Sähkötekniikan korkeakoulun johtaminen

Yhdenvertaisuus, diversiteetti ja inklusiivisuus Sähkötekniikan korkeakoulussa

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen ja yhdenver­tainen toimintaympäristö, jossa eri sukupuolia, eri tehtävissä olevia ja eri­laisen taustan omaavia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasapuoli­sesti.
Aalto University strategy/ image: Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston tavoitteena on tarjota kaikille tasa-arvoinen ja yhdenvertainen toimintaympäristö, jossa eri sukupuolia, eri tehtävissä olevia ja eritaustaisia työntekijöitä ja opiskelijoita kohdellaan tasapuolisesti. Yhteisenä tavoitteena on, että yliopistossa vallitsee hyvä opiskelu- ja työskentelyilmapiiri. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö edistävät omalta osaltaan Aalto-yliopiston kestävää sosiaalista ja kulttuurista kehitystä.

Sähkötekniikan korkeakoulu on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Koulun yhdenvertaisuus- ja laaturyhmä laatii vuosittain konkreettisen tasa-arvotyön toteutussuunnitelman, joka perustuu Aalto-yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan 2019-2021.

Yhdenvertaisuus- ja laaturyhmä 2020-2022

Kehityspäällikkö Outi Elina Kansanen
Professori Anouar Belahcen
Käyttöinsinööri Matti Hokkanen
Asiantuntija Kirsti Keltikangas
HR-koordinaattori Pihla Porvari
Yliopistonlehtori Anu Lehtovuori
Professori Vesa Välimäki,
Opiskelijajäsen 2022: N.N.

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Lue lisää
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Eettiset periaatteet - arvot käytäntöön

Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.

Lue lisää
Kaksi henkilöä kampuksella.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu