Tapahtumat

Tieteen päivät: Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa

Tieteen päivien panelissa keskustellaan kauneudesta arkkitehtuurissa, arkkitehtuurista osana kulttuuriympäristöä, taloudesta ja taiteellisuudesta sekä eri aistein koettavasta arkkitehtuurista.
Helena Teräväinen: Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa -kirjan kansi

Keskustelu arkkitehtuurista painottuu usein rumuuteen. Lehtien äänestyksissä etsitään raflaavasti ruminta rakennusta ja verkkokeskusteluissa kauhistellaan uusien talojen ja tilojen estetiikkaa. Onko vain ”ruma” arkkitehtuuri kiinnostavaa? Mitä kauneus arkkitehtuurissa on? Kauneuden kokemusta voi olla vaikea sanallistaa. Haastavuudesta huolimatta arkkitehtuuri tarvitsee myös puhetta ja perusteluja.

Panelistit keskustelevat kauneudesta arkkitehtuurissa, arkkitehtuurista osana kulttuuriympäristöä, taloudesta ja taiteellisuudesta sekä eri aistein koettavasta arkkitehtuurista.

Puheenjohtajana toimii arkkitehti Helena Teräväinen (Aalto-yliopisto). Panelisteina ovat apulaisprofessori Panu Savolainen (Aalto-yliopisto), dosentti Sanna Lehtinen (Aalto-yliopisto) ja lehtori, arkkitehti Anni Vartola (Aalto-yliopisto).

Ohjelma kuvataan suorana lähetyksenä Youtuben Tiedetv-kanavalle. Ohjelman Tieteen päiville järjestää Aalto ARTS Books.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu