Framtidens industriföretag (FIF)

Karriärhistorier från tidigare FIF:are

Aalto-yliopisto / kuvaaja: Unto Rautio

Kvalitetstänket jag tog med mig från FIF-programmet är något jag än idag värdesätter högt.

Karl Kan, Manager at Hewlett Packard, Sweden

"Framtidens Industriföretag (FIF) har gjort stort intryck i min uppfattning i vad bra studiemiljö, kamratskap och studentliv betyder på riktigt. Jag kommer särskilt ihåg dom heta diskussionerna på Quality Management föreläsningarna, närvaron från näringslivet i casearbetena samt sena kvällarna med vännerna i datasalarna. Kvalitetstänket jag tog med mig från FIF-programmet är något jag än idag värdesätter högt och inte konstigt att jag idag fortfarande har ett stort fokus på kvalitet och kundnöjdhet i mitt dagliga arbete"

- Karl Kan, Manager at Hewlett Packard, Sweden

 

 

Jag kan varmt rekommendera FIF och dess omväxling och utbyte.

Edward Blomstedt, CEO at Airfaas, Finland

"Jag valde i tiderna FIF för att jag ville ha ett huvudämne som skulle ge mig, utöver intressanta kunskaper, ett bredare nätverk som sträcker sig längre än till Esbos urskogar. FIF tiderna var roliga och jag satte mycket tid utanför studierna på att lära känna folk i Stockholm och bekanta mig med staden och lokala miljön. Trots att Stockholm inte direkt är exotisk för oss, är staden jätte rolig och folket trevligt. Jag hittade dessutom en bra kurs om entreprenörskap i SSES och skrev ihop business planen för mitt bolag som jag dragit sedan dess.

Det viktiga för mig var att FIF erbjöd en omväxling till det vanliga och jag har inte ångrat mitt val. FIF har gett mig goda förutsättningar jag använt i arbetslivet och det är roligt att märka att man stött på FIFare genom arbetslivet också. Det har givit en viss trovärdighet och en gemenskap.

Mitt arbete i att bygga mitt bolag NC Sourcing, en industriell kontraktstillverkare av komponenter och monteringar, har gynnats av studierna. Att bygga ett bolag från noll följer inte direkt teoretiska modeller man studerat, men de är verktyg man bär med sig sedan skolan. Det har hjälpt i att planera och bygga processer, business modeller och i praktiken min och ganska många andras framtid.

Jag kan varmt rekommendera FIF och dess omväxling och utbyte."

- Edward Blomstedt, CEO at Airfaas, Finland

Jälkeenpäin ajateltuna FIF oli kuitenkin paljon enemmän kuin siihen kuuluneet opinnot.

Nina Serlachius, Director Rapala, Finland

"Valitsin aikanaan FIF:n pääaineeksi, koska halusin hahmottaa isompia kokonaisuuksia ja saada laaja-alaisen ja monipuolisen käsityksen teollisen yrityksen toiminnasta. Jälkeenpäin ajateltuna FIF oli kuitenkin paljon enemmän kuin siihen kuuluneet opinnot. Vaikka vuoteen mahtui tiukkaa opiskelua ja pitkiä iltoja ryhmätöiden parissa, jäi vuodesta mieleen paljon muutakin ja se loi hyvän kontaktiverkoston tulevaisuutta silmällä pitäen. Tiiviisti vuoden aikana suoritetut opinnot hitsasivat porukan hyvin yhteen ja hauskaa riitti myös opintojen ulkopuolella."

- Nina Serlachius, Manager at Rapala, Finland

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat