Uutiset

Unohda johto ja töpseli, sähköauto ladataan langattomasti – tulevaisuuden energiaratkaisuja kehitetään Otaniemessä

Sähköautot ladataan älykkäästi, virtuaalinen voimalaitos mahdollistaa ympäristöystävällisen sähkötuotannon ja lämpöä varastoidaan maan uumeniin – Smart Otaniemi testaa uusia ideoita paremman energiatulevaisuuden puolesta.
Smart Otaniemi Campus

Ilmastonmuutoksen ja öljyn vähenemisen vuoksi maailma tarvitsee uusia tapoja tuottaa energiaa. Mikä olisikaan parempi paikka testata uusia konsepteja ja ideoita kuin Otaniemi – sijaitseehan siellä muun muassa maailman neljänneksi syvin reikä, jonka avulla tulevaisuudessa lämmitetään vettä kaukolämpöjakelua varten. VTT:n, Aallon ja Espoon kaupungin Smart Otaniemi -hanke tarjoaa opiskelijoille, tutkijoille ja yrityksille paikan kokeilla uusia ideoita ja niiden toimivuutta. Tuleeko Otaniemestä futuristinen kaupunginosa, jossa älykäs energiankäyttökokonaisuus iskee näkökenttään heti metrotunnelista noustua?

”Aurinkopaneelit, sähköautot ja sähköautojen latauspisteet huomaa henkilö, joka on aiheesta kiinnostunut, muut eivät. Energiankäytön ohjaus on onnistunutta, kun siihen ei kiinnitä huomiota”, kertoo professori Matti Lehtonen, joka on yksi Otaniemen noin neljästäkymmenestä energiaa tutkivasta professorista.

Smart Otaniemi koostuu puolivuosittain valittavista piloteista, joista toivotaan tulevaisuuden vientituotehittejä. Rahoittaja Business Finland uskoo, että hankkeesta voi tulla suomalaisen energiaosaamisen lippulaiva.

”Aika on älykkäille energiaratkaisuille kypsä, koska uusia energiamuotoja, kuten tuuli- ja aurinkoenergiaa, on vaikeampi hallita vanhoilla menetelmillä. Smart Otaniemessä testatut konseptit on tarkoitus kaupallistaa menestyviksi globaaleiksi ratkaisuiksi”, sanoo Tatu Koljonen, joka toimii Sähkötekniikan korkeakoulussa Executive in Residence -tehtävässä.

Teknisten ratkaisujen lisäksi kukin piloteista synnyttää uudelleenkäytettävää dataa, jota opiskelijat ja tutkijat voivat hyödyntää omissa projekteissaan. Smart Otaniemestä saadut kokemukset vaikuttavat myös lainsäädäntöön, jota täytyy muokata uusille energiaratkaisuille sopiviksi.

On hämmästyttävää, miten vähän auto loppujen lopuksi tarvitsee sähköä kulkeakseen verrattuna esimerkiksi talojen lämmitykseen.

Professori Matti Lehtonen

Tulevaisuus on sähköautojen

Professori Matti Lehtonen uskoo, että raskaskin liikenne tulee sähköistymään. Hänen mukaansa on turha pelätä, että sähköautojen yleistyminen siirtäisi nykyisten autojen päästöt sähkön tuottamisen päästöiksi.

”On hämmästyttävää, miten vähän auto loppujen lopuksi tarvitsee sähköä kulkeakseen verrattuna esimerkiksi talojen lämmitykseen. Viikko kesämökin sähkölämmittämistä vastaa 2000 kilometrin ajoa sähköautolla. Sitten kun me kaikki ajamme sähköautoilla, sähkön tarpeen lisäys on vain kymmenen prosenttia nykyiseen verrattuna”, hän kertoo.

Otaniemessä pilotoidaan muun muassa älykästä sähköautojen latausta Aalto Works -korttelin pysäköintitalossa. Sähköautojen lataamisessa otetaan huomioon sähkönhinnan vaihtelut ja kulloinkin saatavilla olevat sähköntuotantomuodot. Ylimääräinen aurinkosähkö kannattaa hyödyntää sähköautojen lataamisessa. Jos taas sähköä tarvitaan muuhun käyttöön, sitä voidaan ääritilanteessa ajaa sähköauton akusta sähköverkkoon.

Otaniemen kymmenistä rakennuksista muutamassa kokeillaan virtuaalista voimalaitosta eli järjestelmää, jossa pieniä tuotantolaitoksia ja kuormaa, eli yksittäisen laitteen aiheuttamaa sähkönkulutusta, kootaan yhteen. Koska virtuaalinen voimalaitos koostuu erilaisista tavoista tuottaa ja kuluttaa sähköä, se on joustava: tuuli- ja aurinkovoimaa pystytään käyttämään silloin kun niitä on saatavilla. Kun ei tuule tai aurinko ei paista, voidaan käyttää muita sähköntuotannontapoja tai joustaa kulutuksessa. Virtuaalinen voimalaitos mahdollistaa uusiutuvien tuotantotapojen hyödyntämisen ilman, että sähkön saatavuuteen ja laatuun tulisi ongelmia. Se myös säästää kiinteistöille selvää rahaa.

Uudessa Väre-rakennuksessa puolestaan lämpöä varastoidaan maan uumeniin. Kesällä lämpöä saadaan talteen ja talvella lämpö saadaan käyttöön.

Johdotonta latausta

Sähköauton lataamiseen on muitakin vaihtoehtoja kuin töpseli ja pistorasia. Langattomassa latauksessa tarvitaan suuri magneettikenttä, joka voi olla ihmiselle vaarallinen. Jotta magneettikentästä ei olisi haittaa ihmiselle, auton pitää olla oikeassa paikassa millin tarkkuudella. Seuraava kuvaus voi olla tosi kertomus tulevaisuuden joukkoliikenteestä:

Bussi pysähtyy pysäkille. Automatiikka ajaa sen oikeaan kohtaan millin tarkkuudella, jotta magneettikentät eivät hajaannu ja vaikuta ihmisiin. Sillä aikaa, kun matkustajat poistuvat ja nousevat bussiin, suuri magneettikenttä lataa sähköbussin akut ja bussi voi taas jatkaa matkaansa.

Kiinnostuitko Smart Otaniemestä? Uusia pilotteja haetaan taas, tule mukaan! Tarvitset hyvän idean lisäksi 2-3 yritystä mukaan. DL uusille pilottiehdotuksille on 1.11.

Lisätietoja:
Tatu Koljonen
[email protected]
040 5060734

Teksti: Riikka Hopiavaara
Kuva: Smart Otaniemi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.