Palvelut

Sisällön kopiointi

Mikäli haluat luoda esimerkiksi samanlaisen tapahtuman kuin aiemminkin, voit kopioida sen ja siitä tehdyt käännökset.

Teetkö lähes saman tapahtuman useita kertoja vuodessa, päivitetyllä sisällöllä? Tässä ja vastaavissa tapauksissa työtä helpottaa sisällön kopiointi. Luomalla kopion aiemmin luomastasi sisällöstä, voit helposti käyttää uudelleen esimerkiksi samoja avainsanoja ja komponentteja, ilman että sinun täytyy erikseen muistaa mitä käytit viime kerralla.

Screen shot illustrating how to copy content in Drupal.

Voit kopioida ("Clone") sisältöjä kahta kautta. Voit mennä suoraan sisältöön, jonka haluat kopioida, ja klikata "Clone"-nappia kuten kuvassa. Nappia painamalla sisällöstäsi ja kaikista sen kieliversioista luodaan kopiot. Mikäli siis sisältösi on englanniksi ja siitä on olemassa suomenkielinen käännös, kopioituvat nämä molemmat napin painalluksella.

Screen shot illustrating how to copy content in Drupal.

Yllä kuvatun lisäksi voit kopioida sisältösi klikkaamalla ylhäältä vasemmalta Sisältö-nappia, kirjoittamalla Otsikko-kenttään sisältösi nimen, ja klikkaamalla "Filter"-nappia. Löydettyäsi etsimäsi sisällön, näet samalla rivillä pudotusvalikon, jossa lukee Muokkaa. Klikkaamalla Muokkaa-sanan vierestä pientä nuolta, valikko avautuu. Valitse valikosta "Clone".

Sisältösi kopio on täydellinen kopio alkuperäisestä otsikkoa lukuun ottamatta. Otsikkoon lisätään sanat “Clone of”. Muista siis aina muokata kopiosi otsikko!

Tarkoitus ei muutenkaan ole luoda kopioita sisällöistä sellaisenaan, ilman mitään muutoksia. Sisällön kopioinnilla ei siis tule tuottaa kaksoiskappaleita sisällöstä. Kopioinnalla halutaan helpottaa samojen elementtien käyttämistä samantyyppistä sisältöä luotaessa.

Kun olet muokannut kopioitua artikkeliasi, tallenna se, tarkista, ettei otsikkoon ole unohtunut kopioinnista kertovaa tekstiä, ja julkaise se. Muista tehdä sama myös artikkelisi käännöksille, jotka kopioituvat samalla. Nämä löytyvät tuttuun tapaan "Translate"-napin takaa.

Kopiosi julkaisupäivämäärä periytyy alkuperäiseltä sivulta. Muista siis myös vaihtaa julkaisupäivämäärä Muokkaa-näkymässä oikealla ylhäällä näkyvästä laatikosta ("Publish").

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu