Tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio 2020

Seuraava Aalto-yliopiston juhlallinen tohtoripromootio järjestetään seremoniaviikon aikana kesäkuussa 2020 Dipolissa. Akateemisista tapahtumista arvokkaimman juhlan isännöi tänä vuonna Kemian tekniikan korkeakoulu.
TechConferment2019_cheers1
Aalto University / Heli Sorjonen
Old conferment photo

Juhlallinen promootio on arvokas tapahtuma, jolla on Aalto-yliopistossa ja sen edeltäjissä pitkät perinteet. Kaikilla suomalaisten yliopistojen promootiotraditioilla on juurensa ensimmäisissä keskiaikaisissa yliopistoissa Italiassa ja Ranskassa. Nykyisin suomalaisten promootioperinteet ovat koko maailmassa ainutlaatuisia perinteikkyydessään.

Seremoniassa promovoidut tohtorit hyväksytään tiedeyhteisön täysvaltaisiksi jäseniksi. Symbolina yhteisöön liittymisestä tohtoreille annetaan erityinen tohtorinhattu professoreista, kunniatohtoreista ja riemutohtoreista koostuvan yleisön edessä. Promootioon kuuluvat perinteisesti myös juhlapuheet, juhlavat musiikkiesitykset sekä professorikulkue, joka aloittaa ja lopettaa juhlallisen promootioaktin. Promootio jatkuu illallisella sekä juhlatanssiaisilla, joiden aikana tanssitaan sekä salonki- että uuden musiikin tahtiin.

Aalto-yliopistossa järjestetään promootio joka vuosi. Seuraava juhlallinen tohtoripromootio on kesäkuun 12. 2020. Promootiota isännöi Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.

TechPromootio2019_Tohtorinhatut1
Aalto University / Matti Rajala

Kunniatohtorit

Aalto-yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon henkilölle, jolla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon tai joka tieteen, tekniikan, kauppatieteiden tai taiteiden alloilla tai muun yhteiskunnallisen tai kulttuuritoiminnan edistämisessä saavuttamiensa ansioiden perusteella katsotaan tällaisen kunniaosoituksen arvoiseksi. Vuoden 2020 kunniatohtorilista julkaistaan kevään aikana.

Tohtorit, jotka ovat valmistuneet 1. toukokuuta 2019 – 30. huhtikuuta 2020 välisenä aikana ovat oikeutettuja osallistumaan seuraavaan promootioon.

Jos suunnittelet  valmistuvasi 2019-2020 lukuvuoden aikana Aalto-yliopistossa, voit lähettää etukäteen sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Ennakkoilmoittautuminen alkaa lokakuussa 2019. Promootioon rekisteröityminen alkaa 2020 kevään aikana.

Lisätietoa tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootiosta:

TechPromootio2019_3uuttatohtoria

Tekniikan korkeakoulujen tohtoripromootion ohjelma

Tohtoripromootion ohjelma 12.6.2020

Seremoniaviikko
TechPromootio2019_vanhattanssit
Seremoniaviikko
TechPromootio2019_promootioakti2
Seremoniaviikko
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu