Uutiset

Syksyn partnerihaku Aalto Thesis -projekteihin on auki

Aalto Thesis -projekteissa partnereiden haasteet kääntyvät mahdollisuuksiksi monialaisten näkökulmien ja tutkimustiedon avulla.
ITP students enjoying coffee on campus

Aalto Thesis, Aalto-yliopiston yhteistyömalli maisterin opinnäytetöiden tekemiseen, etsii parhaillaan partnereita syksylle 2021. Koordinoiduissa yhteistyöprojekteissa opiskelijatiimi tuottaa partnerille kokoavan yhteenvedon maisterin opinnäytetöiden tuloksista ja esittelee löydökset loppuesityksessä. Aalto Thesis -projektien tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen opiskelijoita tekemään yhteistyötä  työelämän partnereiden kanssa. Aiempia projekteja on tehty muun muassa Valmetin, Espoon kaupungin ja Valion kanssa.

“Projektimme arvokkain anti oli hyödyllisten näkemysten ja tiedon saaminen alallemme ja virastoomme. Aalto Thesis -projekti oli helppo yhteistyö tutkimustarpeisiimme!” kertoo asiantuntija Joonas Aitonurmi Digi- ja väestötietovirastosta, joka oli Aalto Thesis -partneri vuonna 2020. “Tietoa tullaan käyttämään suunnitteluprosessien kehitystyössä”, Aitonurmi jatkaa.

Katso Aalto Thesis -esittelyvideo!

Haluamme tarjota opiskelijoillemme ja partnereille antoisia projekteja kunnianhimoisilla haasteilla.

Silva Saulio, Aalto Thesis -ohjelmapäällikkö

Kiperien haasteiden ratkomista erilaisilla näkökulmilla

Aalto Thesis -mallissa opiskelijat kerryttävät arvokasta projektikokemusta, ja partnerit tutustuvat pian valmistuviin tulevaisuuden ammattilaisiin Aallon eri aloilta. Projektit perustuvat apurahapohjaiseen yhteistyöhön työsuhteen sijaan.

“Haluamme tarjota opiskelijoillemme ja partnereille antoisia projekteja kunnianhimoisilla haasteilla. Aiemmissa projekteissa on tutkittu väestönkasvua, kasvipohjaisia tuotteita ja kestäviä asuinympäristöjä. Opiskelijat haluavat tehdä opinnäytetöitä, joilla on aito vaikutus. Tämä on yksi syy, miksi Aalto Thesis -projektit ovat olleet niin suosittuja”, kertoo Aalto Thesis -ohjelmapäällikkö Silva Saulio.

“Opiskelijoiden tekemä akateeminen työ antoi raikkaat raamit suunnitteluyhteistyöhön. Kaupungin saamat suositukset työn jatkamiseen olivat toteuttamiskelpoisia ja insiporoivia”, sanoo suunnittelupäällikkö Johanna Palomäki Espoon kaupungilta.

Syksyn projektit pian suunnitteilla

Aalto Thesis -projektit alkavat keskitetysti kolme kertaa lukuvuoden aikana: syyskuussa, tammikuussa ja huhtikuussa. “Tällä tavoin voimme tarjota sekä opiskelijoille että partnereille joustavan raamin, joka sopii opiskelijoiden tutkintorakenteisiin”, kertoo Silva Saulio.

Aalto Thesis -tiimi huolehtii projektin käytännön järjestelyistä sekä soveltuvien opiskelijoiden löytämisestä. “Nyt on hyvä aika käynnistää projektien aiheiden ideointiprosessi syksyä varten! Syyskuun projektit valmistellaan touko-kesäkuussa”, Saulio lisää. Aalto Thesis -tiimi koordinoi kuuden kuukauden projekteja ja järjestää statustapaamiset mahdollisimman helpon monialaisen yhteistyön takaamiseksi.

Haluaisitteko aloittaa yhteistyöprojektin?

Jätä meille yhteystietosi!

Lisätietoja yhteistyöstä

Lue lisää ohjelmasta

Students sitting and cyckling at Otaniemi Campus.

Aalto Thesis: Partnerille

Aalto Thesis tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhteistyön tekemiseen tulevaisuuden osaajien kanssa.

Aalto Thesis
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Räätälöity opiskelijaprojekti Pohjola Vakuutukselle_projektitiimi
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijakaksikko auttoi Pohjola Vakuutusta kartoittamaan edellytyksiä digitaaliselle vakuutusmyyntikanavalle

Selvityksen kohteena olivat pienyritysasiakkaiden tarpeet, joihin vastaamiseksi opiskelijat etsivät toimivia ratkaisuja maailmalta.
Nainen ja mies huoltavat Konecranesin nosturia. Lähde: Konecranesin kuvapankki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun opiskelijakaksikko tarttui Konecranesin rekrytointihaasteisiin

”Saatujen tulosten avulla kehitämme, tarkennamme ja kohdistamme käynnissä olevia ja tulevia rekrytointikampanjoita.”
Photo from Art & Tech Open Call Demo Day event.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Digital Creatives Art & Tech Open Call -kehittämistukihakuun vastaanotettiin ennätysmäärä hakemuksia

Art & Tech Open Call ‘22 -haun voittajien valinnat tehdään Media Lab Demo Day -tapahtumassa 1.6.2022.