Uutiset

Uusi Perustieteiden korkeakoulun lakimies Anniina Harju avustaa tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa

Anniina Harju avustaa Aallon neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan ja tuotantotalouden laitoksia tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa.
Anniina Harju.jpg
Kuva: Eveliina Juuma.

Anniina Harju avustaa Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan ja tuotantotalouden laitoksia tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa. Lisäksi Harju tarjoaa oikeudellista neuvontaa Aallon tutkimuseettiselle toimikunnalle, joka huolehtii ihmistieteisiin kuuluvan ei-lääketieteellisen tutkimuksen eettisen ennakkoarvioinnin järjestämisestä  Aalto-yliopistossa.

Ennen Aallolle siirtymistään Harju työskenteli konsultti-, ja tilintarkastusyhtiö KPMG:llä, jossa hän avusti asiakkaita etenkin immateriaalioikeuksiin, sopimuksiin ja riidanratkaisuun liittyvissä toimeksiannoissa ja juridisissa kysymyksissä. Hänellä on kokemusta oikeudellisesta neuvonnasta erilaisissa teknologia-, ja ohjelmistokehitykseen liittyvissä hankkeissa sekä lääketieteellisen tutkimukseen ja lääkintälaitteisiin liittyvissä kysymyksissä. Harjulla on aiempaa kokemusta neuvonnasta tutkimus- ja innovaatiohankkeissa, ja hän on avustanut asiakkaita myös rikos- ja siviilioikeudenkäynneissä.

Harju on toiminut osatoteuttajana ja kirjoittajana Valtioneuvoston kansialle toteutetussa Suomen kansallisen IPR strategian taustaselvityksessä (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2021:13). Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tutkinnon lisäsi Anniina on opiskellut oikeustiedettä Sheffieldin ylipistossa (UK).

Anniina on kilpaillut yleisurheilussa ja maastohiihdossa ja vapaa-aika kuluu edelleen pitkälti urheilun parissa. Harrastuksikseen hän listaa kuntosalin, tenniksen ja kestävyysurheilun. 

Katso lisää Lakipalveluiden sivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Harri Laakso photo_Mikko_Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Harri Laakso nimitetty laitosjohtajaksi

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taiteen ja median laitokset yhdistyvät, ja uudeksi laitosjohtajaksi on nimitetty professori Harri Laakso.
Prof. Tiina Ritvala, Assistant Dean of School of Business
Nimitykset Julkaistu:

Tiina Ritvala on nimitetty Kauppakorkeakoulun Assistant Dean -tehtävään

Assistant Dean -kausi on 1,5-vuotinen alkaen 1.1.2022.
Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Insinööritieteiden korkeakoulun uudet laitosjohtajat valittu

Pedro Vilaça, Raine Mäntysalo ja Leena Korkiala-Tanttu aloittavat laitosjohtajina tammikuussa 2022.
Prof. Risto Nieminen, Zhipei Sun and Päivi Törmä
Nimitykset Julkaistu:

Kolme Aalto-yliopiston professoria Academia Europaea -järjestön jäseniksi

Uusiksi jäseniksi valittiin professorit Risto Nieminen, Zhipei Sun ja Päivi Törmä.