Palvelut

Suoritustodistuspohja elämänlaajuisen oppimisen kursseille

Aalto-yliopiston pohja elämänlaajuisen oppimisen suoritustodistuksille eli sertifikaateille luo yhtenäisen ilmeen eri kurssien ja ohjelmien välillä.

Useat yksiköt ja laitokset Aalto-yliopistossa tuottavat kursseja ja ohjelmia, jotka on suunnattu elämänlaajuisille oppijoille. Yhtenäinen visuaalinen ilme ja kokemus näiden kurssien suoritustodistuksissa on tärkeää Aallon brändin ja todistusten luotettavuuden kannalta. 

Aalto-yliopiston viestintä- ja bränditiimi on suunnitellut pohjan elämänlaajuisen oppimisen kurssien suoritustodistukselle. Pohja noudattaa yliopiston visuaalista ohjeistusta, eikä se ole sekoitettavissa opintosuoritusotteisiin tai tutkintotodistuksiin.

Mikä on suoritustodistus?  

Suoritustodistus eli sertifikaatti on dokumentti, jolla voidaan vahvistaa, että opiskelija on suorittanut kurssin Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen portfoliosta. Suoritustodistus ei korvaa opintosuoritusotetta, ja se voidaan myöntää myös opiskelijoille, joilla ei ole Aalto-yliopiston opinto-oikeutta. 

Opiskelijat voivat jakaa suoritustodistuksen osana portfoliota, CV:tä, LinkedIn-profiilia, tai muita dokumentteja. Suoritustodistuksen voi turvallisesti jakaa eri alustoilla, sillä se sisältää vähemmän henkilökohtaisia tietoja kuin esimerkiksi opintosuoritusote. 

Missä muodossa sertifikaattipohja on saatavilla? 

Suoritustodistuspohja on saatavilla InDesign-tiedostona, suomenkielisenä ja englanninkielisenä versiona. Pohjaa voi kustomoida muokkaamalla kurssikohtaisia tietoja sekä opiskelijan tietoja. Lue lisää muokkausmahdollisuuksista alempana. 

Riippuen kunkin kurssin oppimisalustasta ja muista resursseista, suoritustodistus voidaan koostaa opiskelijalle InDesignissa, SmartCertificatessa, Learndashissa tai muissa vastaavissa palveluissa. Joissakin sertifikaattipalveluissa on mahdollista lisätä todistukselle QR-koodi tai muu verifikaatio. Pohja sisältää paikan näille. 

Mitä tietoja suoritustodistus sisältää? Mitä rajoituksia sen muokkaamiseen on? 

Suoritustodistuspohja sisältää seuraavat muokattavat elementit: 

  • Opiskelijan nimi
  • Kurssin tiedot (kurssin nimi, päivämäärät, opintopistevastaavuus tai arvioitu työmäärä) 
  • Opettajan nimi ja tiedot 
  • Paikka opettajan allekirjoitukselle 
  • Paikka QR-koodille tai muulle varmistusmenetelmälle
     

Muita suoritustodistuksen elementtejä ei tule muokata. Tämä käsittää logojen ja muiden graafisten elementtien lisäämisen, poistamisen tai muokkaamisen, sekä fonttien vaihtamisen. 

Kuka voi allekirjoittaa suoritustodistuksen digitaalisesti?

Kurssin vastuuopettaja voi allekirjoittaa suoritustodistuksen digitaalisesti. Allekirjoitus valinnainen ja voidaan poistaa sertifikaatilta jos sitä ei tarvita tai haluta käyttää. 

Miten opintopistevastaavuus merkitään?

Elämänlaajuisen oppimisen suoritustodistus ei vastaa opintosuoritusotetta, eikä siihen tule merkitä suoritettuja opintopisteitä. Kurssin työmäärän voidaan kuitenkin ilmoittaa “vastaavan X opintopistettä”.

Miten saan suoritustodistuksen käyttöön kurssillani? 

Varmistaaksemme että pohjaa käytetään oikeisiin tarkoituksiin, se ei ole vapaasti aaltolaisten (mukaanluettuna opiskelijoiden) ladattavissa. Ota yhteyttä [email protected] saadaksesi tiedoston.

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu