Tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio 2021

COVID-19 epidemian vuoksi Aalto-yliopisto on päättänyt siirtää tekniikan korkeakoulujen juhlallisen promootion vuoteen 2021.

Seuraava tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootio järjestetään perjantaina, 18.6.2021 Dipolissa. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi Kemian tekniikan korkeakoulu.
Miina Rautiainen ja Ville Viikari as masters of ceremony
Juhlamenojen ohjaajat, kuva Aalto University / Heli Sorjonen
Old conferment photo

Juhlallinen promootio on arvokas tapahtuma, jolla on Aalto-yliopistossa ja sen edeltäjissä pitkät perinteet. Kaikilla suomalaisten yliopistojen promootiotraditioilla on juurensa ensimmäisissä keskiaikaisissa yliopistoissa Italiassa ja Ranskassa. Nykyisin suomalaisten promootioperinteet ovat koko maailmassa ainutlaatuisia perinteikkyydessään.

Seremoniassa promovoidut tohtorit hyväksytään tiedeyhteisön täysvaltaisiksi jäseniksi. Symbolina yhteisöön liittymisestä tohtoreille annetaan erityinen tohtorinhattu professoreista, kunniatohtoreista ja riemutohtoreista koostuvan yleisön edessä. Promootioon kuuluvat perinteisesti myös juhlapuheet, juhlavat musiikkiesitykset sekä professorikulkue, joka aloittaa ja lopettaa juhlallisen promootioaktin. Promootio jatkuu illallisella sekä juhlatanssiaisilla, joiden aikana tanssitaan sekä salonki- että uuden musiikin tahtiin.

Honorary doctor congratulated
Kunniatohtori Markku Tilli, kuva Aalto University / Matti Rajala

Kunniatohtorit

Aalto-yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon henkilölle, jolla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon tai joka tieteen, tekniikan, kauppatieteiden tai taiteiden aloilla tai muun yhteiskunnallisen tai kulttuuritoiminnan edistämisessä saavuttamiensa ansioiden perusteella katsotaan tällaisen kunniaosoituksen arvoiseksi.

Vuonna 2020 Aalto-yliopisto myönsi kunniatohtorin arvon viidelle henkilölle omilla aloillaan saavuttamiensa ansioiden perusteella. Arvot ja diplomit myönnettiin uusille kunniatohtoreille henkilöille toukokuussa 2020 ja heidät promovoidaan kunniatohtoreiksi vuoden 2021 promootiossa.

Lue lisää

A new doctor taking a selfie
Uusi tohtori ottaa selfien

Promovendi 2019-2021

Osallistumisoikeus promootioon on kertaluonteinen. Vain tohtorit, jotka ovat valmistuneet 1. toukokuuta 2019 – 30. huhtikuuta 2021 välisenä aikana ovat oikeutettuja osallistumaan seuraavaan promootioon.

Jos suunnittelet valmistuvasi 2021 huhtikuun loppuun mennessä, lähetä etukäteen sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Ennakkoilmoittautuminen alkaa syyskuussa 2020.

Jos ennakkoilmoittauduit jo aikaisemmin, ennakkoilmoittautuminen pysyy voimassa. Mikäli sinun pitää päivittää yhteystietosi, lähetä meille sähköposti osoitteeseen [email protected]. Promootioon rekisteröityminen alkaa 2021 kevään aikana.

Lisätietoa tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiosta:

TechPromootio2019_3uuttatohtoria
Seremoniaviikko
TechPromootio2019_vanhattanssit
Seremoniaviikko
TechPromootio2019_promootioakti2
Seremoniaviikko
TechPromootio2019_tohtorinhatut

Tekniikan kunniatohtorit 2020

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut ovat myöntäneet kunniatohtorin arvon viidelle merkittävälle tieteen ja tekniikan vaikuttajalle.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu