Palvelut

Väitöskirjatutkija yksilöllisen aivokuvantamisen tutkimusprojektiin

Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos hakee väitöskirjatutkijaa yksilöllisen aivokuvantamisen tutkimusprojektiin.
Etsimme motivoitunutta väitöskirjatutkijaa työskentelemään kiinnostavissa projekteissa, joissa mallinnetaan laskennallisesti ihmisten aivotoiminnan yksilöllisiä piirteitä aivokuvantamissignaaleista.

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos hakee 

Väitöskirjatutkijaa yksilöllisen aivokuvantamisen tutkimusprojektiin

Etsimme motivoitunutta väitöskirjatutkijaa työskentelemään kiinnostavissa projekteissa, joissa mallinnetaan laskennallisesti ihmisten aivotoiminnan yksilöllisiä piirteitä aivokuvantamissignaaleista.

Tarjoamme väitöskirjatutkijan paikkaa Prof. Riitta Salmelinin johtamassa Imaging Language -ryhmässä (https://www.aalto.fi/en/department-of-neuroscience-and-biomedical-engineering/imaging-language). Ryhmä on tehnyt pioneerityötä MEG-menetelmän käytössä kielen tutkimuksessa. Nykyisin käytämme useita erilaisia kuvantamis- ja analyysimenetelmiä ymmärtääksemme, miten kielellinen toiminta on järjestynyt aivojen tasolla ja miten sitä voidaan eri kuvantamismenetelmillä parhaiten tutkia. Yksilöiden välinen vaihtelu korostuu näissä tutkimuksissa jatkuvasti. Hyödynnämme tutkimuksessamme yhä laajemmin koneoppimismenetelmiä. Eteneminen ryhmätason tilastollisista tuloksista kohti yksilöllisen vaihtelun laajaa kirjoa vaatii uusia menetelmiä, joiden avulla voidaan mallintaa ja sitä kautta ymmärtää yksilöllisiä piirteitä.

Väitöskirjatutkija tulee työskentelemään Dr. Susanne Merzin kanssa, tavoitteena mallintaa aivojen toiminnan erilaisuutta ja samankaltaisuutta yksilöiden välillä. Tavoitteena on löytää yksilöiviä aivotoiminnan komponentteja, jotka yleistyvät opetusjoukon yli ja joiden avulla voitaisiin ennustaa yksilöllistä aivotoimintaa ja käyttäytymistä sekä neurologisten potilaiden yksilöllistä taudin kulkua.

Väitöskirjatutkijan odotetaan osallistuvan tutkimuksen kaikkiin vaiheisiin koesuunnittelusta datan keruuseen, datan edistyneeseen analyysiin ja tulosten tulkintaan.

Edellytämme sinulta

•  maisterin tutkintoa laskennallisesta tieteestä, tietotekniikasta, koneoppimisesta, lääketieteellisestä tekniikasta, bioinformatiikasta tai muulta soveltuvalta alalta 

•  vahvaa kiinnostusta kognitiiviseen neurotieteeseen

•  hyvää englanninkielen kirjallista ja suullista taitoa

Aiempi kokemus koodaamisessa/ohjelmoinnissa (e.g. Matlab, Python, R) katsotaan eduksi.

Väitöskirjatutkijalta edellytetään Aalto-yliopiston Perustieteiden tohtoriohjelmaan hakemista ja paikan saamista. Katso lisätiedot täältä https://www.aalto.fi/fi/ohjelmat/perustieteiden-tohtoriohjelma

Tarjoamme

Toivotamme sinut tervetulleeksi erittäin monitieteiseen tutkimusryhmään, laitokseen ja yliopistoon. Sinulle tarjoutuu mahdollisuus käyttää huipputason tutkimusinfrastruktuureja ihmisaivojen kuvantamiseen (https://www.aalto.fi/en/aalto-neuroimaging-ani-infrastructure) ja tieteelliseen laskentaan (https://scicomp.aalto.fi).

Pyrimme yhdistämään etä- ja lähityöskentelyn parhaat puolet ja meillä on joustavat työajat. Lähityöpisteesi sijaitsee uudistuneella ja elävällä Otaniemen kampusalueella, jossa on monipuoliset palvelut ja hyvät kulkuyhteydet metron, uuden pikaraitiotien ja isojen väylien varrella. Työntekijöiden käytettävissä ovat hyvät työterveyspalvelut.

Tehtävän palkkaus määräytyy Aalto-yliopistossa käytössä olevan yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tohtoriopiskelijan aloituspalkka on noin 2690 € ja se nousee väitöskirjatyön etenemisen myötä. Toivomme, että voit aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.

Kiinnostuitko? 

Jos innostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, lähetä CV, motivaatiokirje, opintosuoritusote ja mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot rekrytointijärjestelmämme kautta ("Apply now!”) viimeistään 20.11.2023. 

Löydät Apply now- painikkeen ja lisätietoja tämän ilmoituksen englanninkieliseltä sivulta https://www.aalto.fi/en/open-positions/doctoral-researcher-in-individualised-brain-imaging

Jos olet Aallon työntekijä tai vierailija, haethan sisäistä hakukanavaa käyttäen kirjautumalla ensin Workday-järjestelmään (internal jobs).

Lisätietoja antavat Prof. Riitta Salmelin ja Dr. Susanne Merz ([email protected]). 
 

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: