Palvelut

Tietoa puolisolle ja perheille

Sivulle on kerätty asettautumista helpottavaa tietoa mm. päivähoidosta, kouluista, työnhausta, aikuiskoulutuksesta ja vapaa-ajan puuhista. Huomioithan, että sivun englanninkielinen käännösversio "For families and spouses" on kattavampi
Image

Päivähoito ja koulu

Päivähoitopaikan ja koulupaikan löytäminen ja järjestäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Pääkaupunkiseudulla on useita kansainvälisiä tai kielipainotteisia päiväkoteja ja kouluja. Yksityisten päiväkotien ja koulujen lisäksi kunnat tarjoavat asukkailleen (kotikunta edellytys) lakisääteistä päivähoitoa ja opetusta. Usein ulkomailta muuttava saattaa helpoiten löytää päiväkotipaikan yksityisistä päiväkodeista: näissä usein riittää soitto ja tiedustelu vapaista paikoista. Kunnalliseen päivähoitoon on tyypillisesti 4kk:n hakuaika ja sähköiseen hakemukseen tarvitaan sähköinen tunnistautuminen. Kiireellisissä muuttotapauksissa kunnilla on usein erikoisjärjestelynsä joita tulee kysyä suoraan varhaiskasvatuksen neuvonnasta.

Lisätietoa, katso For Families and Spouses (aalto.fi)

Katso myös

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Mikko Raskinen Aalto yliopisto Otaniemi

Suomeen muuttaminen

Tällä sivulla kerrotaan Suomeen muuttamisen käytännön asioista

In Finland

Suomeen saapumisen valmistelu

Tältä sivulta löydät perustietoa Suomeen saapumiseen liittyen (viranomaisasiat ja saapujan muistilistat). Suomeen muuttamisen valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin kotimaasta käsin.

Main image

Sosiaalinen elämä ja vapaa-aika

Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

image

Asunto pääkaupunkiseudulta

Asumispalveluiden ohjeita asunnon löytämiseen ja vuokraamiseen pääkaupunkiseudulta. Linkkejä sekä vuokra-asunnon että omistusasunnon etsintää helpottaville sivustoille.

Aalto Inn home

HEI LIFE Puolisoverkosto

HEI LIFE Puolisoverkosto hopes to bring together spouses of employees in higher education institutions in the greater Helsinki area for collaboration, peer support and networking. Everyone belonging to the focus group is most warmly welcome to join the network!

Three people dicussing casually
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu