Uutiset

Alumni Jesús Manuel Castro Félix: On tärkeää kehittää taitoja, jotka auttavat työskentelyssä kaikenlaisten ihmisten kanssa

Hyvä viestintä ja jatkuva oppiminen olivat tärkeimmät asiat, jotka alumni sai mukaansa MIB-maisteriohjelmasta.
Kuvassa näkyy Jesús Manuel Castro Félix.
Jesús Manuel Castro Félix on MIB-maisteriohjelman (Management and International Business) alumni.

Kertoisitko lyhyesti itsestäsi?

Nimeni on Jesús Manuel Castro Félix, ja olen MIB-maisteriohjelman (Management and International Business) alumni. Olen kotoisin Méxicon Cúliacanista, mutta olen asunut Suomessa viimeiset seitsemän vuotta. Työskentelen Elisan asiakkuudenhallintajärjestelmien ratkaisupäällikkönä.

Mikä inspiroi sinua työssäsi?

Tiimini, yrityskulttuurimme ja työtehtäväni ovat pääasiallisia inspiraation lähteitä. Tiimini koostuu erittäin taitavista ihmisistä, jotka arvostavat viestintää, tiimityötä ja sitä, että käytetään aikaa toisilta oppimiseen. Arvostamme henkilökohtaista viestintää sen sijaan, että vain lähettäisimme toisillemme sähköpostia.  Tämä auttaa luomaan todellisia suhteita tiimin ihmisiin ja lisää yhteistyötä.

Elisan yrityskulttuuri perustuu asiakaskeskeisyyteen, vastuullisuuteen ja uudistumiseen, ja toiminta on tuloslähtöistä. Lisäksi Elisa panostaa paljon henkilöstön koulutukseen. Minua motivoi, että esimieheni kannustaa minua aina osallistumaan kiinnostaviin koulutuksiin. Se auttaa minua tekemään työni paremmin.

Työni on sekoitus liiketoimintaa ja teknologiaa. Vastaan asiakkuudenhallintajärjestelmästä, johon tilaus- ja asiakaspalveluprosessi perustuvat. Tehtäväni on auttaa kehittämään asiakkuudenhallintajärjestelmäämme parhaan käytettävissä olevan teknologian avulla, jotta voimme palvella Elisan asiakkaita paremmin.

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä työssäsi onnistumisen kannalta?

Sanoisin, että viestintä ja jatkuva oppiminen.

Erityisesti kasvotusten tapahtuva viestintä on erittäin tärkeää, kun kohtaamme monimutkaisia ongelmia, joiden ratkaisemiseksi eri tiimeihin kuuluvien ihmisten on työskenneltävä yhdessä. Hyvä ja tehokas viestintä vähentää väärinkäsityksiä ja auttaa ihmisiä pääsemään nopeammin tilanteen tasalle. Lisäksi hyvä viestintä auttaa hallitsemaan ylimmän johdon, tiimin ja asiakkaiden odotuksia.

Uusien teknologioiden, kuten asiakkuudenhallintajärjestelmien, laitteiden, esineiden internetin ja markkinointiautomaation, tunteminen on olennaisen tärkeää menestyksen kannalta. Minun on jatkuvasti opittava, miten uudet työkalut toimivat, ja yritettävä käyttää niitä Elisan käyttäjien käyttökokemuksen parantamiseksi.

Mikä on paras muistosi MIB-maisteriohjelman opiskeluajalta?

Paras muistoni liittyy osallistumiseen MIB-matkaan Kööpenhaminaan vuonna 2013. Meitä oli yhteensä noin 25 opiskelijaa – teimme matkan yhdessä ja vierailimme muutamissa tanskalaisyrityksissä. Itse asiassa tutustuin sillä matkalla moniin parhaista ystävistäni.

Hyviä muistoja liittyy myös MIB-yhdistyksen hallituksen jäsenyyteen. Hallituksen jäsenenä pystyin vaikuttamaan MIB-maisteriohjelmaan ja yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n toimintaan, ja edustamaan MIB-maisteriohjelman opiskelijoiden intressejä.

Mitkä olivat opintojesi arvokkaimmat opit?

Opin, että opinnot eivät tarjoa mitään taikakaavaa tai -prosessia kaikkien työelämän ongelmien ratkaisemiseen. Opinnot tarjoavat vain työkaluja, kuten kehyksiä, teorioita ja tapaustarinoita, joita voimme käyttää kohdatessamme työelämässä haasteita. Meidän on kuitenkin opittava käyttämään näitä työkaluja ja yhdistelemään niitä käsillä olevan ongelman ratkaisemiseksi.

Kannustaisin myös kaikkia oppimaan ympärillään olevilta ihmisiltä. Kellään ei ole kaikkia vastauksia. Erityisesti teknologiaan liittyvä tieto muuttuu jatkuvasti, ja meidän on pysyttävä mukana muutoksessa. Siksi meidän on opittava älykkäällä tavalla. Yliopistossa professorit ovat opiskelijoille loistava voimavara, ja he voivat neuvoa meitä oppimisprosessissa. Myös muut opiskelijat ovat hyvä oppimisen voimavara.  Meidän opiskelijoiden on kuitenkin oltava proaktiivisia, jotta voimme oppia mahdollisimman paljon.

Loppujen lopuksi on aina kyse ihmisistä. Riippumatta siitä, mitä opiskelen tai millainen työpaikka minulla on, ainoa varma asia on se, että työskentelen ihmisten kanssa. Siksi on tärkeää kehittää taitoja, jotka auttavat työskentelyssä kaikenlaisten ihmisten kanssa. On hyvä käyttää aikaa ympärillä oleviin ihmisiin tutustumiseen, heidän ymmärtämiseensä, heiltä oppimiseen ja tietämyksen jakamiseen.

Mitä haluat sanoa mahdollisille tuleville tai nykyisille MIB-maisteriohjelman opiskelijoille?

Ole aina utelias! Älä pelkää esittää kysymyksiä tai kokeilla uusia asioita. Yliopisto on turvallinen paikka tehdä virheitä ja kokeilla uusia asioita. Kannustaisin myös opiskelijoita haastamaan professoreita ja esittämään heille monia kysymyksiä.

Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Sinipaitainen silmälasipäinen mies istuu ja katsoo kameraan hymyillen
Nimitykset Julkaistu: