Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tiina Palmunen

Alumnimme Tiina Palmunen kiinnostui Keskon harjoitteluohjelmasta tavattuaan yrityksen HR-edustajan Aalto Summer Job Dayssa. Nykyisessä työssään Keskon henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana hän työskentelee muun muassa monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistämisen parissa.
Kauppakorkeakoulun alumni Tiina Palmunen

Olen Tiina Palmunen ja työskentelen henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana Keskon HR:ssä. Opiskelin maisterivaiheessa Management and International Business -ohjelmassa ja suoritin sivuaineopinnot opiskelijavaihdossa Japanissa. Kandivaiheessa opiskelin pääaineenani johtamista ja sivuaineena markkinointia. Valmistuin vuoden 2018 lopulla.

Miksi halusit opiskella johtamista?

Johtaminen on kiinnostanut minua aina ja koin sen pääainevaihtoehdoista itselleni luontaisimpana valintana. Johtamisessa kiinnostaa asioiden jatkuva parantaminen ja kehittäminen sekä organisaatioiden inhimillisen puolen ymmärtäminen ja huomioiminen.

Millainen urapolkusi on ollut?

Ensimmäiset kesätyöni aloitin noin 15-vuotiaana. Kauppiksessa opiskellessani työskentelin EF:llä vajaan vuoden verran ennen siirtymistäni ABB:lle. Siellä ehdin työskennellä viitisen vuotta opintojeni ohessa markkinointiviestinnän harjoittelijana. Lopetin työt AAB:llä lähtiessäni maisterivaiheen vaihtoon Japaniin.

Palattuani vaihdosta ja opintojeni häämöttäessä jo loppuaan halusin vaihtaa suuntaa markkinointiviestinnän parista henkilöstöjohtamiseen. Minulle avautui tilaisuus tähän Keskon harjoitteluohjelman kautta, kun minut valittiin HR-viestinnän harjoittelijaksi. Olin samana keväänä hakenut myös Adeccon kesätoimitusjohtajan (CEO for One Month) paikkaa, ja vastoin omia odotuksiani minut valittiin myös tähän kyseiseen tehtävään.

Olen kiitollinen, että Keskolla joustettiin ja tuettiin minua niin, että pääsin kokemaan myös tuon ainutlaatuisen tilaisuuden Adeccolla. Aloitin siis harjoitteluni Keskolla, kävin välissä työskentelemässä kuukauden ajan Adeccon kesätoimitusjohtajana, ja sieltä palasin takaisin Keskolle suorittamaan harjoitteluni loppuun. Harjoitteluni on sittemmin muuttunut vakituiseksi paikaksi, ja työtehtäväni ovat luonnollisesti kehittyneet uusien mahdollisuuksien ja omien kiinnostuksen kohteideni mukaan.

Talouden ja liiketoiminnan perusoppien lisäksi kriittisen ajattelun kehittyminen on yksi suurimpia opintojen tuomia hyötyjä.

Tiina Palmunen, Kauppakorkeakoulun alumni

Työskentelet HR-asiantuntijana Keskolla. Miten päädyit nykyiseen työhösi ja mitä vastuualueita työhösi kuuluu?

Tapasin Aalto-yliopiston Summer Job Dayssä Keskon HR-edustajan, joka vinkkasi minulle keväällä avautuvasta harjoitteluohjelmasta sekä minulle sopivalta kuulostavasta työnkuvasta. Hain kyseistä tehtävää, ja myöhemmin messuilla tapaamastani Keskon edustajasta tuli kollegani! Kuten mainitsin aiemmin, aloitin HR-viestinnän harjoittelijana, mikä oli luonnollinen tapa hypätä markkinointiviestinnän maailmasta henkilöstöjohtamisen pariin, jota olin Aallossa opiskellut ja johon halusin suunnata urani. Harjoittelijana opin ja tein paljon muutakin kuin puhtaasti viestintää. Keskolla olen työskennellyt niin työnantajamielikuvan, henkilöstön osaamisen kehittämisen kuin hyvinvointiasioidenkin parissa.

Nykyisessä työssäni henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana käytän puolet työajastani henkilöstön hyvinvointi- ja turvallisuusasioihin ja puolet monimuotoisuuden ja mukaan ottamisen (inkluusio) sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden edistämiseen. Viestinnällä on edelleen iso rooli työssäni, ja olen päässyt myös kehittämään paljon uutta, minkä koen todella mielekkääksi. Osana työtäni toimin Keskolla myös Aalto-yliopiston oppilaitoslähettiläänä, mikä tarkoittaa sitä, että mietin, millaisilla toimilla haluamme näkyä Aallon opiskelijoiden - erityisesti kauppislaisten - arjessa.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa tai mistä on ollut eniten hyötyä?

Kauppis antaa hyvän pohjan työelämään, sillä opinnot auttavat ymmärtämään yritysten eri toimintoja ja niiden logiikkaa. Talouden ja liiketoiminnan perusoppien lisäksi kriittisen ajattelun kehittyminen on yksi suurimpia opintojen tuomia hyötyjä. Kauppiksen kursseihin kuului usein myös ryhmätöitä ja esityksiä, mikä oli mielestäni todella hyödyllistä. Esiintymis-, yhteistyö- sekä tiimityöskentelytaidot ovatkin kullanarvoisia työelämässä – niitä taitoja kannattaa ehdottomasti hioa jo opintojen aikana.

Mitkä ovat vinkkisi opiskelijoille työnhakuun ja työllistymiseen?

