Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Pirjo Väliaho: Kansainvälisissä yrityksissä työskennellessäni näin, miten arvokas alumniverkosto on

”Nuorelle ekonomille unelmien täyttymys oli päästä ensimmäiseen vakituiseen työpaikkaan mainostoimistoon ja saada asiakkaaksi Valiojäätelö”, muistelee alumnimme Pirjo Väliaho.
School of Business Alumni Ambassador Pirjo Väliaho

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Opiskelin vuosina 1975–1978 ekonomin tutkinnon, pääaineena markkinointi.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Yli kahdenkymmenen vuoden ajan olen toiminut toimitusjohtajan tehtävissä amerikkalaisissa yhtiöissä kansainvälisillä markkinoilla.

Lisäksi olen toiminut globaalisti erilaisissa markkinoinnin ja liikkeenjohdon kansainvälisissä tehtävissä. Työurani aikana olen työskennellyt yhteensä seitsemässä eri maassa erittäin monikulttuurisissa ympäristöissä.

Tällä hetkellä toimin hallitustehtävissä muutamissa yhtiöissä.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Ilman korkeakoulututkintoa minun ei olisi ollut mahdollista luoda kansainvälistä uraani. Erityisesti urani alkuvaiheessa koin, että kollegat arvostivat tutkintoani – samoin asiakkaat, joiden kanssa työskentelin. Tutkinto antoi minulle itseluottamusta, sillä olin valmistuessani varsin nuori.

Miten opiskeluajan työkokemus vaikuttaa uran eri vaiheissa?

Omassa tapauksessani erittäin merkittävästi! Tein valtavan työn opiskeluaikana, jotta ”pääsin” töihin kesäharjoittelijaksi mainostoimistoon, joka oli unelmani ja sen ajan yksi ”kuumimmista” aloista.

Aloitin ensin finanssiosastolla ja sitä kautta pääsin osastolle, jossa tehtiin isoille asiakkaille mainontaa. Mainostoimisto oli ensimmäinen vakituinen työpaikkani ja ensimmäinen asiakkaani oli Valiojäätelö.

Tuo työ oli unelmien täyttymys nuorelle ekonomille - ja loistava aloitus uralleni!

Kansainvälisissä yrityksissä työskennellessäni näin, miten arvokas alumniverkosto on ja miten paljon voin itse hyötyä siitä.

Neuvosi opintojaan miettivälle?

Ole rehellinen itsellesi ja pohdi, mikä ala sinua kiinnostaa erityisesti. Mikä on ala, jossa voisit saada mieluisen työpaikan ja mahdollisuuden kehittyä?

Älä koskaan rajoita omia mahdollisuuksiasi! Älä pelkää, ole rohkea ja uskalla! Suurin haaste monille on voittaa itsensä. Näin oli myös minun tapauksessa.

Miten tämän päivän opiskelijan kannattaisi peilata maailmaa omaan opiskeluunsa Kauppakorkeakoulussa?

Maailma muuttuu koko ajan ja entistä nopeammin. On ehdottoman tärkeää olla realisti ja miettiä, miten voisi parhaiten toteuttaa omia unelmia ja samalla menestyä tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa. 

Lisäksi on tärkeää olla joustava. On erittäin todennäköistä, että uran kehittämiseksi pitää myös itse muuttua.

Asenne on tärkein! Ole avoin ja utelias etsimään mahdollisuuksia, jotta voit tehdä unelmista totta.

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

Ne ovat elintärkeitä! Niiden avulla moni ongelma ratkeaa paljon helpommin ja nopeammin.  Myös yllättäviä mahdollisuuksia voi tulla vastaan verkostojen kautta.

Verkostojen luomiseen ja ylläpitämiseen kannattaa investoida aikaa ja olla aktiivinen.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Tutustuin alumni-konseptiin kansainvälisissä yhtiöissä, joilla vastaava alumniverkosto on erittäin vahva. Siellä näin, miten arvokas tämä verkosto on ja miten paljon voin itse hyötyä siitä.

Haluan panna hyvän kiertämään. Olen ylpeä, kun saan olla koulun alumnisuurlähettiläs.

Lisätiedot:

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Pirjo Väliahon tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa: www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-alumnisuurlahettilaat.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.