT-tjänster.

Du får inte göra ditt personliga användarnamn eller lösenord tillgängligt för någon annan. Du ansvarar för all användning av ditt användarnamn och lösenord. Policyn för användning av Aalto-universitetets informationssystem gäller alla medlemmar i Aalto-universitetssamhället, och den tillämpas på alla informationssystem och användning av dessa, som är i universitetets besittning eller på annat sätt universitetets ansvar.

Aktivera användar-ID i självbetjäningsportalen

Du kan aktivera ditt användar-ID i självbetjäningsportalen på https://password.aalto.fi. För att använda tjänsten krävs identifiering med ett bank-ID eller ett ID-kort utrustat med ett chip utfärdat av den finska polisen.

Börja aktiveringen på password.aalto.fi genom att välja Activate account.

Activate-ID-strong_authentication_start

 

Aktivera användar-ID på IT-servicedesk

Du kan aktivera ditt användar-ID genom att besöka IT Service Desk. Förbered dig på att styrka din identitet genom att visa ett officiellt ID, vilket betyder ett pass, finskt ID-kort eller finskt körkort.

Kontaktinformation: https://www.aalto.fi/sv/services/it-service-desk-kontaktinformation-samt-oppettider

Om du inte kan använda ett bank-ID eller ett ID-kort som är utrustat med ett chip som utfärdats av den finska polisen, eller besöka IT-servicedisken, kan du använda den personliga registreringslänken i din aktiveringsmail.

Läs instruktionerna för hur du gör detta: https://www.aalto.fi/en/services/how-to-activate-your-user-id-without-strong-authentication

 

Related instructions

Tillträdesrätt med HRT-kortet

En del av utrymmena kräver passerkort. HRT-kortet fungerar efter registrering för studenter som passerkort.

Passerkontrollens förändringsprojekt

Aalto-universitetet håller på att förnya användningen av byggnaderna på campusområdet enligt principen om ett öppet campus.

Otaniemen kulunhallintakartta syyskuu
This service is provided by:

IT Services

Did you find what you were looking for? If not, please contact us.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat