Uutiset

Alumni Satu Strömberg: Perinteiset uratikkaat eivät ole ainoa oikea tapa edetä

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumnin Satu Strömbergin ura ei ole noudattanut perinteistä kauppatieteiden opiskelijan polkua: ”Rohkaisen kaikkia löytämään oman polkunsa. Etsi omat vahvuutesi ja mene sinne, minne intohimosi sinut vie. Oppiminen on elinikäinen prosessi ja tiedät vasta sitten, minne tiesi kulkee, kun otat yhden askeleen toisen perään.”
Mikkeli Campus alumna Satu Strömberg

Olen Satu Strömberg, BBA 12, ja työskentelen Suomen Kansallisoopperan ja -baletin lauluosaston päällikkönä. Olen myös yrittäjä ja muusikko. Opiskelin Mikkelissä BBA-ohjelmassa vuosina 2000 – 2003, ja sen jälkeen suoritin kauppatieteiden maisterin tutkinnon Economics-ohjelmassa pääkampuksella. Tuolloin koulu oli vielä nimeltään Helsingin kauppakorkeakoulu.

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä?

Kun valmistuin lukiosta, minulla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa tulevaisuuteni tai urani varalle. Kadehdin aina niitä opiskelijoita, jotka tiesivät tarkalleen, mitä halusivat tehdä työkseen. Kansainvälinen ilmapiiri ja opiskelu englannin kielellä houkuttelivat, ja niin päätin hakea BBA-ohjelmaan. Ajattelin, että kauppatieteiden opinnot avaisivat minulle monia työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

Minusta ohjelma on hyvin ainutlaatuinen. Koska kampus on pieni, on myös sen yhteishenki erityinen. Opintojen tahti on intensiivinen, opiskelijat ovat motivoituneita tekemään kovasti töitä ja professorit ovat omistautuneita tuomaan lisäarvoa opintoihin.

En kaivannut niin sanottua akateemista vapautta lainkaan. Minusta opintojen kurinalainen rakenne ja aikataulu loivat hyvän perustan nuorelle opiskelijalle onnistua opinnoissaan.

Kampuksen henkilökunta on myös tärkeä osa ainutlaatuista ilmapiiriä. Kun olen myöhemmin osallistunut ohjelman järjestämään Career Day -tapahtumaan ja kertonut siellä omaa uratarinaani, olen huomannut, että se huikea energia, tiedonjano, ulospäinsuuntautunut asenne ja positiivinen tekemisen meininki on yhä säilynyt kampuksella.

Erittäin tärkeitä oppimiani asioita ovat taito pitää hyviä esitelmiä sekä kyky työskennellä erilaisissa tiimeissä.

Satu Strömberg, Mikkelin kampuksen alumni

Mikä oli mielestäsi erityisen tärkeää opinnoissasi tai mikä oli hyödyllisintä uraasi ajatellen?

Teimme paljon kurssitöitä ja pidimme esitelmiä, ja kokemus niistä on ollut monin tavoin hyödyllistä urani varrella. Esitelmien pitämistä varten meillä oli Business attire -pukeutumiskoodi. Se sai meidät tuntemaan tekemämme työn tärkeäksi sekä arvostamaan opiskelijatovereiden työtä entistä enemmän.

Taito pitää hyviä esitelmiä sekä kyky työskennellä erilaisissa tiimeissä ovat hyvin tärkeitä oppimiani taitoja. Lisäksi minulle on ollut paljon hyötyä siitä, että osaan kommunikoida luontevasti englannin kielellä.

Millainen urapolkusi on ollut?

Minun urapolkuni on ollut mutkikas eikä se ole noudattanut perinteistä kauppatieteiden opiskelijan uraa. Rohkaisen kaikkia löytämään oman polkunsa, vaikka tuntuisi, että ei silloin täyttäisi muiden asettamia odotuksia. Etsi omat vahvuutesi ja mene sinne, minne intohimosi sinut vie. Tai jos et oikein löydä omaa intohimoasi tai tuntuu, että et ole omassa unelmatyössäsi, sekin on ihan ok. Oppiminen on elinikäinen prosessi ja tiedät vasta sitten, minne tiesi kulkee, kun otat yhden askeleen toisen perään. Perinteiset uratikkaat ei todellakaan ole ainoa oikea tapa edetä. Luo oma polkusi!

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olin työskennellyt Suomen Kansallisoopperan ja -baletin palveluksessa erilaisissa tehtävissä määräaikaisissa työsuhteissa, ja olin hyvin motivoitunut työskentelemään Oopperatalossa. Hoidin kaikki saamani työtehtävät niin hyvin kuin pystyin ja tein aina hieman enemmän kuin minulta odotettiin. Kun lauluosaston päällikön tehtävä tuli avoimeksi, epäröin ensin hieman ja mietin, olisinko sopiva henkilö tehtävään. Osasto on suuri ja sen päällikkö toimii esimiehenä 60 työntekijälle. Onneksi sain rohkaisua ja löysin itsestäni itsevarmuutta hakea paikkaa. Nyt olen työskennellyt tehtävässä kolme vuotta. Aika on ollut hyvin palkitsevaa ja inspiroivaa, ja olen oppinut paljon.

Lisätiedot:

Lue lisää Satun urapolusta LinkedInissä.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.