Uutiset

​​​​​​​UPM ja Aalto-yliopisto aloittavat kestävän muotoilun yhteistyön

Design + Sustainability -tutkimusprojektin päätavoitteena on saada uutta tietoa siitä, miten kestävyys voidaan sitoa palvelujen ja tuotteiden suunnitteluprosessiin jo alkuvaiheesta lähtien.
Design Factory coffeecup think

Kestävä kehitys on tärkeä osa Aalto-yliopiston strategiaa ja tutkimusta. Kyseinen hanke tarkastelee miten muotoilun ja innovaatiotyön keinoilla voidaan edistää kokonaisvaltaisesti kestävien ratkaisujen tuottamista. Myös UPM:llä on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet. Materiaalien valmistajana yritys antaa asiakkailleen ja loppukäyttäjilleen mahdollisuuden tehdä kestävämpiä valintoja. Tutkimusprojektia johtaa työelämäprofessori Tua Björklund.

"On hienoa, että UPM mahdollistaa kestävän suunnittelun tutkimuksen. Me Design Factoryssä tutkimme, kuinka suunnittelijat voivat sisällyttää kestävän kehityksen työhönsä ja organisaatioihinsa. Samalla saadaan uusia näkymiä muotoilualan ja tuotekehityksen kehityssuunnista ja tulevaisuudesta.” kertoo työelämäprofessori Tua Björklund.

Uutta tietoa kestävyydestä ja suunnittelusta

Monitieteinen tutkimushanke vastaa niin akateemiseen tarpeeseen kestävästä ja vastuullisesta suunnittelusta kuin tarjoaa ajankohtaista tietoa erilaisille organisaatioille kehitystyön tueksi. Hankkeen tulokset julkaistaan ​​syksyyn 2022 mennessä.

Vastuullisuus ja kiertotalous ovat avainasemassa UPM:n Biofore-strategiassa. ”Nojaamme omassa vastuullisuustyössämme pitkälti tieteeseen. Haluamme oppia jatkuvasti enemmän ja innovoida kestäviä tuotteita ja ratkaisuja sekä hankkia tietoa siitä, millaiset valinnat ja käytännöt edistävät kestävää kehitystä tuotteiden ja palvelujen suunnittelussa", sanoo UPM: n vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren.

Myös Björklund korostaa tutkimuksen ajankohtaisuutta: ”Kestävän suunnittelun ja muotoilun rooli on vahvassa kasvussa. Uusia menetelmiä on paljon, mutta niiden käyttöönotto tarvitsee tuekseen tutkittua tietoa siitä, mikä toimii ja millaisissa olosuhteissa. Käytäntöjä ja kulttuuria pitää kehittää rinnakkain parhaiden tulosten saavuttamiseksi.”

Lisätietoja:

Tua Björklund, työelämäprofessori, Aalto-yliopisto, Design Factory
[email protected]
puh. 050 511 3182

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.