Ceremoniell doktorspromotion av tekniska området 2020

Den nästa ceremoniella doktorspromotionen vid Aalto-universitetet ordnas under ceremoniveckan i juni 2020 i Dipoli. Högskolan för kemiteknik är ansvarig för arrangemanget av den högtidligaste festen av akademiska tillställningar.
TechConferment2019_cheers1
Aalto University / Heli Sorjonen
Old conferment photo

Ceremoniell promovering är en högtidlig tillställning med långvariga traditioner vid Aalto-universitetet och dess företrädare. Promotionstraditionerna på alla finska universitet har sina rötter i de första medeltida universiteten i Italien och Frankrike. Nuförtiden är de finska promotionstraditionerna helt unika i hela världen.

De promoverade doktorerna upptas i ceremonin som fullvärdiga medlemmar i sitt vetenskapliga samfund. Som en symbol av anknytningen anges doktorerna en speciell doktorshatt framför publik bestående av professorer, hedersdoktorer och jubilédoktorer. Inom promoveringen tillhör också festtal, solenna musikföreställningar samt professorprocessionen, som börjar och avslutar den ceremoniella promoveringsakten. Promotionen fortsätter med middag och bal, där orkestrar spelar både gamla salongdanser och nyare dansmusik.

Vid Aalto-universitetet anordnas promotion nuförtiden varje år. Den nästa ceremoniella doktorspromotionen är den 12 juni 2020.

Högskolan för kemiteknik är ansvarig för arrangemanget.

TechPromootio2019_Tohtorinhatut1
Aalto University / Matti Rajala

Hedersdoktorer

Titeln hedersdoktor tilldelas personer som har en stark anknytning till Aalto-universitetet eller som anses värdiga denna utmärkelse på basis av sina meriter inom vetenskap, teknik, ekonomi eller konst eller övriga insatser för att främja samhället och kulturverksamhet. Listan över hedersdoktorer år 2020 offentliggörs på våren.

Doktorer utexaminerade den 1 maj 2019 – den 30 april 2020 är berättigade att delta i nästa promotion.

I fall du planerar att utexaminera under läsåret 2019 – 2020 vid Aalto-universitetet, kan du skicka e-post i förhand till [email protected]. Preliminär anmälning börjar i oktober 2019. Bindande anmälning börjar våren 2020.

Ytterligare information på promoveringen av de tekniska skolorna:

TechPromootio2019_3uuttatohtoria
Ceremoniveckan
TechPromootio2019_vanhattanssit
Ceremoniveckan
TechPromootio2019_promootioakti2

Tradition för doktorsexamen i teknik

Obruten tradition i Finland

Ceremoniveckan
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat