Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Göksu Sarigöl

Alumnimme Göksu Sarigöl suoritti opiskeluaikanaan harjoittelujakson Kauppakorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnatun harjoitteluohjelman kautta. "Olin onnekas, että Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut auttoivat minua tässä kohtaa uraani."
School of Business alumna Göksu Sarigöl

Kuka olet? Mitä ja milloin opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Nimeni on Göksu Sarıgöl. Opiskelin taloustiedettä pääaineena maisterintutkinnossani vuosina 2014 – 2017. Sivuaineina tein strategian opintoja ja suoritin ITP-ohjelman (Experience Design).

Teit harjoittelujakson Kwork Innovationsilla Kauppakorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnatun harjoitteluohjelman kautta. Kuinka hyödyllinen tämä harjoittelu oli sinulle?

Usein opiskelijoiden, jotka eivät käytä suomea omana äidinkielenään, on hankalampaa löytää töitä Suomesta. Vaikka minulla oli kolmen vuoden kokemus rahoituksen asiantuntijatehtävistä muualla, oli tärkeää saada työkokemusta Suomesta. Olin onnekas, kun Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut auttoivat minua tässä kohtaa uraani. Opintojeni aikana opin, että on hyödyllisempää yhdistellä erilaisia taitoja, ja pääsinkin käyttämään bisnes- ja designtaitojani hyödyksi harjoittelussa Kwork Innovationsilla.

Opin harjoittelussa todella paljon sekä työstä itsessään että suomalaisesta työkulttuurista, ja nämä opit ovat auttaneet minua myöhemmin. Voisin sanoa, että harjoittelu valmisteli minua seuraavaan vaiheeseen urallani.

Miten urasi on kehittynyt tuon harjoittelujakson jälkeen?

Pian harjoittelun päätyttyä minulle tarjottiin työpaikkaa Bonusway Oy:llä. Vuodesta 2016 olen työskennellyt sisällöntuottajana ja kampanjamanagerina, jossa pääsen käyttämään sekä bisnes- että designosaamistani.

Teen työssäni digitaalista markkinointia, UI/UX-suunnittelua ja toteutusta sekä sisällöntuotantoa. Sanoisin, että harjoittelu Kwork Innovationsilla näytti minulle, että on mahdollista tehdä sitä, mitä rakastaa ja rakastaa sitä työtä, mitä tekee. Jos olet kiinnostunut työstäsi, kehityt nopeammin ja sitä kautta aukeaa uusia mahdollisuuksia.

Mitkä ovat neuvosi ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka etsivät töitä Suomesta?

Suomen työmarkkinat ovat melko pienet ja kaikilla ei ole heti mahdollista saada unelmiensa työpaikkaan. Uskon kuitenkin, että jos kuljet oikeaan suuntaan, kaikki on loppujen lopuksi mahdollista. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ovat tärkeimpiä ominaisuuksia työnhaussa.

Verkostoituminen auttaa melko paljon työllistymisessä; suosittelenkin kansainvälisiä opiskelijoita käyttämään Aallon tarjoamia palveluita hyödykseen mahdollisimman kattavasti. Esimerkiksi Aalto Talent Expo - ja Summer Job Day -rekrytointimessut ovat hyviä paikkoja aloittaa työnhaku. Yritykset järjestävät paljon erilaisia työpajoja, case-kilpailuja sekä verkostoitumistilaisuuksia, jonne ulkomaalaisten opiskelijoiden kannattaa ehdottomasti suunnata.

Aalto tarjoaa myös paljon muita mahdollisuuksia työllistymisen tueksi: on seminaareja, puheenvuoroja, tapahtumia ja monitieteellisiä kursseja. Suosittelen vahvasti ITP-sivuainetta, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus auttaa yrityksiä oikeiden haasteiden ratkaisemisessa. Toisin sanoen, kannattaa olla avoin jokaiselle mahdollisuudelle!

Mitkä asiat ovat olleet tärkeimpiä ja hyödyllisimpiä opinnoissasi työllistymisen suhteen?

Ehdottomasti monitieteelliset kurssit, kuten ITP, i2P, ME310 sekä Opportunity Prototyping, joissa tapasin opiskelijoita useasta eri koulutusohjelmasta. Muistan, kuinka rakensimme esteettömän keittiön vanhuksille, kokeilimme internetpalvelua Business Finlandille ja suunnittelimme digitaalista palvelualustaa Visit Finlandille. Näissä projekteissa pääsin käyttämään aiemmilla kursseilla opittuja taitoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Tein melko lailla kaiken, mitä halusinkin tehdä: suoritin tutkinnon, opin uusia taitoja ja olin aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa. Olisipa minulla ollut enemmän aikaa olla opiskelijana Aallossa, sillä nautin joka hetkestä siellä! Totuus on kuitenkin se, ettei ulkomaalaisella (etenkin EU:n ulkopuolelta tulevalla) opiskelijalla ole mahdollisuutta venyttää opintojaan loputtomasti muun muassa oleskeluluvan rajallisuuden takia.

Oli siis minun aikani siirtyä opiskelusta kokoaikaiseksi työntekijäksi, mutta onneksi alumnina voin edelleen osallistua Aallon tapahtumiin!

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Göksun urapolkuun LinkedInissä!

Katso Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden tarjoamat tapahtumat ja koulutukset (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla).

School of Business Economics

Master's Programme in Economics

Economics-maisteriohjelma antaa opiskelijoille valmiudet jäsentää ja ymmärtää maailmaa syvällisen taloustieteellisen osaamisen, vankkojen analyyttisten taitojen sekä laskenta- ja tietojenkäsittelytaitojen avulla. Ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita monimutkaisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta, eriarvoisuudesta ja innovoinnista, ja jotka haluavat ratkaista nämä haasteet analyyttisesti. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella Aalto-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Helsingin yliopiston muodostamassa Helsinki Graduate School of Economicsissa, jonka tavoitteena on kouluttaa maailmanluokan taloustieteilijöiden uusi sukupolvi.

Koulutustarjonta
Main cover image of the Summer Job Day

Summer Job Day 2020

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan alojen työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat keskelle Aalto-yliopiston Otaniemen kampusta.

Tapahtumat
ITP-alumni Riikka Ylitalo Verohallinnosta (vas.) ja ITP-projektikoordinaattori Riikka Iivanainen tapasivat toisensa ITP:n alumnijuhlissa heinäkuussa 2017.
Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A-logo ja Korkeakouluaukio. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Innovatiiviset kasvuyritykset ovat edellytys kestävälle tulevaisuudelle

Kauppakorkeakoulu järjesti osana tämän vuoden Estoril Conferences -tapahtumaa paneelikeskustelun aiheesta ”Technology through start-ups for a more sustainable business” (”Kasvuyritysten tekniikan avulla kohti kestävämpää liiketoimintaa”).
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Professori Ville Viikari ja Henri Kähkönen. Kuva: Matti Kuosmanen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Parempaa langatonta viestintää millimetriaaltoteknologian avulla

Henri Kähkönen teki väitöskirjansa yhteistyössä Saabin kanssa.
Tim Meyer ja Ilkka Niemelä avasivat Meyer-salin 9.9.2022
Yhteistyö Julkaistu:

Meyer Turku avasi oman nimikkosalin Otaniemeen

Meyer-sali on ensimmäinen Insinööritieteiden korkeakoulun tiloissa avattu nimikkosali.