Palvelut

Turnitin alkuperäisyystarkistus- ja palautejärjestelmä

Turnitin on työkalu, jonka avulla voit paitsi tunnistaa plagioinnin, myös opettaa opiskelijoille hyviä tieteellisiä kirjoituskäytäntöjä. Turnitin vertaa lähetettyä tekstiä massiiviseen tekstitietokantaan, korostaa kaikki löydetyt samankaltaiset tekstit ja luo samankaltaisuusraportin.

Turnitiinia on parasta käyttää ennakoivasti formatiivisenä työkaluna opettamaan opiskelijoille hyviä tieteellisiä kirjoitustaitoja.
Turnitin logo

 

Tärkeimmät toiminnallisuudet

  1. Turnitinissa on palautuslaatikko, johon tiedostoja voi raahata ja pudottaa. Se tuottaa samankaltaisuusraportin lähetetyistä teksteistä.
  2. Ohjelmisto merkitsee korostamalla ne kohdat tekstistä, joissa on samankaltaisuuksia kuin sen vertaamassa laajassa teosvalikoimassa. Vertailutietokanta koostuu kirjoista ja aikakaus- ja aikakauslehtiartikkeleista Internetin materiaaliin.
  3. Samankaltaisuusraportin tulkitsee opettaja tai kirjoittaja - tehtävästä riippuen.
  4. Turnitinia voidaan käyttää ennakoivasti. Opettajan tulee antaa opiskelijoille mahdollisuus lähettää luonnoksia, jotka he voivat korjata ennen lopullisen palautuksen tekemistä.
  5. Opettaja voi myös antaa palautetta lähetyksestä ja arvostella sen Turnitinin arviointityökalujen kautta.
     

Turnitinin ennakoivan käytön edut

  • normaalina osana kirjoitusprosessia käytettynä opiskelijat tutustuvat järjestelmään ja oppivat tulkitsemaan Turnitinin samankaltaisuusraporttia samalla kuin oppivat hyviä akateemisia kirjoituskäytäntöjä.

Q&A on Turnitin

Lecture hall during the lecture

Opetus ja oppiminen

Ajankohtaiset asiat ja palvelut opettajille.

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu