Uutiset

Vuoden 2021 opetustekopalkinto Meeri Karviselle opiskelijalähtöisestä ja vuorovaikutteisesta opetuksesta

Karvinen on suunnitellut ja toteuttanut opiskelijalähtöistä opetusta sekä kandidaatti- että maisteritasolla. Lopputyötään valmisteleville opiskelijoille hän on perustanut verkossa tapahtuvia diplomitöiden kirjoitustapaamisia, joissa opiskelijat kokoontuvat kahdesti viikossa keskustelemaan opinnäytetyöprosessistaan, jakamaan kokemuksia sekä antamaan ja vastaanottamaan vertaistukea.
Gary Marquis and Award for Achievements in Teaching 2021 winner Meeri Karvinen
Dekaani Gary Marquis ja Vuoden opetusteko 2021 -palkinnon saanut Meeri Karvinen.

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani jakaa vuosittain palkintoja poikkeuksellisen hyvistä suorituksista kannustaakseen opiskelijoita, akateemisesta henkilöstöä sekä muuta henkilökuntaa saavuttamaan opintojen, opetuksen ja tutkimuksen yhteydessä korkeatasoisia tuloksia.

Tilaisuuden lopussa dekaani Gary Marquis esitteli marraskuussa 2021 vierailleen Tieteellisen tukiryhmän (SAB) antamaa palautetta korkeakoululle. 

Vuoden opetusteko 2021

Meeri Karvinen on suunnitellut ja toteuttanut opiskelijalähtöistä opetusta sekä kandidaatti- että maisteritasolla. Lopputyötään valmisteleville opiskelijoille hän on perustanut verkossa tapahtuvia diplomitöiden kirjoitustapaamisia, joissa opiskelijat kokoontuvat kahdesti viikossa keskustelemaan opinnäytetyöprosessistaan, jakamaan kokemuksia sekä antamaan ja vastaanottamaan vertaistukea.

Valintaryhmän perusteissa todetaan lisäksi, että Karvinen on menestyksekkäästi tukenut kollegoitaan  siirtymisessä verkko-opetukseen ja tarjonnut ideoita kiinnostavan verkko-opetuksen tuottamiseen. Karvisella on vuosien kokemus sekä kestävään kehitykseen liittyvästä tutkimuksesta että käytännön opetustyöstä insinöörikoulutuksessa.

Hän on vastannut vesi- ja ympäristötekniikan maisteriohjelman henkilökohtaisen oppimisportfolion kehittämisestä, toteutuksesta ja johtamisesta vuodesta 2016 lähtien, mutta hänen kokemustaan ​​on hyödynnetty laajasti sekä Insinööritieteiden korkeakoulussa että Aalto-yliopistossa. Karvinen on mukana Aallon laajuisessa ryhmässä, joka toteutti ensimmäisen kerran Sustainability in Teaching -pedagogisen koulutuskurssin vuonna 2021.

”Opetuksen päämääränä on opiskelijan tietoisuuden kasvu – ei pelkästään suhteessa opetettavaan asiasisältöön tai menetelmiin, vaan myös suhteessa omaan tapaan ajatella, oppia ja kasvaa niin ihmisenä kuin tulevana alansa asiantuntijana”, toteaa Meeri Karvinen.

”Moni opiskelija on jäänyt korona-aikana yksin, ja oppimista on varjostanut epävarmuus omasta tulevaisuudesta. Olen halunnut keksiä keinoja kokoontua yhteen ja vaihtaa ajatuksia niin kursseilla kuin niiden ulkopuolella. Kiitos kaikille upeille opiskelijoille heittäytymisestä mukaan näihin kokeiluihin! Kiitos myös kurssiassareilleni: ilman heidän omistautuvaa työtään moni interaktiivinen ja kokeileva hybridisessio olisi jäänyt toteuttamatta. Haluan kiittää myös opetusyhteisöäni, jossa toisten tukeminen ja aito välittäminen ovat luonnollinen osa työtä. Siitä on helppo ammentaa hyvää myös muille”, hän jatkaa.

Opetustekopalkinnon valintaryhmä haluaa samalla kiittää Oppimispalveluita ja kaikkia korkeakoulun opettajia ketteryydestä, sopeutumiskyvystä, sitoutumisesta, ammattitaidosta ja erinomaisesta työstä haastavana vuonna 2021. Ilman tätä yhteistyötä koulutuksen erinomaiset ​​tulokset eivät olisi mahdollisia.

Vuoden opetustekopalkinnon suuruus on 3 000 euroa. Opetustekopalkinto ja muut vuoden 2021 palkinnot ja kunnianosoitukset myönnettiin dekaanin kahveilla 15. helmikuuta.

Gary Marquis ja opiskelija-aktiivi -palkinnon saajia, Dean's Coffee 1/2022
Dekaani Gary Marquis ja opiskelija-aktiivi -palkinnon saajia

Vuoden 2021 opiskelija-aktiivi -palkinnot

Dekaani palkitsi kaikkiaan 11 opiskelijaa Opiskelija-aktiivi -palkinnolla.

