Uutiset

Kemian tekniikan korkeakoulun yhdenvertaisuusryhmä etsii vapaaehtoisia kaudelle 2023–2024 – ilmoittaudu mukaan!

Ryhmään toivotaan laajaa edustusta eri laitoksilta, tehtävänkuvista ja taustoista.
Students at the Harald Herlin learning center.

Haluatko edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Kemiantekniikan korkeakoulussa? Ilmoittaudu nyt mukaan koulun EDI- (equality, diversity, inclusion) eli yhdenvertaisuusryhmään kaudelle 2023-2024.

Ilmoittautuminen tapahtuu täällä.

EDI-ryhmä keskittyy yhdenvertaisuuden, monimuotoisuuden ja inkluusion kehittämiseen. Kemian tekniikan korkeakoulun tavoitteena on tarjota kaikille yhdenvertainen työympäristö, jossa opiskelijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti sukupuolesta, taustasta tai asemasta riippumatta. EDI-ryhmä tukee näitä tavoitetta muun muassa laatimalla vuotuisen toimintasuunnitelman ja seuraamalla sen toteutumista. Ryhmä kokoontuu kolmesta neljään kertaa vuodessa.

Ryhmään toivotaan laajaa edustusta eri laitoksilta ja tehtäväkentiltä, niin akateemisten kuin palvelujen keskuudesta. Sekä uusia että aiemmin EDI-toiminnassa mukana olleita toivotaan mukaan.

Ryhmän kokoa ei ole lyöty lukkoon, mutta jos vapaaehtoisia on paljon, ilmoittautuneiden kesken voidaan tehdä valintaa. AYY nimittää ryhmään kaksi opiskelijajäsentä.

Ilmoittautuminen on auki marraskuun loppuun asti ja ryhmä nimitetään joulukuussa.

 Marjo Kettunen

Marjo Kettunen

Kehityspäällikkö

Lue lisää:

Aalto students and campus_photo: Unto Rautio

Yhdenvertaisuus, tasa-arvo, diversiteetti ja inklusiivisuus Kemian tekniikan korkeakoulussa

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen ja yhdenver­tainen toimintaympäristö, jossa eri sukupuolia, eri tehtävissä olevia ja eri­laisen taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasapuoli­sesti.

Kemian tekniikan korkeakoulu
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.