Kehotan hakemaan rohkeasti itseä kiinnostavia työpaikkoja, vaikka voisikin tuntua siltä, ettet täytä kaikkia kriteerejä. Hakemalla et menetä mitään, mutta hakematta jättämällä et anna edes mahdollisuutta onnistumiselle. Hakiessani Adeccon kesätoimitusjohtajan paikkaa en olisi ikinä uskonut pääseväni edes ensimmäisestä vaiheesta jatkoon, mutta muutama kuukausi myöhemmin olinkin mukana kyseisen yrityksen johtoryhmän kokouksessa toimitusjohtajan palkalla.

Varoisin kuitenkin olemasta liian nirso työtehtävien suhteen, etenkin opintojen aikana. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä: jokainen työtehtävä opettaa jotakin niin itse työstä ja työelämästä kuin sinusta itsestäsikin sekä siitä, mikä sinulle on työssä tärkeää. Vaikkei tehtävä olisikaan aivan sataprosenttisesti oman kiinnostuksesi mukainen tai koulutustasi vastaava, mutta jos hoidat sen silti hyvin, voi se avata muita mahdollisuuksia yrityksessä. Näin voit saada myös todennäköisiä suosittelijoita, kun haet myöhemmin omaa unelmaduuniasi.

Aalto-yliopistossa on myös käytettävissä aivan mahtavat ura- ja rekrytointipalvelut. Kannattaa osallistua Aallon rekrytointimessuille ja hyödyntää työnhaun koulutuksia sekä henkilökohtaista uraneuvontaa CV:n ja hakemusten hiomisessa. Itsekin hyödynsin näitä vaihdon jälkeen, kun etsinnässä oli uusi työ.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Olen usein miettinyt, että olisi ehkä kannattanut verkostoitua vielä aktiivisemmin Aalto-aikoina. Itselläni oli silloin sellainen vaihe elämässä, että opiskelijabileet jäivät etenkin mursuvuoden jälkeen vähemmälle, enkä ollut mukana opiskelijavapaaehtoistoiminnassa. Jos saisin nyt valita, olisin varmaan tällä saralla aktiivisempi, mutta samaan aikaan haluan korostaa, että vaikket olisikaan se innokkain verkostoituja tai esimerkiksi ainejärjestöaktiivi, voit päästä omaan unelmaduuniisi opintojen loputtua. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti olla jo opintojen aikana aktiivinen joko akateemisissa ympyröissä tai työelämässä, ja hankkia arvokasta kokemusta opinnoista työelämään siirtymistä ajatellen.

Tutustu Tiinan urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

Etsitkö kesätyö- tai harjoittelupaikkaa? Tule mukaan virtuaaliseen Aalto Talent Expoon, jossa on tänä vuonna yhdistettynä myös Summer Job Day! Lisätiedot ja ilmoittautumiset löydät JobTeaserista. Aalto Talent Expoon ovat lämpimästi tervetulleita myös vastavalmistuneet alumnit, tarvitset ilmoittautumista varten vain aalto-tunnukset, joilla kirjaudut JobTeaseriin! Huomioithan, että aalto-tunnukset ovat voimassa 4 kuukautta valmistumisen jälkeen.

School of Business Management and International Business

Master's Programme in Management and International Business

HUOM! TÄMÄ KOULUTUSOHJELMA LAKKAUTETAAN EIKÄ OHJELMAAN VOI HAKEA ENÄÄ SEURAAVASSA AALTO-YLIOPISTON MAISTERIHAUSSA. Management and International Business -koulutusohjelman tilalle tulevat uudet ohjelmat, Strategic Management in a Changing World sekä People Management and Organizational Development. Tietoa uusista ohjelmista päivitetään sivuille pian.

Management and International Business maisteriohjelma (MIB) antaa opiskelijoille valmiudet toimia globaalien organisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto joko Queenslandin tai Etelä-Carolinan yliopistossa. Ohjelma kouluttaa avoimia ja pystyviä ammattilaisia, joilla on analyyttiset, käsitteelliset, viestinnälliset ja kulttuuriset taidot toimia menestyksekkäästi nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Koulutustarjonta
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Aalto Talent Expo main illustration. black and white. Designer Babi Brasileiro 10

Talent Expo

Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

Sending a targeted message to students is an effective way of communicating your recruiting needs

Ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

Palvelut
Employer services can help you in reaching students in many ways. Photo: Anni Hanen

Työnantajapalvelut

Rekrytoi ja näy kampuksella! Ura- ja rekrytointipalveluiden tiimi auttaa työnantajia löytämään Aallon huippuopiskelijat kauppatieteiden, taiteen ja suunnittelun sekä tekniikan aloilta.

Palvelut
Kauppakorkeakoulun alumnit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Lapsia leikkimässä valaistulla kiipeilytelineellä illalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Lappset Groupin pitkäjänteinen tuki Aalto-yliopistolle vie maisema-arkkitehtuuria maailmankartalle

Maisema-arkkitehtien luomat puitteet ovat keskiössä, kun leikki- ja liikuntapaikkavälineet tuovat iloa ja elämyksiä ihmisten elämään.
Waterborne
Yhteistyö Julkaistu:

Uusi eurooppalainen kumppanuus tähtää vesiliikenteen nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä

Horisontti Eurooppa -ohjelmaan liittyvä yhteistyösopimus etsii päästöttömiä ratkaisuja kaikille tärkeimmille laivatyypeille ja alan palveluille vuoteen 2030 mennessä. Tämä mahdollistaa päästöttömän vesiliikenteen ennen vuotta 2050.
Business students in the front of the School of Business
Yhteistyö Julkaistu:
Tatu Pohjola
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Tatu Pohjola

Parasta oli yhteisö, johon pääsin: iloinen, kannustava, loppuelämän kantava suuri ihmisjoukko, jonka ydintä on uteliaisuus uuteen ja pyrkimys parempaan.