Uutiset

Alumni Göksu Sarigöl: Harjoittelu valmisteli minua seuraavaan vaiheeseen urallani

Alumnimme Göksu Sarigöl suoritti opiskeluaikanaan harjoittelujakson Kauppakorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnatun harjoitteluohjelman kautta. "Olin onnekas, että Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut auttoivat minua tässä kohtaa uraani."
School of Business alumna Göksu Sarigöl

Kuka olet? Mitä ja milloin opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Nimeni on Göksu Sarıgöl. Opiskelin taloustiedettä pääaineena maisterintutkinnossani vuosina 2014 – 2017. Sivuaineina tein strategian opintoja ja suoritin ITP-ohjelman (Experience Design).

Teit harjoittelujakson Kwork Innovationsilla Kauppakorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnatun harjoitteluohjelman kautta. Kuinka hyödyllinen tämä harjoittelu oli sinulle?

Usein opiskelijoiden, jotka eivät käytä suomea omana äidinkielenään, on hankalampaa löytää töitä Suomesta. Vaikka minulla oli kolmen vuoden kokemus rahoituksen asiantuntijatehtävistä muualla, oli tärkeää saada työkokemusta Suomesta. Olin onnekas, kun Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut auttoivat minua tässä kohtaa uraani. Opintojeni aikana opin, että on hyödyllisempää yhdistellä erilaisia taitoja, ja pääsinkin käyttämään bisnes- ja designtaitojani hyödyksi harjoittelussa Kwork Innovationsilla.

Opin harjoittelussa todella paljon sekä työstä itsessään että suomalaisesta työkulttuurista, ja nämä opit ovat auttaneet minua myöhemmin. Voisin sanoa, että harjoittelu valmisteli minua seuraavaan vaiheeseen urallani.

Miten urasi on kehittynyt tuon harjoittelujakson jälkeen?

Pian harjoittelun päätyttyä minulle tarjottiin työpaikkaa Bonusway Oy:llä. Vuodesta 2016 olen työskennellyt sisällöntuottajana ja kampanjamanagerina, jossa pääsen käyttämään sekä bisnes- että designosaamistani.

Teen työssäni digitaalista markkinointia, UI/UX-suunnittelua ja toteutusta sekä sisällöntuotantoa. Sanoisin, että harjoittelu Kwork Innovationsilla näytti minulle, että on mahdollista tehdä sitä, mitä rakastaa ja rakastaa sitä työtä, mitä tekee. Jos olet kiinnostunut työstäsi, kehityt nopeammin ja sitä kautta aukeaa uusia mahdollisuuksia.

Mitkä ovat neuvosi ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka etsivät töitä Suomesta?

Suomen työmarkkinat ovat melko pienet ja kaikilla ei ole heti mahdollista saada unelmiensa työpaikkaan. Uskon kuitenkin, että jos kuljet oikeaan suuntaan, kaikki on loppujen lopuksi mahdollista. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia työnhaussa.

Verkostoituminen auttaa melko paljon työllistymisessä; suosittelenkin kansainvälisiä opiskelijoita käyttämään Aallon tarjoamia palveluita hyödykseen mahdollisimman kattavasti. Esimerkiksi Aalto Talent Expo - ja Summer Job Day -rekrytointimessut ovat hyviä paikkoja aloittaa työnhaku. Yritykset järjestävät paljon erilaisia työpajoja, case-kilpailuja sekä verkostoitumistilaisuuksia, jonne ulkomaalaisten opiskelijoiden kannattaa ehdottomasti suunnata.

Aalto tarjoaa myös paljon muita mahdollisuuksia työllistymisen tueksi: on seminaareja, puheenvuoroja, tapahtumia ja monitieteellisiä kursseja. Suosittelen vahvasti ITP-sivuainetta, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus auttaa yrityksiä oikeiden haasteiden ratkaisemisessa. Toisin sanoen, kannattaa olla avoin jokaiselle mahdollisuudelle!

Mitkä asiat ovat olleet tärkeimpiä ja hyödyllisimpiä opinnoissasi työllistymisen suhteen?

Ehdottomasti monitieteelliset kurssit, kuten ITP, i2P, ME310 sekä Opportunity Prototyping, joissa tapasin opiskelijoita useasta eri koulutusohjelmasta. Muistan, kuinka rakensimme esteettömän keittiön vanhuksille, kokeilimme internetpalvelua Business Finlandille ja suunnittelimme digitaalista palvelualustaa Visit Finlandille. Näissä projekteissa pääsin käyttämään aiemmilla kursseilla opittuja taitoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Tein melko lailla kaiken, mitä halusinkin tehdä: suoritin tutkinnon, opin uusia taitoja ja olin aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa. Olisipa minulla ollut enemmän aikaa olla opiskelijana Aallossa, sillä nautin joka hetkestä siellä! Totuus on kuitenkin se, ettei ulkomaalaisella (etenkin EU:n ulkopuolelta tulevalla) opiskelijalla ole mahdollisuutta venyttää opintojaan loputtomasti muun muassa oleskeluluvan rajallisuuden takia.

Oli siis minun aikani siirtyä opiskelusta kokoaikaiseksi työntekijäksi, mutta onneksi alumnina voin edelleen osallistua Aallon tapahtumiin!

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Göksun urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää

School of Business Economics

Economics, Master of Science (Economics and Business Administration)

Economics-maisteriohjelma antaa opiskelijoille valmiudet jäsentää ja ymmärtää maailmaa syvällisen taloustieteellisen osaamisen, vankkojen analyyttisten taitojen sekä laskenta- ja tietojenkäsittelytaitojen avulla. Ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita monimutkaisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta, eriarvoisuudesta ja innovoinnista, ja jotka haluavat ratkaista nämä haasteet analyyttisesti. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella Aalto-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Helsingin yliopiston muodostamassa Helsinki Graduate School of Economicsissa, jonka tavoitteena on kouluttaa maailmanluokan taloustieteilijöiden uusi sukupolvi.

Koulutustarjonta
Red background with text Summer Job Day

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Yhteistyö
Aalto Talent Expo main illustration. black and white. Designer Babi Brasileiro 10

Talent Expo

Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

BIZ harjoittelu Suomessa

Tältä sivulta löydät tietoa kotimaan harjoittelusta ja harjoittelutuesta Kauppakorkeakoulun opiskelijoille.

Muut opinnot
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.