Nyheter

Ej avskild utan en ack, så nära virtualvalborg från Aalto!

Under denna exceptionella vår har tystnaden lagt sig över Aalto-universitetets korridorer och vårt campus, men i virtualvärlden bubblar det mer än någonsin.
Pöydällä pitsiliinan päällä on Julkku 2020 -lehti, ylioppilaslakki sekä serpentiiniä

Studentkåren AUS karnevaltillställning, Wappurieha-utlysningen eller Wappen May Day, ses i år igen. Det sker inte i Servin mökki i Otnäs utan virtuellt på sociala medier. Kolla in på FB: www.facebook.com/events/239810507427107/ 

Tillställningen kör igång torsdag 30.4. klockan 12, ackompanjerat av tal och musik. Klockan 14 klarnar det om Kilos polis, som vanligtvis utlyser att Wappuriehan har satt igång, patrullerar även det virtuella utrymmet.

Vartannat års bästa humorpublikation har publicerats

”Humorn har inte ställts in” säger chefredaktör Jubileum Julkku och uppmanar medborgarna att skaffa vapptidningen istället för toalettpapper.

Den inhemska skogsindustrins och studenthumorns oäkting Julkku har sett världens ljus trots undantagstillståndet. Tidningen ersätter inte nödvändigtvis sanitetsutrymmenas mjukpapper, men den kan nog friska upp den övre ändan, det vill säga utrymmet mellan öronen.

Tidningen kan beställas för 10 euro i Julkkus nätbutik, från adressen osta.julkku.fi.

Vila ögonen, spetsa öronen: lyssna på Radiodiodens Vårradio

Om det ihållande stirrandet på olika skärmar har irriterat näthinnorna lönar det sig att sluta ögonen och använda öronen istället.

Radiodiodi är en kommersiell radiokanal från Otnäs, driven av studerande. Coronan fick den nästan att tystna, men likt fågel fenix och med hjälp av Teknikens akademiker nådde den etern för en nionde gång.

Nätradion och shoutboxen finns på adressen radiodiodi.fi. Sändningar görs under vappveckan 27–30.4.

Även personalen får sitt

De studerande har kanske lagt vantarna på majoriteten av vårens karneval, men kom ihåg att valborg också är arbetets fest. Därför finns det även evenemang för universitetets personal.

Wirtual Wappu bjuder in all personal att fira i det datorernas och telefonernas blåa ljus och utbringa en skål för valborg och Aalto-gemenskapen.

Under evenemanget får vi höra ny fransk hornmusik från Retuperän WBK och en hälsning från rektor Ilkka Niemelä. Dessutom kan universitetets personal delta i Wapputervehdys-utmaningen genom att skicka virtuella valborgsmeddelanden på egen hand eller genom elektroniskt samarbete. De bästa bidragen utlovas ära och berömmelse, enligt universitetets prissystem. 

Virtualvappen kan även följas på Aaltos Instagram, där bilder delas genom hashtaggen #aaltoathome.

Och det var inte allt! Du hittar resten av de virtuella valborgsevenemangen på AUS webbsida: wappu.fi.

 

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Aaltoyliopisto_230916_photo_Aino_Huovio-4203.jpg
Campus, Undantagssituation Publicerat:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionell öppettid från och med måndagen den 31 augusti.
Korona
Undantagssituation, Universitetet Publicerat:

Aalto-universitetet förbereder sig på att delvis häva de coronarelaterade begränsningarna

De nuvarande riktlinjerna och anvisningarna är i kraft till 13.5.