Palvelut

Siirtymä Skype for Business:n käytöstä Microsoft Teamsiin

Microsoft on ilmoittanut, että Skype for Business lopettaa toimintansa 31.07.2021. Korvaava työkalu on Microsoft Teams, joka Skypen toiminnallisuuksien lisäksi sisältää myös virtuaalisia työtiloja ja muita toimintoja. Siirtymä Aallossa tullaan tekemään vuoden 2020 aikana. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten siirtymä tapahtuu ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Microsoft on ilmoittanut, että Skype for Business lopettaa toimintansa vuonna 2021 ja korvaava tuote on Microsoft Teams. Aallossa tämä siirtymä toteutetaan vuoden 2020 aikana. Teknisesti käyttäjälle tämä tarkoittaa siirtoa Teams Only -tilaan, jossa Teams on käyttäjän pääasiallinen chat-, puhelu- ja kokoustyökalu Microsoftin ekosysteemissä. Tämä siirto on mahdollista tehdä kahdella eri tapaa:

  1. Liittyä vapaaehtoisesti Teams Only -tilaan välittömästi
  2. Osana laajempaa päivityserää vuoden 2020 aikana.

 

Tukeaksemme sinua tässä muutoksessa olemme keränneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK/FAQ) alle.

Kuinka liityn Teams Only -tilaan?

Read Tutustu soveltuvuuskriteereihin alla, ja mikäli sinulla ei ole esteitä liittymiseen, voit hyväksyä siirtymisesi Teams Only -tilaan tällä lomakkeella. Lomakkeen täytettyäsi (yksi kysymys), sinut siirretään Teams Only -tilaan. Et saa erillistä ilmoitusta enää siirtymisestä, mutta voit huomata siirtymisesi esimerkiksi Skype for Business -ohjelmassa olevalla.

SIIRRY TEAMS ONLY -TILAAN MAHDOLLISIMMAN PIAN, JOS…

  • Käytät jo Teamsia viesteihin, puheluihin ja kokouksiin.
  • Käytät Skype for Business:ta pääasiassa vain aaltolaisten kanssa.
  • Alla olevat seikat eivät päde sinuun.

 

ÄLÄ SIIRRY, JOS…

  • Sinun täytyy toistuvasti järjestää ja osallistua Skype for Business -palavereihin ja viestitellä sen avulla ulkoisten kumppaneiden kanssa, jotka eivät ole vielä siirtyneet käyttämään Teamsia.
  • Käytät Skype for Business:ta yhteydenpitoon kumppaneiden kanssa, jotka käyttävät Skypen kuluttajaversiota.
Liity Teams Only -tilaan

UKK/FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Mitä tapahtuu, jos saan kutsun Skype for Business -kokoukseen?

Jos et ole poistanut Skype for Business:tä työasemaltasi, voit käyttää sitä yhä kokouksiin liittymiseen. Myös selaimen kautta on mahdollista liittyä Skype for Business -kokouksiin. 

Tulevatko muiden minulle Skype for Business:stä lähettämät viestit ja puhelut jonnekin?

Kyllä. Puhelut ja viestit tulevat sinulle Teamsiin. Joka tapauksessa kannattaa siirtyä käyttämään Teamsia ko. käyttäjän kanssa, sillä viesti- ja puhelutoiminnallisuudet ovat huomattavasti paremmat, kun molemmat käyttävät Teamsia.

Miksi en voi lähettää tiedostoja, käyttää hymiöitä tai liittää kuvia Skype for Business -käyttäjän kanssa käymääni keskusteluun?

Se johtuu yhteentoimivuustilan rajoitteista. Jos haluat käyttää ko. toimintoja, kannattaa suostutella toinen henkilö käyttämään myös Teamsia, jossa ne ovat saatavilla.

Tiimini / organisaationi haluaa siirtyä kokonaisuudessaan Teams Only -tilaan. Täytyykö meidän ilmoittautua yksitellen?

Voitte pyytää laajempaa siirtoa IT Service Desk:stä. 

Minulla on yhä Skype for Business asennettuna työasemalleni. Tuleeko minun poistaa se?

Älä poista sitä. Jos sinun täytyy vielä liittyä Skype for Business -kokoukseen tai haluat selata vanhoja, Skype for Business:lla käytyjä keskusteluja, tarvitset ko. ohjelman.

Teams Only -tilassa aukaistessasi Skype for Business:n näet ilmoituksen, jossa kehotetaan käyttämään Teamsia, mutta voit ohittaa ko. ilmoituksen, jolloin pääset käsiksi edellä mainittuihin toimintoihin.

Mistä saan tukea?

Teknisissä ongelmissa ota yhteys IT Service Deskiin: aalto.fi/fi/it-help.

Mikäli sinulla on kysyttävää siirtymästä, voit lähettää viestin Ask About Teams foorumille Teams:ssä. Kirjautumalla tälle sivulle näet ohjeet foorumille liittymiseen. 

Related instructions

Microsoft Teams

Microsoft Teams on kätevä yhteistyötyökalu koko yhteisölle.

Mikä on Microsoft Teams?
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu