Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Mia Sirkiä: Kannattaa aina suuntautua oman intohimon ja kiinnostuksen mukaan

”Minulle pääaineen valinta oli todella vaikea, sillä minua kiinnosti laajasti kaikki enkä olisi halunnut vielä opiskelujen aikana rajata vaihtoehtoja pois”, pohtii Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Mia Sirkiä. Hän rohkaisee samassa tilanteessa olevia: ”Mieti omia kiinnostuksen kohteitasi ja mene niiden mukaan. Aito intohimo johtaa menestykseen!”
School of Business Alumni Ambassador Mia Sirkiä

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 1994–2000. Aloitin taloustieteen pääaineen lukijana mutta valmistuin lopulta Johtaminen ja Organisaatiot -aineesta.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Oma urapolkuni on ollut hyvin vaihteleva: aloitin liikkeenjohdon konsulttina, josta polkuni kulki Nokialle 10 vuodeksi. Nokialla toimin erilaisissa tehtävissä kehityshommista tuotemarkkinointiin ja globaalien Go-To-Market-projektien vetämisvastuuseen. Sen jälkeen olin 7 vuotta mainostoimisto Hasan & Partnersilla vastaten B2B-markkinoinnista.

Olen siis ollut kehityshommissa, myynnissä, rakentamassa uusia palvelubisneksiä, rakentanut brändejä ja markkinointistrategioita ja nyt luomassa kasvua pk-yrityksiin: tällä hetkellä olen pääomasijoittaja ja perustajajäsen Saari Partnersilla, joka hallinnoi 42 miljoonan euron pääomarahastoa.

Asioita/oivalluksia opiskelusta? Mikä merkitys pääaineella on?

Kuulostaa kliseeltä mutta laaja-alainen ymmärrys yrityksen eri toiminnoista on tärkein oppi. Pääaineen merkitys pidemmällä tähtäimellä riippuu vahvasti siitä, hakeeko asiantuntijuutta vai suuntaako enemmän yleisesti johtamiseen tai yrittäjyyteen.

Minulle pääaineen valinta oli todella vaikea, sillä minua kiinnosti laajasti kaikki enkä olisi halunnut vielä opiskelujen aikana rajata vaihtoehtoja pois. Tämä ehkä näkyykin urallani, jolla olen siirtynyt laajasti toimialalta ja funktiosta toiseen. Itselleni pääaineet eivät edusta niinkään erilaista osaamista vaan eri näkökulmia yrityksen toimintaan ja johtamiseen.

Päädyin vaihtamaan omaa pääainettani oltuani taloustieteen alan töissä. Huomasin, ettei minulla ollut tarpeeksi intohimoa erikoistua siihen ja päädyinkin sitten johtamisen puolelle.

Neuvosi nykyisille opiskelijoille?

Tulevaisuuttahan ei kukaan näe ja muutokset saattavat olla nopeitakin. Minusta on mahtavaa, että yritysmaailmassa hierarkiaan perustuva valta vähenee ja aito osaaminen korostuu.

Ole siis rohkeasti oma itsesi! Kannattaa aina suuntautua oman intohimon ja kiinnostuksen mukaan – jos asiasta ei ole aidosti innostunut, ei mielestäni voi menestyä.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Kauppis on ollut todella tärkeä paikka minulle. Sieltä on saanut tiedon lisäksi myös mahtavia ystäviä ja laajan kaveripiirin. Alumnius on tapa sekä antaa takaisin että myös saada itse uusia kokemuksia ja näkemyksiä. Alumnitoiminnan kautta tapaa paljon mielenkiintoisia ihmisiä mielenkiintoisissa töissä ja oppii uutta!

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Mia Sirkiän urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Mia Sirkiän tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.