Uutiset

Syksyn partnerihaku Aalto Thesis -projekteihin on auki

Aalto Thesis -projekteissa partnereiden haasteet kääntyvät mahdollisuuksiksi monialaisten näkökulmien ja tutkimustiedon avulla.
ITP students enjoying coffee on campus

Aalto Thesis, Aalto-yliopiston yhteistyömalli maisterin opinnäytetöiden tekemiseen, etsii parhaillaan partnereita syksylle 2021. Koordinoiduissa yhteistyöprojekteissa opiskelijatiimi tuottaa partnerille kokoavan yhteenvedon maisterin opinnäytetöiden tuloksista ja esittelee löydökset loppuesityksessä. Aalto Thesis -projektien tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen opiskelijoita tekemään yhteistyötä  työelämän partnereiden kanssa. Aiempia projekteja on tehty muun muassa Valmetin, Espoon kaupungin ja Valion kanssa.

“Projektimme arvokkain anti oli hyödyllisten näkemysten ja tiedon saaminen alallemme ja virastoomme. Aalto Thesis -projekti oli helppo yhteistyö tutkimustarpeisiimme!” kertoo asiantuntija Joonas Aitonurmi Digi- ja väestötietovirastosta, joka oli Aalto Thesis -partneri vuonna 2020. “Tietoa tullaan käyttämään suunnitteluprosessien kehitystyössä”, Aitonurmi jatkaa.

Katso Aalto Thesis -esittelyvideo!

Haluamme tarjota opiskelijoillemme ja partnereille antoisia projekteja kunnianhimoisilla haasteilla.

Silva Saulio, Aalto Thesis -ohjelmapäällikkö

Kiperien haasteiden ratkomista erilaisilla näkökulmilla

Aalto Thesis -mallissa opiskelijat kerryttävät arvokasta projektikokemusta, ja partnerit tutustuvat pian valmistuviin tulevaisuuden ammattilaisiin Aallon eri aloilta. Projektit perustuvat apurahapohjaiseen yhteistyöhön työsuhteen sijaan.

“Haluamme tarjota opiskelijoillemme ja partnereille antoisia projekteja kunnianhimoisilla haasteilla. Aiemmissa projekteissa on tutkittu väestönkasvua, kasvipohjaisia tuotteita ja kestäviä asuinympäristöjä. Opiskelijat haluavat tehdä opinnäytetöitä, joilla on aito vaikutus. Tämä on yksi syy, miksi Aalto Thesis -projektit ovat olleet niin suosittuja”, kertoo Aalto Thesis -ohjelmapäällikkö Silva Saulio.

“Opiskelijoiden tekemä akateeminen työ antoi raikkaat raamit suunnitteluyhteistyöhön. Kaupungin saamat suositukset työn jatkamiseen olivat toteuttamiskelpoisia ja insiporoivia”, sanoo suunnittelupäällikkö Johanna Palomäki Espoon kaupungilta.

Syksyn projektit pian suunnitteilla

Aalto Thesis -projektit alkavat keskitetysti kolme kertaa lukuvuoden aikana: syyskuussa, tammikuussa ja huhtikuussa. “Tällä tavoin voimme tarjota sekä opiskelijoille että partnereille joustavan raamin, joka sopii opiskelijoiden tutkintorakenteisiin”, kertoo Silva Saulio.

Aalto Thesis -tiimi huolehtii projektin käytännön järjestelyistä sekä soveltuvien opiskelijoiden löytämisestä. “Nyt on hyvä aika käynnistää projektien aiheiden ideointiprosessi syksyä varten! Syyskuun projektit valmistellaan touko-kesäkuussa”, Saulio lisää. Aalto Thesis -tiimi koordinoi kuuden kuukauden projekteja ja järjestää statustapaamiset mahdollisimman helpon monialaisen yhteistyön takaamiseksi.

Haluaisitteko aloittaa yhteistyöprojektin?

Jätä meille yhteystietosi!

Lisätietoja yhteistyöstä

Silva Saulio

Silva Saulio

Project coordinator
E790 School Common, BIZ

Lue lisää ohjelmasta

Students sitting and cyckling at Otaniemi Campus.

Aalto Thesis: Partnerille

Aalto Thesis tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhteistyön tekemiseen tulevaisuuden osaajien kanssa.

Aalto Thesis
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Photo by Aki-Pekka Sinikoski
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukaan ruotsalaiseen tekoälyn ja autonomisten järjestelmien WASP-tutkimusohjelmaan

Aalto-yliopisto aloittaa yhteistyön ruotsalaisten yliopistojen kanssa Wallenbergin tekoälyn, autonomisten järjestelmien ja ohjelmistojen tutkimusohjelmassa. Mukana on myös kymmeniä ruotsalaisyrityksiä.
Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Väre-rakennuksen aulassa. Kuvaaja Evelin Kask.
Yhteistyö Julkaistu:

Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Momentum-podcastin vieraana

Jakso tarjoaa kuuntelijoille erittäin hyödyllistä kulmaa esimerkiksi tohtoriopintoihin, professorina olemiseen, konsultointiin ja yleisesti elämään ja oppimiseen liittyen.
A man wearing virtual reality glasses. Virtual reality, VR, was discussed at the Unite! Boot Camp.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite-yliopistojen virtuaalikampusta kehitettiin suunnittelusprinteissä

Tavoitteena oli koota ideoita virtuaalisesta oppimisesta ja virtuaalitodellisuudesta ja näin fasilitoida virtuaalikampuksen rakentamista Unite-verkostossa.
Aalto EIT Services
Yhteistyö Julkaistu:

Unite!-verkoston Boot Campissa kehitettiin yhteisohjelmia ja joustavia opintopolkuja

Unite-yliopistoverkoston tavoitteena on soveltaa yhteistyössä uusia pedagogisia lähestymistapoja opettamiseen ja oppimiseen kaikilla tutkintotasoilla. Tavoitteena on myös kehittää joustavia opintopolkuja ja yhteisohjelmia, joiden oleellinen osa on liikkuvuus.