Palvelut

Opintokokonaisuuden perustaminen ja lakkauttaminen

Kuinka opintokokonaisuuksia perustetaan ja lakkautetaan osana strategista suunnittelua.

Tällä sivulla olevat ohjeet koskevat OPS-kautta 2020–2022. Kauden 2022–2024 opetussuunnitelmatyön linjaukset ja ohjeet julkaistaan ohjelmajohtajan käsikirjassa.

Uuden opintokokonaisuuden perustaminen

Uuden ohjelmaan kuuluvan opintokokonaisuuden (esim. erikoistumisalueen, sivuaineen) perustamista esittää koulutusohjelma tai ohjelmasta vastaava laitos tai yksikkö strategisen suunnittelun yhteydessä. Uuden sivuaineen tai sivuopintokokonaisuuden perustamista esittää koulutusohjelma tai ohjelmasta vastaava laitos tai yksikkö.

Uusi opintokokonaisuus voidaan perustaa vain opetussuunnitelmakauden alusta, pois lukien kokonaisuudet uuteen koulutusohjelmaan.

Opintokokonaisuuden nimi tulee miettiä huolella jo perustamisvaiheessa. Nimen muuttaminen myöhemmin vaatii uuden opintokokonaisuuden perustamisen.

Opintokokonaisuuden lakkauttaminen

Opintokokonaisuuden lakkauttamista esittää siitä vastaava koulutusohjelma tai laitos tai muu yksikkö. Lakkauttaminen tulee perustella. Opintokokonaisuuden lakkauttaminen voi tulla voimaan vain uuden opetussuunnitelman astuessa voimaan.

Opiskelija ei voi valita suorittavansa lakkautettua opintokokonaisuutta. Opintokokonaisuutta lakkautettaessa tulee ottaa huomioon, että niillä opiskelijoilla, joilla kyseinen kokonaisuus on vahvistettuna opintosuunnitelmassaan ennen lakkauttamisen voimaantuloa, tulee olla mahdollisuus suorittaa se loppuun opiskelijalle myönnettynä opintoaikana.

Opetuksen suunnittelu Aalto-yliopistossa – strategia ja linjaukset

Perustietoa opetuksen suunnittelusta Aalto-yliopistossa. Opetussuunnitelmatyön linjaukset 2020-2021 ja 2021-2022.

Lue lisää
Aalto-yliopisto, kuva Unto Rautio

Opetussuunnitelmakauden 2022–2024 ohjeet julkaistaan ohjelmajohtajan käsikirjassa

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu