Uutiset

Uusi Perustieteiden korkeakoulun lakimies Anniina Harju avustaa tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa

Anniina Harju avustaa Aallon neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan ja tuotantotalouden laitoksia tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa.
Anniina Harju.jpg
Kuva: Eveliina Juuma.

Anniina Harju avustaa Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan ja tuotantotalouden laitoksia tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa. Lisäksi Harju tarjoaa oikeudellista neuvontaa Aallon tutkimuseettiselle toimikunnalle, joka huolehtii ihmistieteisiin kuuluvan ei-lääketieteellisen tutkimuksen eettisen ennakkoarvioinnin järjestämisestä  Aalto-yliopistossa.

Ennen Aallolle siirtymistään Harju työskenteli konsultti-, ja tilintarkastusyhtiö KPMG:llä, jossa hän avusti asiakkaita etenkin immateriaalioikeuksiin, sopimuksiin ja riidanratkaisuun liittyvissä toimeksiannoissa ja juridisissa kysymyksissä. Hänellä on kokemusta oikeudellisesta neuvonnasta erilaisissa teknologia-, ja ohjelmistokehitykseen liittyvissä hankkeissa sekä lääketieteellisen tutkimukseen ja lääkintälaitteisiin liittyvissä kysymyksissä. Harjulla on aiempaa kokemusta neuvonnasta tutkimus- ja innovaatiohankkeissa, ja hän on avustanut asiakkaita myös rikos- ja siviilioikeudenkäynneissä.

Harju on toiminut osatoteuttajana ja kirjoittajana Valtioneuvoston kansialle toteutetussa Suomen kansallisen IPR strategian taustaselvityksessä (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2021:13). Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tutkinnon lisäsi Anniina on opiskellut oikeustiedettä Sheffieldin ylipistossa (UK).

Anniina on kilpaillut yleisurheilussa ja maastohiihdossa ja vapaa-aika kuluu edelleen pitkälti urheilun parissa. Harrastuksikseen hän listaa kuntosalin, tenniksen ja kestävyysurheilun. 

Katso lisää Lakipalveluiden sivuilta.

Yhteystiedot:

Anniina Harju

Legal Counsel
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Dean Tuomasa Auvinen
Nimitykset Julkaistu:

Tuomas Auvinen jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 11.3.2024.
Janne Lainen ja Tuomas Auvinen.
Nimitykset Julkaistu:

Vararehtori Janne Laine ja dekaani Tuomas Auvinen nimitettiin toiselle kaudelle

Janne Laineen toinen kausi alkaa tammikuussa ja Tuomas Auvisen maaliskuussa.