  • Fuksikapteenit Aleksanteri Haapanen ja Akseli Paajanen, Koneinsinöörikilta
  • Fuksikapteeni Inkeri Mankkinen, Maanmittarikilta
  • Fuksikapteenit Anna Laaksonen ja Ramzi El-Geneidy, Rakennusinsinöörikilta
  • Maisterikapteeni Emilia Luu, Koneinsinöörikilta
  • Maisterikapteeni Markus Rauhanen, Maanmittarikilta
  • Maisterikapteeni Jaan Rönkkö, Rakennusinsinöörikilta

Kandidaattiohjelman uusien pääaineiden implementoinnin ohjausryhmän opiskelijaedustajat:

  • Santeri Ritakallio, Koneinsinöörikilta
  • Janne Kousa, Maanmittarikilta
  • Sampo Sainio, opetuksen kehittämistyöryhmän ja kandidaattiohjelman uusien pääaineiden implementoinnin ohjausryhmän jäsen, Rakennusinsinöörikilta

Palkintosumma oli 400 euroa.

Gary Marquis ja vuoden 2021 väitöskirjapalkintojen saajia
Dekaani Gary Marquis ja väitöskirjapalkintojen saajia.

Väitöskirjapalkinnot

Kaikkiaan neljä tekniikan tohtoria palkittiin vuoden parhaista väitöskirjoista. Dekaani myönsi palkinnot seuraaville henkilöille:

  • Tohtoritutkija Lei Du väitöskirjasta Maritime Traffic Risk Analysis in the Northern Baltic Sea from AIS Data
    Valvoja apulaisprofessori Osiris Valdez Banda, konetekniikan laitos.
  • TkT Bruno Reinaldo Goncalves väitöskirjasta A nonlinear modelling approach for corrugated sandwich beams
    Valvoja professori Jani Romanoff, konetekniikan laitos.
  • TkT Jarkko Laine väitöskirjasta Ductile iron modelling and optimisation for mechanically and thermally loaded components
    Valvoja professori Juhani Orkas, konetekniikan laitos
  • TkT Pekka Koivisto väitöksestä New Aerodynamic Aspects of Aircraft De/Anti-icing fluids
    Valvoja professori Ville Vuorinen, konetekniikan laitos

Palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.

Gary Marquis ja julkaisupalkintojen saajat, Dean's Coffee 1/2022
Dekaani Gary Marquis ja julkaisupalkintojen saajat.

Julkaisupalkinnot

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanin palkinnot vuoden 2020 parhaista julkaisuista myönnettiin seuraaville henkilöille:

  • Tohtorikoulutettava Petri Forsström rakennetun ympäristön laitokselta palkittiin artikkelista Multi-angular reflectance spectra of small single trees (Remote Sensing of Environment, 255, 2021).
    Kirjoittajat: Petri Forsström, Aarne Hovi, Giulia Ghielmetti, Michael Schaepman ja Miina Rautiainen.
  • Tohtorikoulutettava Iman El Gharamti konetekniikan laitokselta palkittiin artikkelista Creep and fracture of warm columnar freshwater ice (The Cryosphere, 15, 2021).
    Kirjoittajat: Iman E. Gharamti, John P. Dempsey, Arttu Polojärvi ja Jukka Tuhkuri
  • Tohtorikoulutettava Seyedmohammadjavad Seyedan rakennustekniikan laitokselta palkittiin artikkelista From solid to disconnected state and back: Continuum modelling of granular flows using material point method (Computers and Structures, 251, 2021)
    Kirjoittajat: Seyedmohammadjavad Seyedan ja Wojciech Sołowski

Palkinnot ovat suuruudeltaan 2 000 euroa.

Gary Marquis ja Dan Häggman
Dekaani Gary Marquis ja palvelutekopalkinnon voittaja Dan Häggman.

Dekaanin palvelutekopalkinto

Vuoden 2021 Dekaanin palvelutekopalkinto myönnettiin laboratorioinsinööri Dan Häggmanille

”Rakennetun ympäristön laitoksella työskentelevä laboratorioinsinööri ja data-agentti Dan Häggman on tukenut koko korkeakoulun henkilökuntaa vuodesta toiseen omistautuneesi ja ystävällisesti. Hän on oma-aloitteinen, palveluhenkinen ja joustava, kun tehtävä sitä vaatii. Häggman on myös osallistunut artikkelin kirjoitusprosessiin ja auttanut kehittämään prosesseja sensitiivisen datan anonymisointiprosessia. Hän näkee asioiden tärkeyden niiden koosta riippumatta. Usein juuri pienet asiat ovat tärkeitä esimerkiksi työhyvinvoinnin ja työssä viihtymisen kannalta”, totesi dekaani Gary Marquis.

Gary Marquis ja Pentti Kujala
Dekaani Gary Marquis ja Pentti Kujala

Itsenäisyyspäivän kunniamerkit 2021

Dekaani ojensi Tasavallan presidentti Sauli Niinistön 6.12.2021 myöntämän kunniamerkin, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin professori (Professor of Practice) Pentti Kujalalle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Mustavalkokuvassa hattupäinen mieshahmo katsoo eteenpäin kädet rinnan edessä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jussi-palkintoja elokuvataiteen laitoksen alumneille

Kotimaisen elokuvan viime vuoden parhaimmistoa palkittiin.