Ceremoniell doktorspromotion av tekniska området 2021

Aalto-universitetet har beslutit att flytta promoveringen av de tekniska områdena till senare tidpunkt.

Den nästa ceremoniella doktorspromotionen vid Aalto-universitetet ordnas under ceremoniveckan i 18 juni 2021 i Dipoli. Högskolan för kemiteknik skulle vara ansvarig för arrangemanget av den högtidligaste festen av akademiska tillställningar.
Miina Rautiainen ja Ville Viikari as masters of ceremony
Ceremonimästare, bild Aalto University / Heli Sorjonen
Old conferment photo

Ceremoniell promovering är en högtidlig tillställning med långvariga traditioner vid Aalto-universitetet och dess företrädare. Promotionstraditionerna på alla finska universitet har sina rötter i de första medeltida universiteten i Italien och Frankrike. Nuförtiden är de finska promotionstraditionerna helt unika i hela världen.

De promoverade doktorerna upptas i ceremonin som fullvärdiga medlemmar i sitt vetenskapliga samfund. Som en symbol av anknytningen anges doktorerna en speciell doktorshatt framför publik bestående av professorer, hedersdoktorer och jubilédoktorer. Inom promoveringen tillhör också festtal, solenna musikföreställningar samt professorprocessionen, som börjar och avslutar den ceremoniella promoveringsakten. Promotionen fortsätter med middag och bal, där orkestrar spelar både gamla salongdanser och nyare dansmusik.

Honorary doctor congratulated
Hedersdoctor Markku Tilli, bild Aalto University / Matti Rajala

Hedersdoktorer

Titeln hedersdoktor tilldelas personer som har en stark anknytning till Aalto-universitetet eller som anses värdiga denna utmärkelse på basis av sina meriter inom vetenskap, teknik, ekonomi eller konst eller övriga insatser för att främja samhället och kulturverksamhet.

Aalto-universitetet valde fem personer med utmärkta meriter för att bli hedersdoktorer år 2020. Hedersdoktorerna tilldelades diplom i maj 2020. De nya hedersdoktorerna kommer invigas vid ceremonikonferensen 2021.

Läs mer

A new doctor taking a selfie
A new doctor taking a selfie

Promovends 2019-2021

Doktorer utexaminerade den 1 maj 2019 – den 30 april 2021 är berättigade att delta i nästa promotion. 

Preliminär anmälning för ceremonin börjar i september 2020. Ifall du planerar att bli utexaminerad som doktorand före 30 april 2021 vid Aalto-universitetet, kan du skicka e-post i förhand till [email protected].

Om du redan har förregistrerat dig till promotionen 2020 kommer din förregistrering att gälla 2021. Om du vill uppdatera dina kontaktuppgifter, skicka oss ett e-postmeddelande till [email protected].

Bindande anmälning börjar våren 2021. 

Ytterligare information på promoveringen av de tekniska skolorna:

TechPromootio2019_3uuttatohtoria
Ceremoniveckan
TechPromootio2019_vanhattanssit
Ceremoniveckan
TechPromootio2019_promootioakti2

Tradition för doktorsexamen i teknik

Obruten tradition i Finland

Ceremoniveckan
TechPromootio2019_tohtorinhatut

Teknologie hedersdoktorer 2020

Aalto-universitetets tekniska högskolor utnämnde fem betydande aktörer inom vetenskap och teknik till hedersdoktorer.

Nyheter
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat