Aalto-universitetet

Sätt att agera

Aalto-universitetets Sätt att agera sammanfattar principerna av rent spel och integritet som styr våra aktiviteter och skapar riktlinjer för beteendet vi förväntar av varandra. Den är baserad på Aaltos värderingar och fastställer en allmän verksamhetskultur.
Aallon tapa toimia

Syftet med sättet att agera är att skydda och bevara Aalto-nätverket genom att tydliggöra vad våra gemensamma värderingar kräver i fråga av sättet vi arbetar på. Det sätter en standard som Aalto-nätverket har accepterat att hålla fast vid för att leva upp till värderingarna, upprätthåller Aalto som ett nätverk av hög integritet och etik och säkerställer en hög internationell forskningsstandard, utbildning och undervisning som överensstämmer med etiska principer och ansvarsfull forskningsanförande.

”Aalto-universitetet består av fantastiska människor med blandade bakgrunder och det är en ovärderlig tillgång. Sätt att agera hjälper oss att skapa en allmän verksamhetskultur och således bättre arbets- och studiemiljö för alla”, säger rektor Ilkka Niemelä

Sätt att agera hjälper oss att skapa en bättre arbets- och studiemiljö för alla.

llkka Niemelä

Sätt att agera gäller för varenda person vid Aalto-universitetet: studerande, medarbetare, styrelsemedlemmar och företag som Aalto-universitetet äger majoriteten av aktierna i. Aalto förväntar sig även att dess leverantörer och andra partners har en likande uppförandekod som gäller.

”Aalto-universitetets Sätt att agera tydliggör reglerna för rättvishet så att vi alla kan trivas vid Aalto. Vi kan ärligt talat vara stolta över faktumet att vi arbetar i en organisation som vill ha rättvishet”, säger Kristiina Kemetter, juridisk chef.

Aalto-universitetets styrelse godkände den i juni 2017.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat