Palvelut

Osaamisen kehittäminen ja urasuunnittelu

Aalto-yliopisto tarjoaa laajan valikoiman koulutusta ja valmennuksia ammatillisen ja henkilökohtaisen kasvun tueksi kaikissa tehtävissä ja uravaiheissa oleville työntekijöilleen. Lue lisää osaamisen kehittämisen ja urasuunnittelun periaatteista Aallossa ja tutustu henkilöstökoulutuksen tarjontaan.
Aalto University brand photos

Osaamisen kehittäminen ja urasuunnittelu Aallossa

Aaltolaisten vankka osaaminen ja motivaatio ovat edellytyksiä yliopiston menestymiselle. Tarjoamme kehittymismahdollisuuksia, jotka tukevat uralla etenemistä, työtehtävien joustavaa kiertoa tai rinnakkaiselle uralle siirtymistä. Ammatillisten päämäärien saavuttamisessa Aallossa saa tukea omalta esihenkilöltä, henkilöstöpalveluilta ja yliopiston osaamisen kehittämisen palvelujen kautta.

Akateemisen osaamisen kehittäminen ja jakaminen on yliopiston ydintehtävä. Aalto kannustaa akateemista henkilöstöä uuden tiedon luomisessa ja erityisesti osaamisen jakamisessa niin Aallossa kuin laajemminkin yhteiskunnassa.

Aalto-yliopistossa määritellään keskeiset, yhteiset osaamisalueet, jotka mahdollistavat yliopiston ydintehtävän toteuttamisen. Esimerkkeinä ovat johtamis- ja esihenkilötaidot, projektin hallinta, pedagoginen osaaminen, palveluosaaminen, vuorovaikutustaidot ja kansainvälistymiseen liittyvä osaaminen.

Esihenkilö päättää työntekijöidensä Aallon järjestämään ja ulkopuoliseen koulutukseen osallistumisesta ja vastaa kustannuksista. Koulutukseen budjetoitava summa on kunkin yksikön esihenkilön harkinnassa.

Aallon osaamisen kehittäminen perustuu 70/20/10-ajattelulle

  • 70 % on työssä oppimista, ts. oppimista oman kokemuksen ja reflektoinnin kautta, esimerkiksi uusien vastuiden, projektien ja työkierron avulla.
  • 20 % on muilta oppimista, esimerkiksi palaute, mentorointi, coaching sekä tiimi- ja parityöskentely.
  • 10 % on oppimista formaaleissa oppimisympäristöissä, kuten kursseilla, seminaareissa tai itseopiskellen.
Osaamisen kehittäminen ja urasuunnittelu

Henkilöstökoulutus

Aalto-yliopisto tarjoaa vuosittain kymmeniä koulutuksia ja muita kehittymismahdollisuuksia henkilökunnalleen. Tutustu henkilöstökoulutuksen tarjontaan.

Lisätietoja 

Aallon osaamisen kehittämisen yleisistä linjauksista[email protected]

Linkkejä

Henkilöstökoulutus

Henkilöstökoulutus on yksi keino osaamisen kehittämiseen työssä oppimisen ja työtovereilta oppimisen rinnalla. Koulutustarjonnan löydät Workday Learning -sovelluksesta.

Aalto

My Dialogues

Valmistaudu, dokumentoi, seuraa - katso My Dialogues -keskusteluohjeet.

Two people having objective discussion

Lisätietoja

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstöpalvelut

Henkilöstöpalvelut eli HR tukee työskentelyä ja esihenkilötyötä Aallossa aina rekrytoinnista osaamisen kehittämiseen ja palkitsemiseen.

People in Dipoli stairs

Osaamisen kehittäminen -hakemisto

Osaamisen kehittämisen hakemisto kattaa henkilöstökoulutuksen sekä työssä kehittymisen asiat.

Aino Huovio Aalto Yliopisto
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: