Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Hiilikannustin

Hiilikannustinkokeilu-tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tieteellistä tietoa tekijöistä, jotka kannustavat kuluttajia tekemään ilmastoystävällisempiä ruokavalintoja. Tutkimuksen toteuttavat yhteistyössä S-ryhmä ja strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittamat tutkimushankkeet ORSI, JUSTFOOD ja ETAIROS.
Tule mukaan osoitteessa www.hiilikannustin.fi
Ilmoittautuminen on käynnissä, tule mukaan osoitteessa: www.hiilikannustin.fi

Mikä kannustaisi kansalaisia -ja juuri sinua- tekemään ilmastoystävällisempiä ruokavalintoja?
Kuinka kaupan, päättäjien ja ruoan tuottajien pitäisi ohjata kuluttajia ilmastotavoitteiden saavuttamiseen?
Tarvitaanko henkilökohtaista hiilibudjettia? Hiilikannustinkokeilussa järjestämme ajalla 29.8.2022-20.42023 sarjan työpajoja, joissa etsimme eri toimijoille sopivia, reiluja ja ripeitä kannustimia ruoan kulutuksen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Työpajat käynnistettiin Helsingissä ja Mikkelissä 29.8.22. 

Nyt mukaan on tulossa Seinäjoki - ryhmää kootaan parhaillaan, ilmoittautumiset osoitteesta: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6bffdae4-1a5c-40f5-9861-6a596c44f2d4?displayId=Fin2583776

Michael Lettenmeier (vas) ja Minna Kaljonen
Tunnelmia 29.8.22 työpajasta (kuva: Laura Sahlgren)

29.8.22 työpajassa Helsingissä Post doc Michael Lettenemeier (vas) ja Prof. Minna Kaljonen keskustelivat osallistujien kanssa ruoan hiilijalanjäljestä ja keinoista pienentää sitä. 

Osallistujat tekivät kukin Ilmastopalapelin (kuvassa etualalla). Palapelissä he pääsivät valitsemaan itselleen sopivia keinoja jalanjälkensä pienentämiseksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: