Palvelut

#workbetterinteams

Time to level up – Suuri osa työstä tehdään nykyään tiimeissä. Olemme koonneet joitakin hyväksi havaittuja käytäntöjä ja työkaluja, joiden avulla voit tehdä tiimityötä parhaalla mahdollisella tavalla!
Teams-kuvituskuva

Huomattava osa työstämme tehdään tiimeissä. Oli kyseessä sitten organisaatiotiimi, projektitiimi tai vain ryhmä ihmisiä, jotka käsittelevät samaa aihetta tai hoitavat yhteistä tehtävää, työhön kuuluu tiettyjä yhteisiä piirteitä. Mukana on muun muassa yhteisiä tavoitteita (toivottavasti), hoidettavia tehtäviä sekä yhteydenpitoa tiimin sisällä ja sen ulkopuolella.

Tiimityöskentely voi kuitenkin olla haastavaa, koska ihmisillä on erilaiset kyvyt, tavoitteet, taustat ja mielipiteet. Saatavilla ei ole kaikille sopivaa ratkaisua, mutta parantaminen voi olla yksinkertaista. Pitkälle päästään keskustelemalla yhteisistä työskentelytavoista ja työkaluista ja kehittämällä niitä.

Olemme koonneet tänne joitakin hyväksi havaittuja käytäntöjä ja työkaluja, joiden avulla voit nostaa tiimisi seuraavalle tasolle. 

Huom. Kirjaudu sivulle, niin näet kaiken sisällön.

Tässä käytännön tarina Teamsin käytöstä

Katso, miten muut ovat ottaneet Microsoft Teams-sovelluksen käyttöön. 

Tämä kuulostaa kyllä hyvältä, mutta miten voin tehdä tiimityöstä sujuvampaa?

Olen...

Tiiminvetäjä, projektipäällikkö

 • Tutustu Aallon tiimisopimusmateriaaleihin ja käy ne (tai eniten huomiota kaipaavat osat) läpi tiimisi kanssa. Tiimisopimus voi auttaa tiimin sujuvan toiminnan varmistamisessa.
 • Varmista, että käytätte työkaluja, jotka helpottavat tiimisi elämää eivätkä mutkista sitä. Muistakaa myös sopia yhdessä, miten käytätte työkalua.
  • Esimerkiksi Microsoft Teams tarjoaa yhteisen, läpinäkyvän viestintäkanavan, yhteisen tiedostojen tallennuksen ja kokoustyökalun sekä paljon muuta.
  • Seuraa tiimin tehtäviä esimerkiksi Planner- tai JIRA-työkalun avulla. Näin voit pysyä ajan tasalla tiimisi edistymisestä ja tehostaa selvästi viikoittaisia tapaamisia.
 • Jos haluat apua Teams-sovelluksen käyttöönotossa omassa organisaatiossasi, tiimissäsi tai projektissasi, voit ottaa yhteyttä IT-palveluihin

Kokouksen järjestäjä tai osallistuja

 • Ole ajoissa – kun ihmiset odottavat sinua, he tuhlaavat myös omaa aikaansa. (Mieti, kuinka usein sitä tapahtuu, ja kerro se sitten odottavien henkilöiden määrällä ja keskimääräisellä ajalla, jonka ihmiset tulevat myöhässä esim. kokouksiin tai muihin tapaamisiin.)
 • Jos kokoukselle ei ole määritetty esityslistaa ja tavoitteita, pyydä niitä järjestäjältä.
 • Jos järjestät kokouksen, määritä kokouksellesi esityslista ja tavoitteet.

Hyödyllisiä valmiita kehikoita tiimityön kehittämiseksi

Teamwork First-Aid Kit

Teamwork First-Aid Kit gathers tools that have proved to be useful in supporting diverse teams tackling ill-defined problems and building foundational elements for the successful teamwork. It is a small step toward educating game-changers who can make a team more than a sum of its parts. Undeniably, teamwork skills are among the most pivotal work-life skills that younger generation entering the workforce are expected to master.

Collaboration

Näiden työkalujen avulla voit tehdä yhteistyötä tiimisi kanssa

Jos mietit, mikä sopii sinulle parhaiten, tässä ovat työkalut pähkinänkuoressa:

 • Microsoft Teams toimii hyvin aktiivisessa yhteistyössä ja viestinnässä sekä asiakirjojen käsittelyssä.
 • Aalto Wiki toimii hyvin yksisuuntaisessa viestinnässä.
 • Eduuni toimii hyvin projekteissa, joissa käsitellään arkaluontoista dataa.
Mikä on Microsoft Teams?

Microsoft Teams

Microsoft Teams on kätevä yhteistyötyökalu koko yhteisölle.

Palvelut

Aalto Wiki - työkalu yhteistyölle

Aalto Wiki on yhteistyötyökalu Aalto-yliopiston henkilökunnalle. Aalto Wikissä käytetään Atlassianin tuottamaa Confluence -yhteistyöohjelmistoa.

Palvelut

Eduuni - Ryhmätyöympäristö

Eduuni-workspaces sisältää Microsoft SharePoint -työtiloja organisaatioiden, verkostojen, hankkeiden ja tiimien käyttöön. Eduunia käytetään lähinnä EU-laajuisiin, kansainvälisiin tutkimusprojekteihin, sillä se mahdollistaa yhteistyön myös Aallon ulkopuolisten tahojen kanssa. Mikäli tallennettava informaatio ei ole salassapidettävää, ryhmätyöskentelyyn suositellaan käytettäväksi Microsoft Teamsia.

Palvelut

Tämä sivu on osa #timetovelup-kampanjaa

#timetolevelup -kampanjan banneri

Liity Time to level up -yhteisöön! #timetolevelup

Time to level up -kampanjassa ja yhteisössä edistetään tapoja käyttää uusia (ja vähemmän uusia) teknologioita työn ja opiskelun helpottamiseksi.

Palvelut
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu