Uutiset

Ei etäistä vaan oi, niin läheistä virtuaalivappua, toivottaa Aalto!

Poikkeuksellinen kevät on hiljentänyt Aalto-yliopiston käytävät ja kampuksen, mutta virtuaalimaailmassa kuplii enemmän kuin koskaan.
Pöydällä pitsiliinan päällä on Julkku 2020 -lehti, ylioppilaslakki sekä serpentiiniä

Ylioppilaskunta AYY:n karnevaalitapahtuma Wappuriehan julistus nähdään tänäkin vuonna. Se ei tosin tapahdu nyt Servin mökillä Otaniemessä, vaan sosiaalisen median bittiaallokossa. Seuraa Wapuriehan julistusta Facebookin kautta: www.facebook.com/events/239810507427107/

Tapahtuma pärähtää käyntiin vappuaattona torstaina 30. huhtikuuta kello 12 musiikkiesitysten ja puheenvuorojen siivittämänä. Kello 14 selviää, onko myös Kilon poliisi, joka virkansa puolesta yleensä julistaa Wappuriehan alkaneeksi, partioimassa virtuaalitilassa.

Joka toisen vuoden paras huumorijulkaisu ilmestynyt

”Huumoria ei ole peruttu”, tähdentää päätoimittaja Jubileum Julkku ja kannustaa kansalaisia hankkimaan vessapaperin sijasta vappulehden.

Kotimaisen metsäteollisuuden ja opiskelijahuumorin lehtolapsi Julkku on putkahtanut maailmaan poikkeusoloista huolimatta. Pehmopaperin korvaajaksi saniteettitiloissa lehdestä ei välttämättä ole, mutta yläpäähän ja korvien väliin julkaisu tuo tervetullutta pöllytystä.

Lehden voi tilata, hintaan 10 euroa, Julkun verkkokaupasta osoitteesta osta.julkku.fi.

Lepuuta silmiä, kokeile korvalla: wappuradio avautunut

Jos jatkuva paperin tai kuvaruudun tihrustaminen koettelee verkkokalvoja, kannattaa sulkea silmät ja antautua ääniaalloille.

Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava, opiskelijavetoisesti toteutettu kaupallinen wappuradio. Korona melkein hiljensi sen, mutta feenikslinnun lailla ja Tekniikan akateemisten TEKin avustamana se kohosi jälleen eetteriin, jo yhdeksättä kertaa.

Nettiradio ja shoutbox löytyvät osoitteesta radiodiodi.fi.  Lähetykset ovat käynnissä wappuviikolla 27.-30. huhtikuuta.

Henkilöstökin saa osansa

Ylioppilaat ovat ehkä omineet kevään karnevaalin pääosan, mutta muistettakoon, että vappu on myös työn juhla. Niinpä yliopiston henkilöstöllekin on oma tapahtumansa.

Wirtual Wappu kutsuu kaikki työntekijät juhlimaan läppäreiden tai mobiilin sinisen valon äärelle ja nostamaan simamaljan Wapulle sekä Aalto-yhteisölle.

Tapahtumassa kuullaan Retuperän WBK:n uudempaa ranskalaista torvimusiikkia ja rehtori Ilkka Niemelän tervehdys. Lisäksi yliopiston henkilöstö voi osallistua Wapputervehdys-haasteeseen lähettämällä virtuaaliseinälle wappuisia viestejä yksin tai sähköistyneessä yhteistyössä työkavereiden kanssa. Parhaalle on luvassa – yliopiston palkitsemisjärjestelmän mukaisesti – mainetta ja kunniaa.  

Etävapun juhlintaa voi seurata myös Aalto-yliopiston Instagram-tilillä @aaltouniversity, jossa jaetaan kuvia tunnisteella #aaltoathome.

Eikä tässä vielä kaikki! Löydä loputkin virtuaaliset vapputapahtumat AYY:n koostamalta sivustolta: wappu.fi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuva: NordicMathCovid-hanke.
Poikkeustilanteet Julkaistu:

Uusi epidemiamallinnus helpottaa koronastrategioiden arviointia

Suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten tutkijoiden yhteishanke huomioi mallissa myös verkostorakenteet ja ihmisten liikkuvuuden.
Kandidaattikeskus
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu:

Otaniemen kampuksen poikkeusaukioloajat

Huomioithan rakennusten aukioloajat kampuksella käydessäsi. Kampuksen rakennukset siirtyivät poikkeusaukioloaikaan 31.8. alkaen.
Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.
Poikkeustilanteet, Opinnot Julkaistu:

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.
Students participate in virtual teamwork
Poikkeustilanteet, Opinnot Julkaistu:

UNITE! -yliopistoverkoston opiskelijat osallistuivat virtuaalivaihtoon Aalto-yliopiston kesäkoulussa

Aalto-yliopiston kesäkoulu avasi kurssitarjontansa UNITE! -verkoston opiskelijoille lyhytkestoisten vaihtojen pilottina. Kymmenen UNITE! -opiskelijaa osallistui Digital Business Master Class -kesäkurssille.