Uutiset

Opiskelukielen vaihto, välivuosi matematiikan opiskelua ja oman alan löytäminen - tällaista on opiskella Kemian tekniikan korkeakoulussa

Tässä haastattelusarjassa esittelemme opiskelijoitamme. Mikaela Kumlin aloitti opintonsa Kemian tekniikan korkeakoulussa vuonna 2019.
Mikaela smiling in front of the SChool of Chemical Engineering

Jännittikö opintojen aloittaminen yliopistossa?

Jännitti sillä en tuntenut ketään muita, joka aloittaisi samaan aikaan opiskelun. Kavereita sain kuitenkin nopeasi omasta fuksiryhmästäni ja kaikista tapahtumissa, joissa tuli orientaation aikana käytyä. Kaikki ovat samassa tilanteessa kun opinnot alkavat, joten kaikki ovat ihan yhtä innokkaita tutustumaan sinuun, kuin sinä heihin.  

Itse opinnot jännittivät myös, sillä olin lukiossa selvinnyt ilman suurempia vaikeuksia aika vähäisellä työllä. Nyt olisi kuitenkin edessä vaikeammat opinnot ja enemmän opiskelua. Opinnot ovat toki olleet vaikeampia, mutta niidenhän takia sitä yliopistoon tultiin. Mikään ei ole kuitenkaan ollut ylitsepääsemätöntä ja aina on voinut kysyä apua tai tehdä kavereiden kanssa yhdessä tehtäviä.

Miten yliopisto-opiskelu eroaa lukio-opinnoista?

Minulla vaihtui opiskelukieli ruotsista suomeen, kun siirryin lukiosta yliopistoon. Olisin voinut käydä tietyt kurssit ruotsiksi ja luulen, että kaikki tentit tähän mennessä olisi voinut suorittaa myös ruotsiksi.  Koska suurin osa opetuksesta on suomeksi, niin päätin käydä kaiken alusta asti yhdellä kielellä. Minulla on siis ollut pieni projekti opetella kemian sanastoa suomeksi. Tiedot ovat kuitenkin samat molemmilla kielillä, joten vaihto ei ole ollut niin monimutkainen kun olin ajatellut.

Koen myös, että yliopistossa pitää ottaa paljon enemmän vastuuta omasta opiskelusta ja olla paljon enemmän perillä asioista kuin lukiossa. Yliopistossa on niin paljon ihmisiä, ettei kenelläkään ole aikaa juosta jonkun perässä kyselemässä onko kaikki vaadittavat kurssit suoritettuna tai onko muistettu ilmoittautua uusintatenttiin. 

Miksi valitsit juuri Aalto-yliopiston?

Olin aina ollut kiinnostunut luonnontieteistä ja matematiikasta. Halusin myös opiskella alaa, jossa pääsisin vaikuttamaan ilmastoon. Nämä asiat mielessäni tutkin eri mahdollisuuksia ja päädyin siihen, että teknillinen ala olisi minua varten. Koulun valinta oli tämän jälkeen sinänsä helppo, sillä minulla oli tuttuja Aallossa. He olivat puhuneet ainoastaan hyvää yliopistosta ja kannustaneet minua hakeutumaan tänne. Vanhempieni mielestä Aalto oli myös hyvä valinta ja en halunnut lähteä pääkaupunkiseudulta. En kuitenkaan päässyt ensimmäisellä yrittämällä sisään, joten päädyin opiskelemaan matematiikkaa vuodeksi Helsingin Yliopistolle.

Miksi hait uudestaan Aaltoon?

Kun hain ensimmäisen kerran Aaltoon, en jotenkin tajunnut, että voin hakea useammalle minua kiinnostavalle linjalle. Hain vain yhteen koulutusohjelmaan ja kun en siihen päässyt, niin sain kuitenkin opiskelupaikan Helsingin Yliopistolta. En halunnut pitää välivuotta, sillä valmistuin jo jouluna lukiosta eli olin pitänyt jo osittaisen ns. välivuoden. Halusin opiskelemaan ja matematiikka tuntui hyvältä valinnalta. Opin siellä paljon ja sain osan kursseista myös hyväksi luettua, kun siirryin Aalto-yliopistoon. En kokenut, että Helsingin Yliopisto oli oikea paikka minulle. Halusin edelleen vaikuttaa ilmastoon ja jollain tavalla käytännönläheisemmän opiskelulinjan. Hain uudestaan Aaltoon ja pääsin opiskelemaan kemiantekniikkaa. Olen erittäin iloinen valinnastani ja koen löytäneeni oman paikkani. 

Mikä on paras muistosi ensimmäiseltä vuodelta?

Tietenkin kaikki tapahtumat joissa kavereiden kanssa on saanut juhlia ja rentoutua opiskelun ohessa. Myös omat onnistumiset kursseilla ovat hyviä muistoja. Kun kurssilla on tehnyt töitä ja saa hyvän arvosanan tai kun ryhmätyö on ollut haastava ja sen lopulta saa palautettua hyvin pistein. 

Mikä on ollut opinnoissa parasta/haastavinta opinnoissa?

Parasta on ollut, kun on saanut hyödyntää ennestään opittuja asioita ja rakentaa niiden päälle uutta tietoa mielenkiintoisilla kursseilla. Myös se tunne, että on nyt löytänyt sen oman alan on ollut ihanaa.

Haastavinta on mielestäni ollut laboratoriopäiväkirjan kirjoittamisen opettelu. Sellaista ei ole ennen tullut tehtyä, joten kirjoitustyyli on pitänyt opetella alusta asti. Myös mikä kaikki pitää sisällyttää ja mikä taas on turhaa tietoa, on ollut uutta opeteltavaa. Tämä on kuitenkin sitä alan osaamista, jota tänne tultiin opettelemaan. Haasteista ei ole haittaa!

 

Lue lisää meille hakemisesta täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Aalto University Learning Centre
Opinnot Julkaistu:

Intensiivikurssilla etsitään kestäviä design-ratkaisuja COVID-19:n jälkeiseen aikaan

Health and Wellbeing Architecture -intensiivikurssilla luodaan design-ratkaisuja pandemioihin monitieteisistä lähtökohdista.
Aerial picture of Otaniemi during the summer
Opinnot Julkaistu:

New student – are you still looking for an accommodation for autumn term?

Aalto University has reserved a quota of furnished rooms and apartments for international incoming students in co-operation with HOAS (The Foundation for Student Housing in Helsinki Region).
Students on bicycles on Otaniemi campus
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

2 197 uutta opiskelijaa valittu Aalto-yliopiston kandidaattiohjelmiin – onnea kaikille valituille!

Korkeakoulujen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.
Kuva Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto
Opinnot Julkaistu:

Etsitkö erilaisia väyliä kohti Aalto-yliopiston tutkintoa?

Avoimessa yliopistossa voit opiskella tutkintotavoitteisesti väyläkursseilla.