Uutiset

Alumni Tung Hoang: Data-analytiikassa pystyy soveltamaan teorioita ja teknistä osaamista todellisten liiketoiminnan haasteiden ratkaisemiseen

Alumnimme Tung Hoang ei tiennyt paljon data-analytiikasta tai ohjelmoinnista ennen Kauppakorkeakoulun maisteriopintoja, mutta syventyi alaan Business Analytics -erikoistumisalueen myötä. Monia koulussa oppimiaan konsepteja ja taitoja hän hyödyntää nykyisin työssään, ja kannustaa opiskelijoita tekemään pääopintojen ohella itseä kiinnostavia omia projekteja esimerkiksi ohjelmoinnin parissa.
Kauppakorkeakoulun alumni_Tung Hoang

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Nimeni on Tung Hoang. Valmistuin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vuonna 2017. Pääaineeni oli Information & Service Management (ISM) ja ohjelman sisällä erikoistumisalueeni oli Business Analytics. Tulin alun perin Suomeen vuonna 2011, jolloin aloitin Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmassa Mikkelin kampuksella. Australiassa tekemieni vaihto-opintojeni jälkeen päätin palata takaisin Helsinkiin, ja jatkoin maisteriopintoihin vuonna 2014.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa tai mistä on ollut eniten hyötyä?

Maisteriopinnoissani tutustuin data-analytiikkaan ja sen soveltamiseen liiketoiminnassa. Monet Aallossa oppimani konseptit ja taidot - kuten SQL-koodaus, Haadop big data, koneoppiminen ja asiakassegmentit - liittyvät nykyään olennaisesti omaan työhöni.

Vaikka joitakin näistä konsepteista saatetaan opettaa jo perustasolla, mielestäni tärkeintä opinnoissani oli mahdollisuus syventyä ja opiskella juuri sitä, mikä kiinnosti itseä. Esimerkiksi ISM-maisteriohjelmassa voi valita ohjelmointikursseja tai muita kvantitatiivisempia kursseja vapaavalintaisiksi opinnoiksi, jotka auttoivat minua hankkimaan hyödyllisiä taitoja sekä maisterintutkielmaani että tulevaisuuden työpaikkoja varten.

Miten kiinnostuit data- ja liiketoiminta-analytiikasta? Kuinka päädyit nykyiseen työhösi?

Hakiessani ISM-maisteriohjelmaan Business Analytics oli melko uusi erikoistumisalue ohjelman sisällä, enkä silloin tiennyt paljonkaan data-analyysistä tai ohjelmoinnista. Mutta uuden oppiminen on pitänyt jatkuvasti yllä kiinnostustani tähän alaan. Data-analytiikassa pystyy soveltamaan teorioita ja teknistä osaamista todellisten liiketoiminnan haasteiden ratkaisemiseen. Lisäksi tällä alalla on laajat uramahdollisuudet: hyville data-analyytikoille on paljon kysyntää tänä päivänä.

Maisteriopintojeni viimeisen vuoden aikana työskentelin liiketoiminnan analytiikka -harjoittelijana kahdessa täysin eri alan yrityksessä. Opin kuinka nämä yritykset hyödynsivät dataa ja data-analytiikkaa tärkeiden liiketoiminnan päätösten tekemiseen. Harjoittelujeni kautta sain myös käsityksen siitä, minkälaiset tekniset taidot olisivat hyödyllisiä jatkossakin, ja yritin kehittää itseäni näillä alueilla. Lopulta minut valittiin Nordean Graduate -ohjelmaan hieman ennen maisterintutkielmani valmistumista, ja siitä lähtien olen työskennellyt siellä data-analyytikkona.

Työskentelet Customer Insights Analystina Nordealla. Kuvaile tyypillistä työpäivääsi, minkälaisia työtehtäviä sinulla on?

Nordean data-analyytikkona työskentelen keskitetyssä tiimissä, jossa teen yhteistyötä sekä liiketoiminta- että IT-puolen tiimien kanssa. Yleensä tehtävänannot data-analyyseihin tulevat liiketoimintapuolelta, kuten johtoryhmältä tai myynnin ja markkinoinnin tiimeiltä.

Työtehtäväni ovat eri aiheisia; esimerkiksi tehtävänä voi olla tulevan markkinointikampanjan kohderyhmän luominen, tietyn asiakassegmentin käyttäytymisen analysointi tai luottosalkun kehittymisen analysointi.

Kuten muidenkin suurten yritysten, myös Nordean dataympäristö on hyvin monimutkainen, ja tämän takia data-analyytikoilta kuluisi paljon aikaa oikean datan tunnistamiseen ja keräämiseen projekteja varten. Näin ollen työskentelemme tiiviisti Data Engineering -tiimien kanssa varmistaaksemme datatuotteiden saatavuuden ja tarpeellisen ylläpidon. Jotkin erityisemmät työprojektini saattavat sisältää koneoppimisen mallien kehittämistä ja ylläpitämistä. 

Käytämme työkaluina datan analysoinnissa laajasti erilaisia ohjelmia eri tarkoituksiin, mutta nykyään yleisimmät käyttämäni ohjelmat ja työkalut ovat Python, Hive SQL, SAS ja Power BI.

Mitkä ovat neuvosi ulkomaalaisille opiskelijoille työnhakuun Suomessa?

Erottuakseen muista hakijoista erityisesti sellaisiin paikkoihin, jotka eivät vaadi suomen kielen osaamista, on tärkeää, että työhakemuksessa on jokin fokus; esimerkiksi omien tavoitteiden ja kiinnostuksenkohteiden näyttäminen tai sen osoittaminen, kuinka omat taidot yhdistyvät haettavaan paikkaan.

Hyvä tapa on esimerkiksi korostaa hakemuksessa omia projekteja, jotka liittyvät eniten haettavaan työhön – olivat ne sitten koulussa tehtyjä kurssiprojekteja tai kursseja esimerkiksi Coursera- tai Udemy-alustoilta. Kokemukseni mukaan työnantajat arvostavat hyvin paljon sellaisia hakijoita, jotka pystyvät kiinnostavilla projektiportfolioillaan osoittamaan data-analyysitaitonsa. Tämä pätee myös harjoittelupaikkoihin ja valmistumisen jälkeisiin ensimmäisiin entry-tason työpaikkoihin, jolloin opiskelijoilla ei vielä ole paljon työkokemusta.

Lisäksi suosittelen opiskelijoita osallistumaan aktiivisesti koulumme järjestämiin verkostoitumistilaisuuksiin tutustuakseen paremmin koulumme alumneihin ja yrityksiin, joissa he työskentelevät. On hyvin todennäköistä, että tulet työskentelemään joidenkin Aalto-opiskelutovereidesi ja -tuttujesi kanssa tulevaisuudessa!

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Koittaisin tehdä enemmän omia projekteja pääopintojeni ohella, esimerkiksi datavisualisoinnin kehittämistä tai ennustemallien rakentamista tekstidataa käyttäen. Niiden ei tarvitsisi saada aikaan mitään suuria tuloksia, mutta uskon, että näin opiskelu olisi ollut vielä hauskempaa ja olisin oppinut nopeammin tällä tavalla.

 

Lisätiedot:

Lue lisää Tungin urapolusta LinkedInistä: https://fi.linkedin.com/in/httung!

Katso Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden tarjoamat tapahtumat ja koulutukset (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla).

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Koulutustarjonta
Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.