Uutiset

Osallistu AaltoSDG-kilpailuun kesäkuussa

Osallistu AaltoSDG mobiilisovelluksen kestävää kehitystä edistäviin haasteisiin kesäkuussa ja voita leffalippuja.
Competition time

Inspiroidutaan yhdessä ja toimitaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta!

Koko kesäkuun käynnissä oleva kilpailu haastaa uudemmat sekä kokeneemmat AaltoSDG sovelluksen käyttäjät: jaa sosiaalisessa mediassa kuva itsestäsi osallistumassa AaltoSDG:n tarjoamiin haasteisiin tai kerro yleisiä kokemuksia applikaatiosta. Osallistujien kesken arvotaan leffalippuja.

Osallistuaksesi kilpailuun, jaa kuva sosiaalisessa mediassa hästägillä #AaltoSDG ja tägää @AaltoASH Facebookissa ja Twitterissä tai @aaltosdg Instagramissa. Jokainen jaettu kuva lisää mahdollisuuksiasi voittaa palkinto.

Kolme onnekasta osallistujaa saa leffalipun kuun lopussa palkinnoksi kestävän kehityksen teoistaan. Kilpailu on käynnissä 1.-28.6.

Lataa AaltoSDG App Store tai Google Play -sovelluskaupasta.

Lue lisää AaltoSDG:stä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Taiteellinen kuva panssaroidusta superhydrofobisesta pinnasta, joka kestää iskuja ja hylkii nesteitä tehokkaasti. Kuva: Juha Juvonen.
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vettä hylkivä panssaripinnoite voi pian tehostaa aurinkopaneeleja ja tuoda suksiin lisäluistoa

Kesäkuussa Aalto-yliopiston tutkijat kertoivat kehittämästään pinnoitteesta Nature-lehdessä. Nyt pinnoitteesta aletaan kehittää lukuisia kaupallisia sovelluksia muun muassa rakennus- ja elektroniikkateollisuuden kanssa.
The computer game could help in the treatment of depression alongside therapy and drug treatment. Picture: Matias Palva’s research group, Aalto University.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat kehittävät tietokonepeliä masennuksen hoitoon

Terapeuttisen toimintavideopelin pelaaminen voi helpottaa masennuspotilaiden oireita ja parantaa heidän kognitiivista toimintakykyään.
putretti-lannoite
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kehittivät tuhkasta ja kompostista metsien täsmälannoitteen

Putretiksi nimetty lannoite sisältää fosforia, kaliumia, hiiltä ja hitaasti vapautuvaa typpeä, jotka edistävät puiden kasvua. Sen valmistus kuluttaa selvästi vähemmän energiaa kuin keinolannoitteiden ja vähentää myös louhimisen tarvetta.
An electron microscope image of the device used to extract entangled electrons
Mediatiedotteet Julkaistu:

Askel kohti lähes rajatonta laskentatehoa – tutkijat loivat kvanttilomittumista lämmön avulla

Helppo ja hallittava kvanttilomittuminen lisää kokonaislaskentakapasiteettia ja mahdollistaa muun muassa kvanttisalauksen eli turvallisen tiedonsiirron suurillakin etäisyyksillä.